Επιλογή Σελίδας

Φοβερή Εμμανουηλιδου – Στον τελικό των 200 μ. με νέο πανελλήνιο ρεκόρ Νέων γυναικών 

Ιστορία έγραψε η Πολυνίκη Εμμανουηλιδου, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που μπαίνει σε τελικό 200 μ. σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου! 

Στον ημιτελικό των 200 μ. έκανε εξαιρετική κούρσα και κατάφερε να επιτύχει τον -κρυφό – στόχο της για τη διοργάνωση τερματίζοντας σε 22.84! 

Η νεαρή σπρίντερ τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με 22.84 (0,5) επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο Γυναικών Κ23 βελτιώνοντας το 22.85 που κατείχε η ίδια από την κούρσα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στη Σιλέσια. 

Με τον χρόνο αυτό σημείωσε την 8η καλύτερη επίδοση του ημιτελικού και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό 

Δεν μπορώ να τα πιστέψω όλα αυτά που πέτυχα. Έχω τρελαθεί. Το ήθελα πάρα πολύ χθες στα 100 μέτρα. Δεν μου βγήκε στα 100 μέτρα και σήμερα μπήκα τρελαμένη. Μπήκα συγκεντρωμένη. Στον τελικό θέλω να το ευχαριστηθώ. Θα μπω πιο συγκεντρωμένη γιατί στο τέλος το έχασα λίγο σήμερα. Ελπίζω να βγει ένα νέο ατομικό ρεκόρ γιατί είναι στις δυνατότητες μου”, τόνισε η Εμμανουηλίδου μετά την πρόκριση στον τελικό.

Καλό κλείσιμο πρώτης ημέρας από τον Ανδρέογλου – Στη 22η θέση μετά τα πέντε αγωνίσματα

Μετά το πρωινό πρόγραμμα ο Άγγελος Ανδρέογλου κατάφερε στα απογευματινά αγωνίσματα της 1ης αγωνιστικής ημέρας να δείξει συνέπεια. 

Στο ύψος έφτασε στην ισοφάριση της καλύτερης φετινής του επίδοσης ξεπερνώντας το 1,90 μ., ενώ στην συνέχεια είχε κάποιες καλές αλλά άκυρες προσπάθειες στο 1,93 μέτρα.

Εκεί όμως κατάφερε να κάνει την υπέρβαση ήταν στα 400 μ. όπου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας σε 49.32. Το προηγούμενο ήταν στα 49.47 από το 2023. 

Μετά το τέλος των πέντε αγωνισμάτων ο Ανδρέογλου βρίσκεται στην 22η θέση με 3.873 βαθμούς. 

“Σε όλα τα αγωνίσματα μπορούσα να πάω καλύτερα. Αυτά που μου στέρησαν βαθμούς ήταν αυτά που μπορούσα να κάνω ρεκόρ που πήγε λάθος η διαχείριση. Στα 400 μ. είμαι τρελαμένος, ικανοποιημένος φουλ. Αύριο έχω καλά αγωνίσματα ελπίζω να ανέβω κάποιες θέσεις και κυρίως να το ευχαριστηθώ”, είπε ο Ανδρέογλου. 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This