Επιλογή Σελίδας

Μια νέα οδυνηρή ήττα υπέστη η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παρότι προηγήθηκε με 6-3, 5-3 και είχε ένα match point στο 9ο game του 2ου σετ, ηττήθηκε τελικά από τη Linda Noskova με 3-6, 7-6 (2), 7-5.

Μετά το πολύ καλό ξεκίνημα της σεζόν από το United Cup, όπου έκανε 3 straight sets νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ψάχνει να βρει τα πατήματά της η Σάκκαρη, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν με 4 διαδοχικές νίκες και έκτοτε μετράει 3 διαδοχικές ήττες.

Οι κληρώσεις της βέβαια δεν βοηθούν και η Noskova ήταν μια από τις δυσκολότερες αντιπάλους που μπορούσαν να της τύχουν σε πρεμιέρα τουρνουά, με τη 19χρονη Τσέχα να παίζει εξαιρετικά τους τελευταίους μήνες και να βρίσκεται ψηλότερα από ποτέ, στο Νο.28 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε καλά τον αγώνα και πήρε ένα προβάδισμα ασφαλείας στο 4-0 του 1ου σετ, με τη Noskova να μειώνει προσωρινά σε 4-2. Έκανε καλή δουλειά στη συνέχεια η Ελληνίδα, να κρατήσει το σερβίς της σε ένα δύσκολο game από το 15-30 για να κάνει το 5-2 και τελικά να κλείσει το σετ – επιστρέφοντας εκ νέου από το 15-30 – στο 6-3.

Και στο 2ο σετ ξεκίνησε καλύτερα η Μαρία, η οποία έκανε break στο 1ο game και στο επόμενο επέστρεψε από το 15-40, για να κρατήσει ξανά το σερβίς της και να κάνει το 2-0. Για μερικά λεπτά έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία δεν κινδύνεψε στο σερβίς της μέχρι το 5-3 και μάλιστα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς με νέο break, στο 9ο game.

H Noskova κατάφερε να βρει καλό σερβίς και με χαμένη επιστροφή η Σάκκαρη έχασε το match point της. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Noskova στη συνέχεια έκανε και το break, σε ένα πολύ μεγάλο δώρο της Σάκκαρη, που ήταν μπροστά με 5-4, 30-15, βρέθηκε στο 30-30 και ανταποκρίθηκε με 2 διαδοχικά διπλά λάθη, με αποτέλεσμα να γίνει το 5-5!

Η Noskova πλέον είχε και το momentum, έπαιξε καλύτερα σ’ αυτά τα τελευταία λεπτά του 2ου σετ και επιβλήθηκε στο tie-break με 7-2, για να στείλει το ματς σε 3ο.

Εκεί η Σάκκαρη έκανε καλή δουλειά στο να σβήσει ό,τι είχε συμβεί και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αλλά δεν ήταν και εύκολο να αντιμετωπίσει την ανεβασμένη Noskova. Είχε μια νέα χαμένη ευκαιρία η Ελληνίδα να φτάσει πρώτη στο break, με τη Noskova να σβήνει το break point και να ισοφαρίζει σε 3-3 στο 6ο game.

Λίγα λεπτά μετά, η Τσέχα είχε τη δική της ευκαιρία για break και σε αντίθεση με τη Σάκκαρη την εκμεταλλεύτηκε, για να προηγηθεί σε πολύ κρίσιμο σημείο με 6-5. Δεν έχασε την ευκαιρία να κλείσει το ματς στο σερβίς της η 19χρονη, η οποία ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This