Επιλογή Σελίδας

Η Κηφισιά ήταν η νέα παρουσία στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24, αφού έκανε το πρώτο της βήμα στα άγνωστα νερά της Super League. Πήρε το βάπτισμα του πυρός με ήττα στην πρεμιέρα στα Γιάννινα, αλλά την 2η αγωνιστική βρήκε το παρθενικό της γκολ και ηττήθηκε δύσκολα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η νίκη επί του Ατρομήτου στην 3η αγωνιστική έφερε αισιοδοξία, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και έκλεισε τον Α’ Γύρο χωρίς άλλο «τρίποντο». Η πρεμιέρα στο δεύτερο μισό έφερε τον Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο και το συνδύασε με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή με 4-2.

Το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρήκε την Κηφισιά στην 11η θέση, αλλά με 21 βαθμούς και μόλις τρεις διαφορά από την 14η που ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα με 18 βαθμούς.

Η προσπάθεια στα Stoximan Super League Playouts ήταν μεγάλη, μάζεψε τους βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά η ήττα την προτελευταία αγωνιστική από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της ήταν καθοριστική ώστε οι δύο ομάδες να αποχαιρετήσουν μαζί την κατηγορία.

ΘΕΣΗ: 13η

ΝΙΚΕΣ: 6

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 10

ΗΤΤΕΣ: 17

ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 38

ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 68

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 4-2

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι της ομάδας, ο οποίος παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία για 13 αναμετρήσεις (1 νίκη – 5 ισοπαλίες – 7 ήττες). Ο Ντέιβιντ Νίλσεν από τη Δανία ήταν η επόμενη επιλογή, με 7 αναμετρήσεις (1 νίκη – 1 ισοπαλία – 5 ήττες). Ο Κώστας Μπράτσος ανέλαβε την ομάδα μέχρι το τέλος και σε 13 αναμετρήσεις είχε απολογισμό 4 νίκες – 4 ισοπαλίες – 5 ήττες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Χρησιμοποίησε 35 ποδοσφαιριστές σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος με τρεις να πιάνουν το όριο των 30 αγώνων. Οι Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, Ματέο Σάντος και  Άντριου Τεττέη ήταν οι τρεις που έχασαν μόλις τρία από τα παιχνίδια της ομάδας στη σεζόν.

ΓΚΟΛ

Είχε από τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στα γκολ, με 15 από τους παίκτες να βρίσκουν το δρόμο για τα δίχτυα. Στην κορυφή ο Ογκνιέν Οζέγκοβιτς, ο οποίος σημείωσε τα 16 γκολ από τα 38 συνολικά, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είχαν από δύο γκολ το ανώτερο (Βαφέας, Σάντος, Μπιφούμα, Λαντ).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Η Κηφισιά έγινε η 70η ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της A’ Εθνικής/Super League από την απαρχή του (1959-60) μέχρι και σήμερα.

Ο Γιάννης Μασούρας ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το πρώτο γκολ της Κηφισιάς στην κατηγορία, στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Κηφισιά 2-1 για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 27 Αυγούστου 2023.

Η πρώτη νίκη ήταν απέναντι στον Ατρόμητο, την 1η Σεπτεμβρίου 2023 με 2-1 στο γήπεδο της Λαμίας που χρησιμοποίησε για έδρα, ενώ η πρώτη επιτυχία εκτός έδρας ήρθε στις 4 Φεβρουαρίου 2024, στην Κρήτη επί του ΟΦΗ με 2-1.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This