Επιλογή Σελίδας


Η δακρύβρεχτη ιστορία του δε μπορεί παρά να συγκινεί ακόμα και τώρα, δεκαέξι χρόνια μετά το θάνατό του, όποιον θυμάται τον πρώην άσο του Πανιωνίου.

Γεννημένος στο Βελιγράδι στις 15 Δεκεμβρίου 1963, ο Σλόμπονταν-όπως ήταν ολόκληρο το όνομά του- Γιάνκοβιτς ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Ερυθρό Αστέρα στον οπόιο αγωνίστηκε για 11 συνολικά χρόνια (1980-1990, 1991-1992) ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Βοϊβοντίνα (1990-1991) και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του, ο Πανιώνιος την σεζόν 1992-1993. Ο Βλάντο Τζούροβιτς βλέπει στον Μπόμπαν τον ιδανικό παρτενέρ του Πι Τζέι Μπράουν για την θωράκιση της ρακέτας.


Το μοιραίο βράδυ

Τα γιατί που ακολούθησαν τον Γιάνκοβιτς μετά από εκείνο το απόγευμα της 28ης Απριλίου 1993 ήταν αμέτρητα. Στο Κλειστό της Νέας Σμύρνης, ο Πανιώνιος υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο παίκτης του Πανιωνίου χρεώνεται με επιθετικό φάουλ στον Φραγκίσκο Αλβέρτη ήταν το πέμπτο του- και εκνευρισμένος χτυπά με μανία το κεφάλι του στη βάση της μπασκέτας και… πέφτει.

Η διάγνωση των ιατρών από το Γενικό Κρατικό «Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού» και ο Γιάνκοβιτς αναγκάζεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε αναπηρικό καροτσάκι.

28/06/2006: γράφτηκε το τέλος…

Ήταν Τετάρτη βράδυ και ο Γιάνκοβιτς ταξίδευε με προορισμό την Ρόδο για διακοπές. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ένιωσε αδιαθεσία ωστόσο δεν πρόλαβαν να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες με αποτέλεσμα ο καθηλωμένος σε καροτσάκι Μπόμπαν να φύγει από τη ζωή σε ηλικία μόλις 44 ετών, βυθίζοντας τον κόσμο του μπάσκετ στο πένθος.

Για τον θάνατό του, ο τότε Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης ζήτησε τη μεταφορά της σωρού του στην Αθήνα ώστε η κηδεία του να γίνει με έξοδα του Δήμου.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This