Επιλογή Σελίδας



Ιδιαίτερο χαρακτήρα θα έχει η φετινή κοπή της πίτας για τον Αετό Κιλκίς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στις 12:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Η φετινή εκδήλωση της κοπής της πίτας συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης του Κιλκίς, δε θα μπορούσε να μην τιμήσει το γυναικείο σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ, την Εβίνα Μάλτση, της οποίας η γενέτειρα βρίσκεται στο νομό Κιλκίς.

Η Εβίνα Μάτσης, ως γνωστόν γεννήθηκε στην Γουμένισσα, με την οποία αγωνίστηκε και στην Α2 Εθνική Κατηγορία, πριν συνεχίσει τη μακρά καριέρα της εντός αλλά και εκτός ων ελληνικών συνόρων με αποκορύφωμα την συμετοχή της στο WNBA με τη φανέλα της Connecticut Sun.

Με την Εθνική ομάδα αναδείχθηκε το 2009  πολυτιμότερη παίκτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης γυναικών, με μ.ο. πόντων 22,5, αν και η Ελλάδα τερμάτισε στην 5η θέση. Με την εθνική ομάδα έχει λάβει επίσης μέρος στην Ολυμπιάδα 2004, όπου τερμάτισε στην 7η θέση και στο Ευρωμπάσκετ 2005, όπου η ομάδα τερμάτισε 10η αλλά η ίδια ήταν στην 9η θέση των σκόρερ με 92 πόντους (13,1 μ.ο.) και συμπεριλήφθηκε στην τιμητική δωδεκάδα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This