Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ούτε αυτή τη φορά το εμπόδιο του Ugo Humbert, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πολύ νωρίς η πορεία του στο Ντουμπάι, όπου ήταν υπερασπιστής του τίτλου.
Ο Humbert επικράτησε του Τσιτσιπά με 6-4, 7-5 στον 1ο γύρο του Dubai Tennis Championships, εκεί όπου ο Στέφανος είχε κερδίσει τον τελευταίο τίτλο του, ακριβώς έναν χρόνο πριν.
Ο 27χρονος Γάλλος συνηθίζει να δυσκολεύει τον Στέφανο και αυτό συνέβη και σήμερα. Ο Στέφανος δημιούργησε το πρώτο break point του παιχνιδιού στο 5ο game του 1ου σετ (2-2, 30-40), δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και λίγο μετά σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ, στο 4-5. Δεν έκανε καλό game, έδωσε και ένα διπλό λάθος στον Γάλλο, που έφτασε σε διπλό set point (4-5, 15-40) και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του, για να πάρει το σετ.
Παίζοντας και με την πλάτη στον τοίχο πια, το παιχνίδι συνέχισε να μη βγαίνει στον Στέφανο, που έχασε διπλό break point στο ξεκίνημα του 2ου σετ. Συνολικά είχε 0/3 break points σήμερα ο Έλληνας πρωταθλητής, που προς το τέλος του σετ υπέστη μεγάλη πίεση από τον Humbert. Στο 8ο game ο Γάλλος είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει break στο 3-4, 15-40, αλλά ο Στεφ αποκρίθηκε και ισοφάρισε σε 4-4. Στο 12ο game o Humbert έφτασε ξανά σε διπλό break point και αυτή τη φορά είχε και match points. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε την απάντηση και ολοκλήρωσε με λάθος το ματς, σε ένα game που έδωσε πολλά λάθη έτσι κι αλλιώς στον αντίπαλό του.
Έτσι, μετά από 85 λεπτά, ο Humbert ολοκλήρωσε μια πολύ καλή νίκη απέναντι στον περσινό πρωταθλητή, την 4η προσωπική του επί του Τσιτσιπά σε 5 συναντήσεις (4-1).
Στον 2ο γύρο του τουρνουά ο Humbert, ο οποίος ήταν ο πρωταθλητής του Ντουμπάι μια χρονιά πριν τον Στέφανο (2024), θα αντιμετωπίσει είτε το Νο.5 του ταμπλό, Andrey Rublev, είτε τον Valentin Royer.
Ο Τσιτσιπάς, που βρίσκεται στο Νο.30 του κόσμου, θα χάσει 450 βαθμούς λόγω της επιτυχημένης του εβδομάδας πέρσι και θα μείνει εκτός Top 40 την επόμενη εβδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.
Πηγή: Tennisnews
















