Επιλογή Σελίδας

Του Βασίλη Στοάκη

Η Ασπίδα Ξάνθης ιδρύθηκε το 1922 και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Θράκης. Τμήμα καλαθοσφαίρισης απέκτησε το 1987 όταν και μία ομάδα ανθρώπων συσπειρώθηκε γύρω από το σωματείο.

Η ομάδα της Ασπίδας, που διατηρεί τμήμα ανδρών και γυναικών ουσιαστικά «απογειώθηκε» στο επίπεδο ανδρικού μετά το 2012, καθώς έτος ορόσημο αποτέλεσε το 2013 όταν και μετά από περιπετειώδη τρόπο, με τους Δημήτρη Παναγιωτόπουλο και Κώστα Ιωαννίδη στο «τιμόνι» κατέκτησε στην Αλεξανδρούπολη το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αυτό αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης μίας εξαιρετικής πορείας για την Ασπίδα, που έδωσε δύο ακόμα πρωταθλήματα Γ΄ Εθνικής (2014 & 2016) και σημαντικές πορείες στη Β΄ Εθνική.

Η φετινή σεζόν ήταν περιπετειώδης και ταραχώδης και όλα έδειχναν πως η ομάδα της Ξάνθης θα επέστρεφε στις τοπικές κατηγορίες. Ωστόσο οι αθλητές του Νίκου Δώδου και του Αντώνη Κασαρτζίδη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με επική ανατροπή κόντρα σε Απόλλωνα Καλαμαριάς (από 0-2) και το ισχυρό Ανατόλια πήραν το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Η αγάπη μας για το μπάσκετ είναι μεγάλη, ασχολούμαστε 24 ώρες το 24ωρο και το μεγαλύτερο μας μέλημα είναι πως θα την μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά ώστε να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με αυτό» ήταν τα λόγια του αεικίνητου εργάτη της Ασπίδας και τεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Το πιο σημαντικό όμως για την Ασπίδα είναι το αναπτυξιακό κομμάτι, όπου η ομάδα της Ξάνθης ρίχνει εδώ και δεκαετίες το βάρος της έχοντας στο δυναμικό της αυτή τη στιγμή περίπου 220 αθλητές και αθλήτριες.

Σημείο σταθμός ήταν η σεζόν 2012/13 όταν και η ομάδα της Ασπίδας βρήκε τη δική της στέγη στο παλατάκι του Ευμοίρου, χωρητικότητας 300 θέσεων που μετονομάστηκε σε «Χριστίνα Χριστοδούλου» τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη της αδικοχαμένης αθλήτριας χάντμπολ που «έφυγε» από κοντά μας μόλις στα 19 της χρόνια…

«Ουσιαστικά μας παραχώρησαν ένα χώρο και εμείς τον αξιοποιήσαμε και τον μεταμορφώσαμε σε γήπεδο μπάσκετ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια μαζί με τον Νεδήμ Καρά Αχμέτ, τον Κώστα Ιωαννίδη και τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου ώστε η Ασπίδα να έχει ένα όμορφο γήπεδο και να εμπνέονται για προπόνηση οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των τμημάτων» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε και το όραμα του για την Ασπίδα των επόμενων χρόνων: «Φιλοσοφία μας και στόχος είναι να συνεχίσει η ομάδα, ανδρική και γυναικεία να απαρτίζεται από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας γιατί ακολουθούμε μία συγκεκριμένη δομή και διαδικασία και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσει να αποφέρει καρπούς με την ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών».

Άλλωστε αποκορύφωμα της όλης παραγωγικής διαδικασίας ήταν η πρόκριση στο Final-6 του πανελλήνιου πρωταθλήματος Εφήβων το 2019 στην Ελευθερούπολη, όπου η ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη και του Αντώνη Κασαρτζίδη τερμάτισε στην 5η θέση!

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This