Επιλογή Σελίδας

O Λεωνίδας Μπουτσικάρης είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας όπως αναμενόταν. Ο Αλέξης Κούγιας φωνάζει και κατηγορεί, επίσης όπως αναμενόταν. Προσωπικά στεναχωριέμαι που αυτός ο άνθρωπος πήρε πέντε ψήφους. Ναι, εντάξει, ξέρω τους συσχετισμούς που υπάρχουν στον συνεταιρισμό και ξέρω πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους ψηφίστηκε. Αλλά και πάλι, το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο 2020 και κάποιοι ήθελαν τον Κούγια πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, τον γνωστό, αγαπημένο σε όλους Κούγια,   μου προξενεί κατάθλιψη.

Ο Κούγιας είναι πολλά πράγματα. Στο κομμάτι του ποδοσφαίρου και για να το πω όσο πιο απλά και επιεικώς μπορώ, είναι κατά την γνώμη μου το είδος του παράγοντα που πρέπει να εκλείψει.  Οι συμπεριφορές, οι δηλώσεις, η εν γένει στάση του απέναντι στο άθλημα αποτελούν την καρδιά του ελληνικού προβλήματος: ελάχιστη αγάπη για το άθλημα, τεράστιος ναρκισσισμός. Δεν είναι ο μόνος και προφανώς δεν είναι ο χειρότερος.  Αλλά αν κάποια στιγμή το καλούπι που παράγει «Κούγιες» στο ελληνικό ποδόσφαιρο σπάσει, θα είμαστε όλοι πολύ καλύτερα.

Το απολύτως αντίθετο του συγκεκριμένου μοντέλου (όχι υποχρεωτικά του ίδιου του Κούγια) είναι η διοίκηση του ΟΦΗ. Μια ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής τον Μάικ Μπούση, που εργάζεται μεθοδικά για να μεγαλώσει το κλαμπ, πάνω όμως σε υγιείς βάσεις, με ξεκάθαρες ποδοσφαιρικές αρχές και με ήθος που δεν τίθεται, ούτε θα τεθεί ποτέ σε διαπραγμάτευση. 

Ο Μπούσης προφανώς απολαμβάνει την αγάπη και την προσοχή που εισπράττει όταν βρίσκεται στο Ηράκλειο. Και ασφαλώς γουστάρει όταν τον αποθεώνει το ΓεντίΚουλέ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν νούμερο μόνο και μόνο για να βγει στις κάμερες. Είναι επιχειρηματίας, όχι attention whore. 

Το γκρουπ που τρέχει τον ΟΦΗ, από τον Ηλία Πουρσανίδη και τους Σαμαράδες, μέχρι τα στελέχη στο μάρκετινγκ και στην επικοινωνία, μιλούν όσο χρειάζεται και δουλεύουν συστηματικά σε ένα πρότζεκτ του οποίου την επιτυχία πρέπει να εύχονται όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο πραγματικά.  Κυρίως έχουν όλοι την ίδια οπτική, την ίδια αισθητική και τους ίδιους στόχους. Με τα λάθη και τα στραβά τους, δείχνουν έναν άλλο δρόμο, συνέπειας και αξιοπρέπειας, σπάνιο δυστυχώς στην Ελλάδα, ειδικά για επαρχιακή ομάδα: Μακριά από άρματα και λοιπές κακές συνήθειες, χωρίς την παραμικρή δήλωση όλη τη χρονιά για την διαιτησία ή οτιδήποτε άλλο τοξικό, με συγκεκριμένες και χρήσιμες προτάσεις όταν χρειάστηκε. 

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ αντιλαμβάνονται το προφανές: η βελτίωση του προϊόντος θα τους ωφελήσει όλους. Αυτά είναι τα βασικά κριτήριά τους. Όποιος συνεχίζει να χρεώνει αυτόν τον ΟΦΗ είτε στο ένα μπλοκ, είτε στο άλλο, θα συνεχίσει να εκτίθεται. 

Ο ΟΦΗ είναι με το καλό του αθλήματος. 

Όσοι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σημείο αναφοράς την τοξικότητα, δεν πρόκειται να αλλάξουν τακτική. 

Αλλά ας αφήσουν έξω από τα παιχνίδια τους τον ΟΦΗ. 

Στο κάτω – κάτω, το να μιλάει ο Αλέξης Κούγιας για «ξεβράκωμα του ΟΦΗ», είναι σαν να κατηγορεί ο Τραμπ τον Μπραντ Πιτ για κακό κούρεμα. 

Έχει το δικαίωμα φυσικά. Αλλά ας γνωρίζει ότι γελάνε και οι τρίχες.

Υ.Γ. Ο Μηνάς Λυσάνδρου είναι σοβαρός άνθρωπος και ως τέτοιος πορεύτηκε στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας. Ακούω καλά πράγματα και για τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Ας ελπίσουμε ότι  θα αποδειχθούν αληθινά.

πηγή: sdna.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This