Επιλογή Σελίδας



Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 έμεινε για πάντα στη μνήμη όλων ως το Μουντιάλ του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, χάρη κυρίως στα δύο ιστορικά του γκολ, στον προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία.

Ο Ντιεγκίτο, όμως, έκανε ακόμα πιο εκθαμβωτική εμφάνιση στον ημιτελικό της 25ης Ιουνίου του 1986, στο αχανές «Αζτέκα» του Μέξικο Σίτι, στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε 2-0 του εξαιρετικού Βελγίου.

Και τα δύο γκολ, βεβαίως, έφεραν την υπογραφή του Μαραντόνα, το πρώτο με εξαιρετικό πλασέ με το εξωτερικό του μαγικού αριστερού ποδιού του και το δεύτερο, μόλις δώδεκα λεπτά αργότερα, αφού πρώτα «χόρεψε» τέσσερις αμυντικούς.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να κατακτήσει έναν τίτλο, ειδικά έναν τόσο δύσκολο, όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1986, όμως, ο Μαραντόνα μάλλον αποτέλεσε την γλυκιά εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Αργεντινή – Βέλγιο 2-0

(51′, 63′ Μαραντόνα)

Αργεντινή (Κάρλος Μπιλάρδο): Πουμπίδο, Μπράουν, Κουτσιούφο, Ρουτζέρι, Μπατίστα, Τζιούστι, Μπουρουτσάγα (85′ Μποτσίνι), Ενρίκε, Ολαρτικοετσέα, Μαραντόνα, Βαλδάνο.

Βέλγιο (Γκι Τάις): Πφαφ, Ντεμόλ, Γκέρετς, Γκριν, Ρενκέν (54′ Ντεσμέ), Βέρβουτ, Σίφο, Κέλεμανς, Βερκότερεν, Κλάεσεν, Βέιτ.

Διαιτητής: Αντόνιο Μάρκες Ραμίρες (Μεξικό)

https://youtu.be/KXsAkbqda5s

Πηγή: Gazzetta – Planet Football