Επιλογή Σελίδας

Στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται αρκετοί ποδοσφαιριστές να αποκτούν “παρατσούκλια” που ανταποκρίνονται στις επιδόσεις τους και όχι μόνο.

Η θέση για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα, είναι αυτή του τερματοφύλακα. Από τα… γενικά και κλισέ, όπως “αίλουρος”, “κέρβερος”, “φύλακας-άγγελος”, μέχρι τα ειδικά, ανάλογα με το τι μπορεί να έχει καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά.

Ένα από τα πλέον διάσημα παρατσούκλια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το “φάντομ”. Το ποιο ανήκει, φυσικά, στον Νίκο Σαργκάνη.

Το απέκτησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροπλάνα να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όταν και μεγαλούργησε, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος με την Καστοριά, αλλά και ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κυρίως όμως για την μεγαλειώδη εμφάνιση του σε ένα ματς με στη Δανία, όπου η Εθνική ομάδα έφτασε σε μια ιστορική νίκη.

Ο Νίκος Σαργκάνης δίκαια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο σημερινό επεισόδιο των “Football Idols by Stoiximan” ο ίδιος, από το γήπεδο του Ηλυσιακού όπου ξεκίνησε, “ξετυλίγει το κουβάρι” των αναμνήσεων.

Θυμάται το… παγκόσμιο ρεκόρ με την ομάδα των Ιλισίων, το Κύπελλο με την Καστοριά, την μεταγραφή στον Ολυμπιακό και κυρίως στον Παναθηναϊκό, αλλά και το τέλος στον Αθηναϊκό, όπου έγραψε και εκεί ιστορία ως ο μοναδικός παίκτης με συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου με 4 ομάδες. Φυσικά και το ιστορικό βράδυ στη Κοπεγχάγη όπου ανάγκασε τους Δανούς να αναρτήσουν φωτογραφία του στο δημαρχείο της πόλης.

Το “φάντομ” απογειώνεται και αφηγείται την ιστορία της ζωής του. Προσδεθείτε και απολαύστε το νέο επεισόδιο των “Football Idols by Stoiximan”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This