Επιλογή Σελίδας

Στην κωλυσιεργία πολλών ομάδων της Football League να ξεκινήσουν ξανά τις προπονήσεις παρότι δόθηκε το “πράσινο φως” από την πολιτεία, στάθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μπαντής, σε συνέντευξή του στα panionianea.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε:

-Για την έναρξη επιτέλους της Football League: «Μπορώ να πω με λύπη ότι ακόμα δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί αυτό. Αρκετές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα προπονήσεις, ενώ έχουν πάρει το πράσινο φως. Δεν ξέρω τον λόγο. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πριν πάρουμε το πράσινο φως κάποιοι φώναζαν συνεχώς για την αδικία που υπάρχει και ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και όμως διαπιστώνουμε ότι ακόμα αρκετές ομάδες δεν έχουν καν ξεκινήσει τις προπονήσεις. Μάλιστα, είδαμε μία ανακοίνωση από την διοργανώτρια αρχή που αναφέρει ότι προτεινόμενη ημερομηνία είναι 43 μέρες μετά, ενώ για την Super League 2 είδαμε ότι οι 20 μέρες ήταν αρκετές, πολύ γρήγορα κατατέθηκε το αίτημα επανεκκίνησης, όπου τελικά δόθηκαν 29 μέρες ακριβώς μετά. Και μάλιστα βλέπουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με ωραίους αγώνες σε αυτό το πρωτάθλημα».

-Για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο του ποδοσφαίρου και τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα με αυτές τις συνθήκες: «Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Ειδικά για έναν επαγγελματία αθλητή, έχει αλλάξει η ίδια του η ζωή. Επειδή το δικό μας το επάγγελμα είναι πολύ ιδιαίτερο, η αθλητική μας ζωή είναι πολύ μικρή και τα δημιουργικά μας χρόνια μέσα στην αθλητική μας ζωή είναι ακόμα λιγότερα, οπότε όταν χάνουμε έναν χρόνο είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αναπληρωθεί στο μέλλον και η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή».

-Για το αν οι μισθοί και τα συμβόλαια των παικτών έχουν επηρεαστεί λόγω της πανδημίας: «Έχουν επηρεαστεί ήδη, το είδαμε και από το πρώτο lockdown. Δεν είναι μόνο πανελληνίο συμπέρασμα αυτό, αλλά παγκόσμιο. Το πρόβλημα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού, είναι ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στις οικονομικές απολαβές των ποδοσφαιριστών μεταξύ της πρώτης κατηγορίας με την δεύτερη και την Τρίτη επαγγελματική που έχουμε».

-Για το οικονομικό θέμα με τα τεστ του κορονοϊού, ειδικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής: «Αρχικά στις επαγγελματικές κατηγορίες, από τη Super League 1 έως και την Football League, όπου είναι οι ΠΑΕ, όλες οι ομάδες έχουν αποδεχτεί και έχουν υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό σημαίνει πως έχουν αποδεχτεί και τους οικονομικούς όρους. Τώρα για την Γ΄ Εθνική και το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής Γυναικών, που δεν διεξάγονται ακόμα. Σύμφωνα με ομιλίες που έχω κάνει με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά και την ΕΠΟ, υπάρχουν τρεις τρόποι που μου είπαν για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα περιέχει απαραίτητα εβδομαδιαίο τεστ. Ένα από αυτά, ήταν να γίνει και μέσα από κάθε περιφέρεια, κάθε ομάδα σε ποια περιφέρεια ανήκει να μπορούν οι αθλητές κάθε εβδομάδα από τα τεστ που κάνει η κάθε περιφέρεια τα 20-30 να τα χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η λύση που πρότεινε η πολιτεία. Δεν θα υπάρχει καθόλου κόστος για τις ομάδες. Έτσι μπορεί να λυθεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις 137 ομάδες της Γ’ Εθνικής και επιτέλους να δούμε και αυτή την κατηγορία να ξεκινάει. Είναι μεν ερασιτεχνική, αλλά δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα».

-Για το μπέρδεμα που υπήρξε την περασμένη εβδομάδα με την δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου πως δεν έχει γίνει αίτημα για την Γ’ Εθνική και την ενημέρωση της ΓΓΑ: «Νομίζω πως είχε γίνει εισήγηση για την Γ’ Εθνική απλά δεν προχώρησε. Ο κ. Εξαδάκτυλος, που τον εκτιμώ ιδιαίτερα, νομίζω ότι ένα διάστημα έλειπε από τις επιτροπές γιατί είχε περάσει και ο ίδιος τον covid-19, οπότε μπορεί να έτυχε το αίτημα τότε. Δεν είχε προχωρήσει όμως το θέμα, δεν δόθηκε το πράσινο φως. Εκτιμώ πως το βασικό πρόβλημα τότε ήταν η κάλυψη των τεστ. Δεν υπήρχε η διοίκηση που θα πάει ένα πλάνο με επιχειρήματα κλπ. Ίσως αυτό ήταν το κλειδί που έλειπε και η διαφορά του τότε με το τώρα είναι πως αν γίνει τελικά αυτό με τις περιφέρειες απευθείας θα πηγαίνουν τα αποτελέσματα στον ΕΟΔΥ και θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται στον αθλητισμό. Είδαμε από την πολιτεία να «πυροβολείτε» ο αθλητισμός, στο ότι είναι στις μεγαλύτερες πηγές διασποράς, ενώ το θέμα δεν μας λένε κάτι τέτοιο. Εγώ θα σας πω πως η θετικότητα στον αθλητισμό σήμερα είναι στο 0,4%. Είναι πραγματικός αριθμός αυτός, όλοι στον αθλητισμό κάθε εβδομάδα κάνουν τεστ, άρα είναι πραγματικό το 0,4%».

-Για τον Πανιώνιο και την κατάσταση που βρίσκεται τώρα: «Είναι λυπηρό που ο Πανιώνιος βρίσκεται σε ερασιτεχνική κατηγορία. Από την άλλη όμως είναι ενθαρρυντικό που κάνει μία νέα αρχή με ανθρώπους που έχουν όραμα και δίψα για να φτάσουν τον Πανιώνιο εκεί που ανήκει και αν λειτουργεί έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία αυτής της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι ο Πανιώνιος είναι από τις ελάχιστες ομάδες που δεν δημιουργήθηκε από πρόσφυγες, είναι η ίδια προσφυγική ομάδα. Πρέπει να το μάθουμε να το ξεχωρίζουμε αυτό. Η ομάδα ξεριζώθηκε η ίδια από τον τόπο της και ήρθε σε έναν άλλο τόπο. Χαίρομαι που η νοοτροπία του κόσμου που συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα έχει γαλουχηθεί από όλες αυτές τις αξίες που έφεραν οι άνθρωποι του από την Σμύρνη. Εγώ προσωπικά ταυτίστηκα πάρα πολύ με τον κόσμο και την νοοτροπία που πρεσβεύει ο Πανιώνιος, γιατί για έμενα οι ομάδες είναι ιδέες, δεν είναι ΑΕ. Μπορεί το πέρασμα μου να μην ήταν πετυχημένο από άποψη αγωνιστικής συμμετοχής ή από οτιδήποτε άλλο, αλλά μόνο ζεστασιά και χαρά αισθάνομαι όταν σκέφτομαι τον Πανιώνιο».

-Για το δέσιμο του με τον Πανιώνιο: «Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να μπορέσει να δείξει στον κόσμο ότι όταν φοράει την φανέλα της ομάδας δεν την φοράει μόνο με το σώμα του, αλλά και με την ψυχή του. Μπορώ να σας πω ότι το βίωσα αυτά στον Πανιώνιο. Δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση που πέρασα από τον Πανιώνιο, άσχετα από τις δυσκολίες που υπήρξαν. Αυτό που συγκρατώ, είναι οι ωραίες αγωνιστικές στιγμές, η ομάδα έκανε επιτυχίες και είχε ένα πάρα πολύ ωραίο πάντρεμα με τον κόσμο και είναι σημαντικό αυτό. Εύχομαι γρήγορα ο Πανιώνιος να επιστρέψει και ο κόσμος του συνεχίζει να διδάσκει τις αξίες που πραγματικά όλοι θέλουμε να βιώνουμε και να βλέπουμε μέσα από τον αθλητισμό».

-Για το τι κρατάει από το πέρασμα του από τους «κυανέρυθρους»: «Ήταν ένα σχολείο για εμένα ο Πανιώνιος. Αγωνιστικά θα κρατήσω την εκτός έδρας πολύ μεγάλη νίκη με τον Ολυμπιακό, η υποδοχή μετά στη Νέα Σμύρνη και φυσικά δεν θα ξεχάσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των οπαδών προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής από όπου κατάγομαι και εγώ, που δήλωσαν ξεκάθαρα και μέσα από ένα πανό στο γήπεδο, την συμπαράσταση τους στους διωκόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Και γενικότερα για την στάση τους, που ήθελαν να στείλουν το μήνυμα από το γήπεδο, το μήνυμα το οποίο δυστυχώς μερικές φορές δεν θα το δει κανένας μα κανένας στην τηλεόραση».

-Για το αν η πολιτεία ακούει τα αιτήματα του ΠΣΑΠ: «Μπορώ να πω ότι η πολιτεία όσο είμαι εγώ τουλάχιστον έχει αποδείξει ότι επιθυμεί τον διάλογο. Αν ακούει την φωνή μας, μπορώ να πω ότι από το δεύτερο lockdown και μετά δεν μας πολυάκουσε, γιατί διαρκώς φωνάζαμε που υπήρξε μία μεγάλη αδικία και διάκριση ανάμεσα σε επαγγελματίες αθλητές, όπου σε έναν βαθμό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα και αναφέρομαι στην Γ’ Εθνική και στην Α’ Γυναικών ποδοσφαίρου.

πηγή: panionianea

Pin It on Pinterest

Shares
Share This