Επιλογή Σελίδας

Η Σάκκαρη έκανε τη ζωή της Rybakina δύσκολη, η τελευταία όμως βρήκε τρόπο να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open στο τέλος, επικρατώντας της Ελληνίδας με 7-5, 6-7 (4), 6-4, σε 2 ώρες και 48 λεπτά αγώνα!

Από το 1ο σετ φάνηκε πως θα πηγαίναμε σε μάχη, με τη Rybakina να κάνει πρώτη το break για το 4-2 και τη Σάκκαρη να βρίσκει απάντηση, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Η Καζάκα δεν άφησε άλλα περιθώρια αντίδρασης από τη γραμμή του σερβίς σ’ αυτό το σετ και στο 12ο game “χτύπησε” ξανά, για να κάνει το break που της χάρισε το σετ με 7-5.

Η Σάκκαρη, η οποία έσβησε 2 set points πριν χάσει το 3ο στο τέλος του 1ου σετ, ξεκίνησε δυνατότερα στο 2ο, στο οποίο προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2. Είχε μάλιστα διπλό break point για το 5-2, που θα την έφερνε αγκαλιά με την κατάκτησή του.

Η Rybakina ωστόσο ανέτρεψε προς στιγμήν το momentum, καθώς γύρισε αυτό το game και μείωσε σε 4-3, για να ξεκινήσει ένα δικό της σερί και να βρεθεί μπροστά με 5-4.

Έτσι, η Σάκκαρη βρέθηκε ξαφνικά να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά, αλλά και αντιμέτωπη με διπλό match point, στο 4-5, 15-40! Παρόλα αυτά, το ματς δεν θα ολοκληρωνόταν για μια ώρα ακόμα!

Η Σάκκαρη πάλεψε ηρωικά, βγήκε από τη δύσκολη θέση και κράτησε το σερβίς της για το 5-5, ενώ κατάφερε να κερδίσει και το πολύ αμφίρροπο 2ο σετ στο tie-break, όπου έκανε τα λιγότερα λάθη και επιβλήθηκε με 7-4.

Η Rybakina ήταν όμως ακαταμάχητη από το σερβίς στο υπόλοιπο του αγώνα και σε όλο το 3ο σετ δεν επέτρεψε ούτε ένα break point στη Σάκκαρη. Η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών προηγήθηκε μέχρι και με 3-2 χάρη στο δικό της σερβίς, αλλά το break έγινε για τη Rybakina στο 7ο game και έβαλε μπροστά την Καζάκα με 3-4.

Η Σάκκαρη πάλεψε ως το τέλος, έσβησε ακόμα 2 match points στο σερβίς της στο 3-5 και μείωσε σε 4-5, όμως για ακόμα ένα service game της η Rybakina ήταν άψογη και έφτασε στο τελικό 6-4, αξιοποιώντας το 5ο της match point στο ματς – 1ο στο δικό της σερβίς.

Ήταν η 3η νίκη της Rybakina επί της Σάκκαρη σε 4 αναμετρήσεις (3-1) και ήρθε και αυτή με 2-1 σετ, όπως και οι 2 προηγούμενες.

Στον 2ο φετινό της ημιτελικό σε 1000άρι προκρίθηκε η 24χρονη, η οποία ήταν φιναλίστ στην Ντόχα, καθώς και στον 7ο συνολικά στην καριέρα της. Και οι 7 ήταν στους τελευταίους 13 μήνες, αφού ο 1ος ήταν στο Indian Wells πέρσι, όπου κατέκτησε και τον τίτλο.

Το βράδυ της Πέμπτης (21:00GR, Novasports6HD), η Rybakina θα αντιμετωπίσει την Victoria Azarenka, για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Η Azarenka είχε κερδίσει νωρίτερα, σε μια επίσης πολύ μεγάλη μάχη, τη Yulia Putintseva.

Για τη Σάκκαρη ολοκληρώθηκε ένας πολύ πετυχημένος μήνας, με πορείες έως τον τελικό του Indian Wells και τα προημιτελικά του Μαϊάμι. Προερχόμενη από μια πολύ δύσκολη περίοδο, η Ελληνίδα παίκτρια κατάφερε να βρει ξανά το παιχνίδι της, πλάι στον νέο προπονητή της, David Witt, αλλά να βγει και κερδισμένη στην κατάταξη παρότι είχε πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί, αφού τη Δευτέρα θα κερδίσει άλλες 2 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.7 του κόσμου. Θυμίζουμε πως βγήκε και εκτός 10άδας για ένα πολύ μικρό διάστημα και τώρα βρίσκεται στο Νο.9.

Θα παραμείνει πάντως στις Ηνωμένες Πολιτείες η Σάκκαρη και θα ξεκινήσει από εκεί τη χωμάτινη σεζόν της, αφού την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο 500άρι του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This