Επιλογή Σελίδας

Ο προπονητής του Μακεδονικού, ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την μεγάλη προσπάθεια που συντελείται στον ιστορικό σύλλογο. Ο Μακεδονικός μετά την νέα του νίκη, είναι ψηλά στην βαθμολογία, μόνος τρίτος. Έχει ξεκάθαρη στόχευση, ωστόσο διατηρούνται χαμηλοί τόνοι τόσο από τον προπονητή όσο και από τους παίκτες.

Για τους στόχους του Μακεδονικού μίλησε ο Μαλεζάς στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα”. Και είπε τα εξής: “Όταν ξεκινάει μια νέα σεζόν είναι πιο πιεσμένα τα πράγματα. Η κατάσταση στην ψυχολογία βελτιώνεται μετά από κάθε επιτυχία. Ο στόχος είναι ο ίδιος που είχαμε θέσει από την έναρξη της σεζόν. Παιχνίδι με παιχνίδι βαδίζουμε. Και στο τέλος πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να πιάσουμε νέους στόχους”.

– Τι αίσθηση έχεις για τα νέα σου καθήκοντα; Ήσουν στην ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, πλέον είσαι στον Μακεδονικό και στην Λίγκα 2;

“Πάντα υπάρχει η πίεση για το αποτέλεσμα. Κακά τα ψέματα και όταν είσαι στην ακαδημία του ΠΑΟΚ υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα. Εκεί σε κάθε αγώνα κρίνεσαι περισσότερο. Με την βοήθεια των παικτών, μπορείς να εξελιχθείς περισσότερο. Νομίζω ότι είναι πιο εύκολη η διαχείριση κάθε αγώνα, γιατί μπορείς να ελέγξεις την τύχη σου. Στην διαδικασία της προπόνησης, θέτεις τους στόχους για τον αγώνα που ακολουθεί”.

– Αλήθεια όταν ήσουν παίκτης είχες άγχος ή ήσουν πιο χαλαρός; Ως προπονητής αισθάνεσαι περισσότερο άγχος ή όχι;

“Και ως παίκτης αισθανόμουν άγχος και φυσικά ως προπονητής αισθάνομαι άγχος. Μπορεί να μην φαίνομαι ότι έχω άγχος, αλλά αυτό δεν αλλάζει μέσα μου. Η άνεση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα του Μακεδονικού βελτιώνεται και εξελίσσεται. Οπότε είμαι διπλά ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα και την πρόοδο που παρατηρώ”,.

– Να ρωτήσουμε κάτι άλλο: Τι είναι αυτό που κάνει τον Γκαρσία ξεχωριστό για τον κόσμο; Τον έχεις ζήσει, ήσουν συμπαίκτης του, γνωρίζεις τον χαρακτήρα του…

“Ως παίκτης μέσα στα αποδυτήρια, ο Γκαρσία ήταν μία ήρεμη δύναμη. Δεν ήθελε να βγάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μέσα στο γήπεδο όμως έβγαζε τον χαρακτήρα του. Και ερχόταν όσο πιο κοντά γίνεται και με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ηταν μαχητής. Αυτό μπορούν να το διακρίνουν όλοι”.

– Ακολουθεί η ευρωπαϊκή συνάντηση της Άιντραχτ με τον ΠΑΟΚ και επειδή έπαιξες στην Γερμανία και στην Φορτούνα, μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο;

“¨Η Αιντραχτ θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γερμανίας. Με φανατικό κοινό. Έχει έδρα ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια έδειξε πολύ δυνατό πρόσωπο. Έφθασε και στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ως μία αμελητέα ποσότητα. Θεωρητικά και πρακτικά θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Επίσης πρέπει να σας αναφέρω ότι όποτε μπορώ πηγαίνω στο γήπεδο και παρακολουθώ τους αγώνες. Δεν έχω πάντα τον χρόνο να το κάνω. Θα ήθελα να το κάνω περισσότερο στο μέλλον”.

– Ποια είναι η άποψή σου για τους Κουλιεράκη και Μιχαηλίδη; Δύο νέα παιδιά που αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ όπως άλλωστε έπαιξες και εσύ;

“Για τους Κουλιεράκη και Μιχαηλίδη μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετικοί παίκτες, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στις θέσεις της άμυνας που αγωνίζονται. Είναι παίκτες που το ελληνικό ποδόσφαιρο με την εθνική ομάδα, μπορεί να στηριχθεί πάνω τους”.

Πηγή: Metrosport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This