Επιλογή Σελίδας

Ο προπονητής του Πιερικού Αρχέλαου (Γ’ Εθνική, 5ος όμιλος), Ηλίας Λοτζανιώτης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με το Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά είπε:

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Πιερικό Αρχέλαο: «Η προσπάθεια ξεκίνησε από πέρυσι, όπου ο σύλλογος ουσιαστικά έκανε ένα νέο restart στο ανδρικό κομμάτι. Κατάφερε αυτό που ήθελε, το να επαναφέρει δηλαδή την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες, κάτι που θεωρώ πως και η πόλη και ο σύλλογος το αξίζουν. Η ομάδα απαρτίζεται ουσιαστικά από παιδιά της Κατερίνης, το 90% και λίγο παραπάνω είναι από παιδιά της Κατερίνης και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πόλη. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει και θα εξασφαλίσει την παραμονή πάρα πολύ γρήγορα και μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία να εντάξουμε στην ομάδα αθλητές που ηλικιακά είναι μικρότεροι και στο μέλλον θα συνεχίσουν την πορεία αυτή στην ομάδα».

Για τον όμιλο που συμμετέχει ο Πιερικός: «Βλέποντας κάποιες ομάδες απ’ τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο, είτε από πληροφορίες που ‘χουμε πάρει, χωρίς φυσικά να ΄χουμε την πλήρη εικόνα στο 100%, θεωρώ ότι θα ‘ναι ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα και δε θα υπάρξει ομάδα που δε θα προσπαθήσει να μείνει στην κατηγορία. Όλες οι ομάδες μπορούν να το καταφέρουν, άλλες με μικρότερη, άλλες με μεγαλύτερη δυναμική, αλλά δε θα ‘ναι τίποτα εύκολο. Με το νέο format τα πράγματα θα ‘ναι ακόμα πιο δύσκολο. Θεωρώ ότι οι ομάδες με μεγαλύτερη διάρκεια, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς και θα το πάνε μέχρι τέλους, αυτές θα μπορέσουν να μείνουν στην κατηγορία και θα διεκδικήσουν κάτι μεγαλύτερο».

Για τη διοίκηση του Πιερικού: «Υπάρχει μια πολύ υγιείς διοίκηση, η οποία έχει και όραμα και διάθεση και θέλει τα επόμενα χρόνια η ομάδα να έχει διάρκεια. Δε θέλει δηλαδή ο Πιερικός να ‘ναι μια «φωτοβολίδα» στη Γ’ Εθνική και γι’ αυτό ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια. Οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν εμπειρία πολλών χρόνων από εθνικές κατηγορίες και νομίζω ότι μπορούν να το διαχειριστούν και ξέρουν τις ανάγκες και το πώς πρέπει να «τρέξει» η ομάδα. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοια διοίκηση».

Για το μακροπρόθεσμο πλάνο του Πιερικού: «Εμείς θα θέλαμε να δούμε να σταθεροποιείται η ομάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια στη Β’ Εθνική, γιατί νομίζουμε ότι μπορεί να το στηρίξει αυτό η ομάδα. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που βγαίνουν απ’ τις υποδομές, υπάρχουν αρκετοί γηγενείς παίκτες, υπάρχει μια καλή διοίκηση. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει αυτό, μένει να το δείξει στο μέλλον».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This