Επιλογή Σελίδας

Το ημερολόγιο έδειχνε 22 Μαΐου 1960, όταν σε φιλικό αγώνα ο Διγενής Αιγινίου αντιμετώπιζε στο Δημοτικό Γήπεδο Αιγινίου τον Όλυμπο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, τον οποίο κέρδισε με σκορ 2-1.

Όπως γνωρίζεται οι περισσότεροι, εκείνα τα χρόνια δεν διεξάγονταν επίσημα πρωταθλήματα και οι ερασιτεχνικές ομάδες έδιναν φιλικά παιγνίδια, έτσι και η ομάδα του Αιγινίου έπαιζε με συλλόγους γειτονικών Νομών, ακόμα και μ’ αυτόν της Θεσσαλονίκης, που είχε μεγαλύτερη δυναμικότητα και καλύτερη αγωνιστικό επίπεδο.

Στην αναμέτρηση, που αναφερόμαστε σήμερα, ακριβώς 64 χρόνια νωρίτερα οι “Βυσσινί” νίκησαν, ύστερα από ένα πολύ καλό παιχνίδι, χάρη σε τέρματα του Γιοβανόπουλου και του Αργυρόπουλου.

Οι νικητές έπαιξαν με τους: Σαουλίδη ;, Μερσίνη Γιώργο, Καρτάλη Νίκο, Γιοβανόπουλο Βασίλη, Καραγεωργίου Κώστα, Μιχαηλίδη Μανόλη, Λοτζιανιώτη Τάκη, Κυριακόπουλο Τάκη, Αχλατλή Σάββα, Αργυρόπουλο Στέργιο, Χνούδα Κώστα, Μυλοβιανό Κώστα, Σταμκόπουλο Μίμη.

Αρχείο Γιώργου Καρανικόλα:

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο

Η φωτογραφία είναι λίγο μεταγενέστερη, εικονίζεται ο Αιγινιακός, που είχε δημιουργηθεί τότε, από τη συγχώνευση του Διγενή και του Εθνικού, των δύο ομάδων του Αιγινίου.

Διακρίνεται ο αρχηγός Σάββας Αχλατλής  καθήμενος πρώτος από τα αριστερά, που συνέχισε ν’ αγωνίζεται για πολλά χρόνια με τη φανέλα του.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This