Το Budokan Dojo Κατερίνης συμμετείχε στο μεγάλο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά Sofia Open – The Presidents Cup με δέκα αθλητές. Το τουρνουά θεωρείται από τα πιο απαιτητικά στην Ευρώπη και φέτος διεξήχθη λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στη Γερμανία.
Οι καρατέκα του Budokan κατέκτησαν 4 μετάλλια: 2 χρυσά και 2 ασημένια. Συνολικά συμμετείχαν 136 σύλλογοι, με περίπου 900 καρατέκα από 18 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 23 σύλλογοι με 113 αθλητές. Το Budokan κατέλαβε την 6η θέση στη συνολική κατάταξη και ήταν ο πρώτος ελληνικός σύλλογος.
Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Παναγιώτης Σαμαράς, αγωνιζόμενος σε δύο κατηγορίες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης 2025 ήταν εντυπωσιακός και κυριάρχησε απόλυτα.
Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Τρουμπούκης, χρυσός Μεσογειονίκης, δείχνοντας εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση ενόψει της συνέχειας. Για τον Γιώργο Τρουμπούκη μεγάλος στόχος είναι η διάκριση στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Το έτερο ασημένιο κατέκτησε η πρωταθλήτρια Ελλάδας στις γυναίκες στα -55 κιλά, Μαριάντα Ζαμαντζά. Λίγες μέρες πριν την πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, οι αγώνες στη Σόφια ήταν ένα δυνατό τεστ για την ίδια. Μάλιστα, στην κατηγορία της αντιμετώπισε και αθλήτριες που θα συναντήσει στη Γερμανία, εκεί όπου θα αγωνιστεί ως το νεότερο μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών-Γυναικών.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των αθλητών του, δήλωσε ο προπονητής τους Βασίλης Σταυριανίδης. Ο κ. Σταυριανίδης αφού χαρακτήρισε το SOFIA OPEN ως ένα από τα πιο δύσκολα και πιο ιδιαίτερα τουρνουα στην Ευρώπη, συνεχάρη όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. “Όλα τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή στο τατάμι. Μπορεί να μην κατάφεραν όλα να φτάσουν σε ένα μετάλλιο, ωστόσο σε κανένα σημείο των αγώνων δεν παράτησαν την προσπάθεια. Ήταν όλα τους άψογα σε συμπεριφορά, κάτι που για εμάς έχει μεγάλη σημασία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πετύχουμε μαζί τους στόχους που βήμα-βήμα θέτουμε”, δήλωσε ο κ. Σταυριανίδης.
Οι αθλητές του Budokan που αγωνίστηκαν: Σαμαράς Παναγιώτης, Ζαμαντζά Μαριάντα, Τρουμπούκης Γεώργιος, Μπατάλας Γεώργιος, Πάνου Σπυρίδων, Κόσιφα Ελισσάβετ, Δρούγκας Πέτρος, Φωτιάδου Χρυσάνθη, Μοσχολούρης Απόστολος, Μίγκου Μαρία.





















