Επιλογή Σελίδας

 

Από την FIFA εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Λαμβάνοντας υπόψη πολλά αιτήματα από ΜΜΕ και όπως έχει ήδη δηλωθεί πολλές φορές, η FIFA επιθυμεί να διευκρινίσει ότι υποστηρίζει την αλληλεγγύη στο ποδόσφαιρο και ένα δίκαιο μοντέλο αναδιανομής, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου ως αθλήματος, ιδίως σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αυτή είναι η κύρια αποστολή της FIFA.

Κατά την άποψή μας, και σύμφωνα με το καταστατικό μας, οποιοσδήποτε ποδοσφαιρική διοργάνωση, είτε εθνική είτε τοπική είτε παγκόσμια, πρέπει πάντα να αντικατοπτρίζει τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης, της ακεραιότητας και της δίκαιης οικονομικής ανακατανομής. Επιπλέον, τα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου πρέπει να χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα, αθλητικά και διπλωματικά μέσα για να διασφαλίσουν ότι αυτά θα τηρηθούν. Σε αυτό το πλαίσιο, η FIFA εκφράζει την απόρριψη για μία «κλειστή ευρωπαϊκή αποσχιστική λίγκα» εκτός των διεθνών ποδοσφαιρικών δομών, η οποία δεν σέβεται τις προαναφερθείσες αρχές.

Η FIFA αντιπροσωπεύει την ενότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και καλεί όλα τα μέρη που συμμετέχουν σε έντονες συζητήσεις να ξεκινήσουν έναν ήρεμο, εποικοδομητικό και ισορροπημένο διάλογο για το καλό του παιχνιδιού και στο πνεύμα της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι. Η FIFA, φυσικά, θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να συμβάλει σε μια εναρμονισμένη πορεία προς το γενικό συμφέρον του ποδοσφαίρου”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This