Επιλογή Σελίδας

Η Εθνική eBasketball επανασυστήθηκε την φετινή σεζόν και, πολύ νωρίς, άφησε τις δικές της υποσχέσεις για το μέλλον, πραγματοποιώντας μια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα προκριματικά του eFIBA Season 4 για την ευρωπαϊκή ζώνη, όπου έδωσε «μάχη» μέχρι το τέλος για την πρόκριση στην οκτάδα, που αμέσως μετά θα οδηγούσε στις δύο ομάδες της ηπείρου μας, που θα την εκπροσωπήσουν στο μεγάλο ραντεβού του Κατάρ, στις 28 Απριλίου.

Η ομάδα του προπονητή-παίκτη Νίκου Ζήση (ReVeReNd_Gr), με αρχηγό τον Λεωνίδα Μαυρή (LockDownLeo_GR) και παίκτες τους Ηρακλή Καρυδομάτη (xiraklisx), Κωνσταντίνο Πάργα (OnlySplashGR), Αντώνη Ζώη (azKigo), Νίκο Σουρβίνο (vNikos2k) και Ηλία Ράπτη (MVPID-_), κατέλαβε συνολικά την 9η θέση στην προκριματική φάση, επιβεβαιώνοντας την πολύ θετική της πρώτη συμμετοχή και χάνοντας μια θέση στα προημιτελικά στο ένα σουτ στους διπλούς αγώνες με την Φινλανδία.

Η «ηλεκτρονική γαλανόλευκη», μετά την πρόκριση στα πρώιμα προκριματικά στις 22 Ιανουαρίου 2026, κάνοντας τότε το πρώτο της «βήμα», ξεκίνησε την νέα της προσπάθεια στις 2 Μαρτίου, με ήττα από τη Γερμανία με 88-60 στον πρώτο αγώνα, όμως αμέσως μετά ανέκαμψε και πήρε την πρώτη της νίκη με 71-66 απέναντι στη Σουηδία, κάνοντας το 1-1 στον απολογισμό της.

Ακολουθώντας το Swiss Format, το σύστημα διεξαγωγής δηλαδή των προκριματικών του eFIBA Season 4, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε ξανά σε μονή αναμέτρηση την Ισπανία, εκεί όπου λύγισε στο τέλος, μετρώντας και σημαντικές απουσίες βασικών της παικτών, με το 74-70 να φέρνει την Εθνική στο 1-2, καταφέρνοντας να κερδίσει μια τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στην οκτάδα, κάνοντας το 2-2 με νίκη στο διπλό αγώνα απέναντι στην Ουγγαρία (81-48 υπέρ μας στο πρώτο ματς και 78-75 εναντίον μας στο δεύτερο).

Στην τελευταία αναμέτρησή της χθες (5/3), οι παίκτες του Νίκου Ζήση πάλεψαν μέχρι το τέλος για την πρόκριση απέναντι στην Φινλανδία. Η Εθνική eBasketball ηττήθηκε με 62-58 στον πρώτο αγώνα και βρέθηκε πίσω με διαφορά επτά πόντων στο δεύτερο, όμως δεν τα παράτησε κι έφτασε να προηγείται ακόμη και με +6 στα τελευταία δευτερόλεπτα, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση, καθώς με τρίποντο των Σκανδιναβών από τον xMIROCLEZ για το 58-56 μπήκε τέλος στα όνειρά μας και, μαζί, στην πορεία μας στην προκριματική φάση του eFIBA Season 4.

Η Εθνική eBasketball, κάπως έτσι, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της, σημειώνοντας μια πολύ θετική παρουσία, λίγο μόλις μετά την επανασύστασή της, και αφήνοντας την υπόσχεση να επανέλθει ακόμη πιο δυνατή στο μέλλον, με την ελπίδα να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια στον κόσμο των eSports.