Επιλογή Σελίδας

Ιδανικό ξεκίνημα για  τα πέντε ελληνικά πληρώματα στην  τελική προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης που διεκδικούν προκρίσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Τα δυο πέρασαν απευθείας στα τελικά , αφού τους το επέτρεπε η διαδικασία  ενώ τα άλλα τρία πήραν το μέγιστο από τα δικά τους προκριματικά και πέρασαν στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους συνεχίζοντας το δρόμο προς τα τελικά.

Πιο αναλυτικά οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου (φωτό) πήραν την 1η θέση στο προκριματικό του διπλού ελ βαρών των γυναικών και πέρασαν απευθείας στο μεγάλο τελικό της Τρίτης που θα διεκδικήσουν το ένα από τα δυο «χρυσά εισιτήρια» που οδηγούν στο Παρίσι. Οι ασημένιες πρωταθλήτριες Ευρώπης πριν λίγες μέρες στο Ζέγκεντ μπήκαν  από την αρχή της κούρσας μπροστά και σφράγισαν το μοναδικό εισιτήριο που έδινε για τον τελικό που θα διεξαχθεί  την Τρίτη στις 12:20 το μεσημέρι.

Πρόκριση στον τελικό και για το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου-Πέτρο Γκαϊδατζή να παίρνουν τη 2η θέση στη σειρά τους και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό που έχει προγραμματιστεί επίσης  την Τρίτη στις 12:30 όπου κι αυτοί θα αναζητήσουν το ένα  από τα δυο εισιτήρια που οδηγούν στο Παρίσι.  

Μεγάλο βήμα έκανε στο σκιφ γυναικών η Ευαγγελία Φράγκου που παρά την πολύ μεγάλη συμμετοχή (15 πληρώματα) πήρε την 3η θέση  στον προκριματικό και εξασφάλισε την πρόκριση για τον ημιτελικό της Δευτέρας (11:36).  Υπενθυμίζεται ότι από τον  τελικό του σκιφ γυναικών τα  τρία (3) πρώτα πληρώματα θα προκριθούν στο Παρίσι.

Στον ημιτελικό της δικώπου συνεχίζουν και οι Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος οι οποίοι τερμάτισαν 3οι στον προκριματικό και πέρασαν στη καλύτερη 12άδα και τον ημιτελικό της Δευτέρας (10:55). Στόχος  τους ασφαλώς ο τελικός της Τρίτης και η μια από τις δυο πρώτες που δίνουν τη μεγάλη πρόκριση   

Αντίστοιχη επιτυχία και για ακόμη ένα νέο πλήρωμα , αυτό του διπλού ανδρών  όπου οι Γιάννης Καλανδαρίδης- Νίκος Χωλόπουλος  πήραν τη 2η θέση στο προκριματικό κι έκλεισαν θέση για τον ημιτελικό της  Δευτέρας  (11:12) με στόχο βέβαια  τον μεγάλο τελικό και ένα από τα δυο εισιτήρια για το Παρίσι.  

Pin It on Pinterest

Shares
Share This