Επιλογή Σελίδας

Ο Ατρόμητος έζησε μια χρονιά γεμάτη αντιθέσεις, αλλά σε πολλά σημεία του πρωταθλήματος έδειξε το ανταγωνιστικό του πρόσωπο απέναντι στους μεγάλους του BIG-5, με εκτός έδρας νίκη επί του Άρη (3-1) και εντός επί του Παναθηναϊκού (3-2). Στο ξεκίνημα ήταν κοντά στο να ισοφαρίσει τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας του, αφού συμπλήρωσε οκτώ αναμετρήσεις χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες – πέντε ήττες) και οριακά δεν έφτασε τα εννέα ματς χωρίς τρίποντο, όπως το 1976-77 και 2021-22.

Στη συνέχεια με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο είχε άκρως αντίθετη πορεία και οι δέκα διαδοχικοί αγώνες χωρίς ήττα αποτελούν ισοφάριση της επίδοσης του Νταμίρ Κάναντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει με την ίδια συγκομιδή, ενώ πλησίασε και το απόλυτο ρεκόρ της ομάδας που είναι 13 ματς χωρίς ήττα (2013-14).

Στη διαδικασία των Stoiximan Playouts ξεκίνησε με νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στη συνέχεια με τρεις διαδοχικές ισοπαλίες έβγαλε από πάνω του οποιοδήποτε άγχος μπορεί να υπήρχε, ενώ έκλεισε τη χρονιά με τρεις συνεχόμενες ήττες. Συνολικά έκανε τις λιγότερες νίκες (7) της τελευταίας πενταετίας που διεξάγεται το πρωτάθλημα με 14 ομάδες, με το προηγούμενα να είναι οι οκτώ που έκανε τη σεζόν 2020-21  και 2021-22.

ΘΕΣΗ: 11η
ΝΙΚΕΣ: 7
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 13
ΗΤΤΕΣ: 13
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 36
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 53
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ 3-0

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Κρις Κόουλμαν αποχώρησε λόγω της κακής εκκίνησης της ομάδας του Περιστερίου στο πρωτάθλημα με τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στα επτά πρώτα ματς. Ο Γιώργος Κορακάκης ανέλαβε το ρόλο του υπηρεσιακού για την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που ολοκληρώθηκε με νίκη του Δικεφάλου με 2-0.

Ο Σάσα Ίλιτς πήρε τη σκυτάλη και οδήγησε σε νίκη τον Ατρόμητο στο ντεμπούτο του απέναντι στον Παναιτωλικό την 9ηαγωνιστική έτσι αποφεύχθηκε η ισοφάριση του χειρότερου ξεκινήματος της ομάδας με εννέα ματς χωρίς νίκη (1976-77 και 2021-22). Ο Ίλιτς έκανε ιδανικό ξεκίνημα με δέκα αναμετρήσεις χωρίς ήττα (5 νίκες – 5 ισοπαλίες) και έτσι ισοφάρισε το ρεκόρ του Κάναντι, ο οποίος το 2017-18 είχε ξεκινήσει με δέκα αναμετρήσεις χωρίς ήττα (5 νίκες – 5 ισοπαλίες). Αποχώρησε μια αγωνιστική πριν το τέλος των Stoiximan Playouts με τον Γιώργο Κορακάκη να αναλαμβάνει πάλι ως υπηρεσιακός για την αναμέτρηση Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-1.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Αυτή τη σεζόν χρησιμοποιήθηκαν 27 ποδοσφαιριστές με τον Έντερ Γκονζάλες να έχει 31 συμμετοχές με 2.594 λεπτά συμμετοχής, αλλά και το Νίκο Βέργο να έχει 31 παρουσίες, αλλά με μόλις 1.634 λεπτά συνολικά. Ο Καρόλ Αντζιέλσκι με 30 αγώνες βρίσκεται στη δεύτερη θέση και εκείνος με πολύ λιγότερα λεπτά (1.570).

ΓΚΟΛ

Τα 36 γκολ της ομάδας προήλθαν από 13 ποδοσφαιριστές, όσοι σκόραραν και την περσινή σεζόν για την ομάδα του Ατρομήτου. Τα περισσότερα τέρματα σημείωσε ο Καρόλ Αντζιέλσκι, ο οποίος πανηγύρισε εννέα, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Βέργος με 5 τέρματα.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Συνολικά οι 58 παρουσίες του Κρις Κόουλμαν στον πάγκο του Ατρομήτου, τον έφεραν στην πρώτη τετράδα της ιστορίας της ομάδας στην Α’ Εθνική/Super League, με τους Γιώργο Παράσχο (110), Γιώργο Δώνη (96) και τον Νταμίρ Κάναντι (80) να βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις.

Η πορεία του Κόουλμαν είχε αρχίσει στις 16 Ιανουαρίου 2022 με ισοπαλία 1-1 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ και ολοκληρώθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2023 μετά την ήττα με 5-0 από τον Παναθηναϊκο. Ο απολογισμός του είναι 20 νίκες – 24 ισοπαλίες – 24 ήττες.

Τις 100 συμμετοχές στη Super League έφτασε ο Παναγιώτης Τσιντώτας στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όπου η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε με 3-1 και ο Έλληνας τερματοφύλακας που είχε κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία απέναντι στον Ατρόμητο, έφτασε το ορόσημο των εκατό αγώνων φορώντας  τα χρώματά της.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This