Επιλογή Σελίδας

Μια μεγάλη γιορτή με στόχο την προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου οργάνωσε, την περασμένη εβδομάδα (11 με 14 Απριλίου 2018), η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη με την συνεργασία σωματείων, επιστημόνων, βετεράνων αθλητριών, παραγόντων και φορέων της Θεσσαλονίκης. Το τριήμερο φεστιβάλ περιείχε:

pm01

  • Τουρνουά μεταξύ τεσσάρων ομάδων που συγκροτήθηκαν από 72 αθλήτριες οι οποίες προεπιλέχτηκαν για την Εθνική Ομάδα Κορασίδων
  • Σεμινάρια αθλητικού περιεχομένου, ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

pm02

Ο στόχος ήταν η προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου ή όπως ήταν και ο τίτλος σχετικού σεμιναρίου «Χτίζοντας το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ταξίδι στο όνειρο»

pm03

Από αυτή την σημαντική γιορτή του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν μπορούσε να απουσιάζει η ομάδα των Πιερίδων Μουσών. Μια ομάδα με 25 χρόνια ιστορίας, από τις πρώτες που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα και αγωνίστηκαν στα πρώτα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΟ, ενώ συνεχίζουν να αγωνίζονται αδιάκοπα.

pm04

Ως επίσημα καλεσμένη της ΕΠΟ συμμετείχε η πρόεδρος των Πιερίδων Μουσών Παρασκευή Ζιώγα η οποία υπήρξε αθλήτρια αγωνίστηκε από τα πρώτα χρόνια με τις Πιερίδες Μούσες. Σήμερα εκπροσωπεί, ως πρόεδρος, και τον πρώτο σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστριών  (Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστριών Πιερίδων Μουσών).

pm05

Στο τουρνουά με τις αθλήτριες που προεπιλέχτηκαν για την Εθνική κορασίδων συμμετείχαν και αγωνίστηκαν με την φανέλα της Εθνικής Ομάδας, οι αθλήτριες των Πιερίδων Μουσών Αρζουμανίδη Ευτυχία, Γελαστοπούλου Γεωργία.

pm06

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία αφού εκτός από το αγωνιστικό μέρος της γιορτής στις τρεις μέρες που παρέμειναν στην Θεσσαλονίκη ενημερώθηκαν για θέματα  αθλητικά, ιατρικά, κοινωνικά κ.α.

pm07

Η πρόεδρος των Πιερίδων Μουσών κ. Ζιώγα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλά στελέχη της ΕΠΟ, με τους προπονητές της Εθνικής Κορασίδων και ιδιαίτερα να συνομιλήσει για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την προοπτική του με την κ. Ελένη Σεμαλτιανού, προπονήτρια UEFA B, ΕΕΠ ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και τον κ. Αντώνη Πριόνα, προπονητή Εθνικών Ομάδων Νεανίδων / Κορασίδων. Παράλληλα συμμετείχε και σε πάνελ ομιλητών και κριτών σε διάφορα σεμινάρια.

pm08

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζιώγα σε ομιλία της προς τις νεαρές αθλήτριες «Εμείς παίζαμε για να δείξουμε και να αποδείξουμε πως και οι γυναίκες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Σήμερα παίζουμε για να δείξουμε πως ξέρουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο (Μαθήτριες, σπουδάστριες, μητέρες, εργαζόμενες) κτλ. Στο άμεσο μέλλον προβλέπω πως θα παίζουμε για να δείξουμε ποιά παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό όμως προϋποθέτει τον σεβασμό προς τον συμπαίκτρια και στην αντίπαλο, γιατί αυτές μας δίνουν αξία. Γενικότερα σεβασμός στα αθλητικά ιδεώδη στο “ευ αγωνίζεσθαι”»

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. των Πιερίδων Μουσών ευχαριστούν τους διοργανωτές  για την τιμή και την πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή την γιορτή του γυναικείου ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη. Συγχαίρουν τους διοργανωτές και τους φορείς που συμμετείχαν στο Γυναικείο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου το οποίο πρόβαλε και ανέδειξε το γυναικείο ποδόσφαιρο. Προσδοκούν πως τέτοιες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν. Αξίζει το γυναικείο ποδόσφαιρο να προβληθεί, να στηριχθεί και να αναδειχθεί ώστε να κατακτήσει την θέση του που του ταιριάζει στο βάθρο του ελληνικού αθλητισμού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This