Επιλογή Σελίδας

Του Νικήτα Καβουκλή

Η Visual Concepts δημοσίευσε το πρώτο gameplay trailer για το NBA 2K24, μέσω του οποίου παρουσιάζει τις βελτιώσεις της φετινής κυκλοφορίας.

Αρχικά, το σουτ και η ντρίμπλα θα είναι πιο προσιτά σε παίκτες όλων των επιπέδων δεξιοτήτων, επιτρέποντας περισσότερες δυνατότητες για σκοράρισμα σε όλο το γήπεδο. Υπάρχει επίσης μια ολοκαίνουργια κίνηση ντρίμπλας που θα επιτρέπει στους παίκτες να πατήσουν το sprint trigger ώστε να αυξήσουν για λίγο την ταχύτήτά τους και να πιάσουν τους αμυντικούς στον ύπνο.

Επίσης, έχουν βελτιωθεί οι κινήσεις των αμυντικών. Η προστασία της περιφέρειας και του “ζωγραφιστού” είναι πιο σημαντικά στο NBA 2K24. Η αμυντική κίνηση έχει βελτιωθεί με καλύτερη απόκριση και μειωμένο sliding. Τα λεγόμενα directional steals επιστρέφουν, απαιτώντας από τους παίκτες να φτάνουν με το σωστό χέρι πιο κοντά στην μπάλα για να πετύχουν (και να αποφύγουν τα φάουλ). Η λογική της “αναμέτρησης” έχει επίσης αλλάξει, για να δίνεται έμφαση στην τοποθέτηση του σώματος, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του “ghost contact” που υπήρχε σε προηγούμενα παιχνίδια NBA 2K.

Το μπλοκάρισμα έχει επίσης αλλάξει και απαιτεί τον κατάλληλο συγχρονισμό εκ μέρους του παίκτη, ο οποίος πρέπει να μάθει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή και ευκαιρία πριν επιχειρήσει ένα μπλοκ.

Το Takeover επιστρέφει στο NBA 2K24 (όμως μόνο στις κονσόλες νέας γενιάς), αν και τροποποιημένο. Όταν γεμίσει ο μετρητής Takeover, οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ενεργοποίησης των ικανοτήτων Finishing, Shooting, Playmaking, Physicals, Defense και Rebounding.

Η Visual Concepts εισάγει επίσης νέους μηχανισμούς αντικατάστασης παικτών, για να διασφαλίζεται ότι οι κορυφαίοι σκόρερ θα κρατηθούν στο παρκέ από το AI, ενώ σε προηγούμενες κυκλοφορίες υπήρχε συχνά αντικατάσταση όλης της ομάδας, κάτι που οδηγούσε σε περιόδους χωρίς σκορ.

Η μεγαλύτερη πρόοδος που έρχεται στο NBA 2K24 είναι, ωστόσο, η τεχνολογία ProPLAY. Αυτό επέτρεψε στην Visual Concepts να μεταφέρει απευθείας το πραγματικά πλάνα από το NBA για να δημιουργήσει αυθεντικές κινήσεις που μπορούν να γίνουν μόνο από ορισμένους από τους αγαπημένους σας παίκτες. Για παράδειγμα, όλοι θα αναγνωρίσουν το στυλ αλμάτων και τον τρόπο που εκτελεί ελεύθερες βολές ο Kevin Durant, τις εκρηκτικές ντρίμπλες του Steph Curry, τις μεθοδικές κινήσεις του Nikola Jokić και πολλά άλλα.Το ProPLAY κάνει το παιχνίδι να δείχνει πιο αληθοφανές.

Δυστυχώς, το ProPLAY (μαζί με το 2K Smart Play και άλλα χαρκατηριστικά) θα είναι διαθέσιμο μόνο σε PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S, που θα έχουν και cross-play για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς. Σημειώνεται ότι η έκδοση για PC θα είναι τεχνικά στο ίδιο επίπεδο με εκείνες για PlayStation 4 και Xbox One. Τ

ο NBA 2K24 θα λανσαριστεί στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Πηγή: Enternity

Pin It on Pinterest

Shares
Share This