Επιλογή Σελίδας


Την ολοκλήρωση της σεζόν στη Γ’ Εθνική αλλά και στα πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των έκτακτων συνθηκών, εξαιτίας της εξάπλωσης του covid-19. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι ιθύνοντες της ΕΠΟ, η διεξαγωγή των διοργανώσεων αναστέλλεται οριστικά και οι βαθμολογίες επικυρώνονται ως έχουν. Έτσι, ο Πιερικός στέφεται και επίσημα πρωταθλητής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ενώ στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πιερίας, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Α’ κατηγορία), ο Πυδναϊκός 2017 (Β’ κατηγορία) και η Ελπίς Ανδρομάχης (Γ’ κατηγορία).

Την άνοδο στη Γ’ Εθνική, σύμφωνα με την απόφαση, παίρνει ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ενώ η απόφαση δεν προβλέπει τι θα συμβεί με ανόδους και υποβιβασμούς στα τοπικά πρωταθλήματα. Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα στις Ενώσεις να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους και να διαφοροποιήσουν το αριθμό των “εισιτηρίων” προβιβασμού και υποβιβασμού ή να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις κατηγοριών.

Όσον αφορά στην άνοδο των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής στη Football League, η στη νέα Β’ Εθνική (σε περίπτωση αναδιάρθρωσης), οριστική απόφαση δεν πάρθηκε από την ΕΠΟ κι έτσι προς το παρόν ισχύει ότι τα “εισιτήρια” είναι τέσσερα για οκτώ υποψήφιους. Επίσης, δεν πάρθηκε απόφαση και όσον αφορά στον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα. Τελικές αποφάσεις και για τα δύο ζητήματα θα ληφθούν κατόπιν νέότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Το δελτίο τύπου της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Π.Ο. θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου 2020 και ώρα 10πμ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel της Αθήνας.

Εξουσιοδοτήθηκε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. για να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό ημερομηνίας και τόπου διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο., με θέμα την τροποίηση άρθρων του καταστατικού, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για τις ΠΑΕ της Super League 1.

Σε περίπτωση μη αδειοδότησης ΠΑΕ ως ποινή εφεξής ισχύουν η αφαίρεση 3 βαθμών και ο περιορισμός μεταγραφών.

Επίσης παρατείνεται έως την 31η Μαίου 2020 η προθεσμία τακτοποίησης ενδεχομένων οφειλών για την Super League 2 και την Football League. Οι ποινές σε περίπτωση μη αδειοδότησης στις κατηγορίες αυτές θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση της Ε.Ε.

Αναστέλλεται η ισχύς των άρθρων 47,48,51,52 του κανονισμού αδειοδότησης ενόψει της τρέχουσας διαδικασίας εγχώριας αδειοδότησης.

Αναστέλλεται επίσης το άρθρο 45 του κανονισμού αδειοδότησης για τις ΠΑΕ της Football League που προβιβάζονται στην Super League 2.

Ανανεώνεται έως τις 31.12.2020 η συνεργασία με το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ομάδας Κ21, Γιάννη Γκούμα, Μιχάλη Ιορδανίδη και Νεκτάριο Πανταζή.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This