Επιλογή ΣελίδαςΚατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση του Κωνσταντίνου Καραπαπά, αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση, κρατεί και δικάζει την υπόθεση. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος δεν τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παράγραφος 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του, που έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την 2 Νοεμβρίου 2019, περί πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος τέλεσε το αποδιδόμενο σε αυτόν πειθαρχικό παράπτωμα του άρθρου 20Α παράγραφος 1,2α,β,δ, 3, 4 και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφορικά με τη δήλωσή του της 2 Νοεμβρίου 2019 ότι α) ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι υπάλληλος του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, κατά δήλωση του τελευταίου, β) ότι ακόμα ο Βίτορ Μέλο Περέιρα ως πρόεδρος της Κεντρικής Επιστοπής Δισιατησίας εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, και γ) ότι η ομάδα ΝΠΣ Βόλος ΠΑΕ έχει εξαγοραστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και συνεπώς λαμβάνει χώρα η απαγορευμένη από το άρθρο 69 παράγραφος 9 του Κανονισμού Αγώνων Ποσδοσφαίρου πολυϊδιοκτησία. Επιβάλλει στον εκκαλούντα χρηματική ποινή €20.000,00.

Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν την από 3 Μαρτίου 2020 (αρ. πρωτ. 7960/3.3.2020) έφεση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ Ένωση ΑΟ Πανασπροπυργιακού – Δόξα Ασπροπύργου, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής. Εξαφανίζει την υπ’ αριθμό 96/2020 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας. Κρατεί και δικάζει την από 14 Ιανουαρίου 2020 (αρ. πρωτ. 80066/14.1.2020) ένσταση της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Παναθλητικός Όμιλος Τριγλίας ΠΑΕ και το διακριτικό τίτλο ΠΑΕ ΠΟ Τριγλίας, που εδρεύει στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής. Απορρίπει την ένσταση.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This