Επιλογή Σελίδας

Της Σταυρούλας Μουστακάτου

Το Βελιγράδι για μια ακόμα φορά δεν αποδεικνύεται γούρικο για τον Ολυμπιακό, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα από τη γηπεδούχο Νόβι Μπέογκραντ με 13-11 και έμειναν εκτός της ημιτελικής φάσης του Final 8 του Champions League.

Τώρα ο Ολυμπακός θα παίξει για τις θέσεις 5-8 με πρώτη αντίπαλο τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, την Πέμπτη (1/6, 16:30), ενώ η Νόβι Μπέογκραντ θα συναντήσει στον ημιτελικό την Μπαρτσελονέτα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τη Νόβι να παίρνει το προβάδισμα και να οδηγεί σε ολόκληρο το παιχνίδι, είχαν διαστήματα που τους επέτρεψαν να επιστρέφουν και να κυνηγούν τη νίκη, ωστόσο η αντίδραση στον παραπάνω (3/17 επιθέσεις) και τελικά ο… Γρανάδος τους πλήγωσε!

Δυναμικό ξεκίνημα της Νόβι με Βλαχόπουλο

Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, με τον Πέρκοβιτς να ανοίγει το σκορ από κοντά για τη Νόβι (5:25) στον παραπάνω, ενώ στην επόμενη αμέσως φάση ο Παπαναστασίου δεν μπόρεσε να ευστοχήσει απέναντι στον Φιλίποβιτς παρά την αποβολή του Σκουμπάκη. Ο Βάμος ήταν εκείνος που ισοφάρισε στο 3:52 για τον Ολυμπιακό για να ακολουθήσει η πάσα του Βλαχόπουλου στον Βούτσινιτς για το 2-1 όσο ο Μπούσλιε είχε πάρει την αποβολή. Ο Έλληνας αρχηγός της Νόβι σημάδεψε στο 2:36 από τα 6μ. την γωνία του Μπίγιατς και με σκαστό σουτ έδωσε προβάδισμα με 2 γκολ στους Σέρβους. Ο Φουντούλης κέρδισε την αποβολή από τον Μαρτίνοβιτς και αμέσως μετά μείωσε με πανέμορφο γκολ πριν “απαντήσει” και πάλι ο Βλαχόπουλος με το δεύτερο γκολ του. Ο Φιλίποβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει στο τέλος του οκταλέπτου που έληξε στο 4-2.

Αντίδραση στο τέλος του ημιχρόνου

Στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, οι Σέρβοι πήραν την μπάλα στα χέρια τους δίχως να μεφαλώσουν την απόστασή τους, με τα σουτ των Γενηδουνιά-Βάμος και Δήμου να μην βρίσκουν δίχτυα. Με παίκτη παραπάνω, ο Γρανάδος έκανε το 5-2, με την ίδια κατάσταση να δίνει πλεονέκτημα στον Φιλίποβιτς για να σκοράρει όμως το σουτ του πήγε άουτ. Όχι όμως και εκείνο στο 3:51, στο οποίο κέρδισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα από αριστερά. Το τέταρτο γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 3: 05 από τον Παπαναστασίου στην κόντρα μπροστά από τον Φιλίποβιτς. Δύο γκολ από Βάμος (40”) και Φουντούλη (1.9”) βοήθησαν τον Ολυμπιακό να πλησιάσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι έχοντας δείξει αντίδραση στο τέλος του ημιχρόνου.

Γρανάδος και παραπάνω η… πληγή

Η Νόβι πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Ντράσοβιτς (7:38), την ώρα που ο Φιλίποβιτς έστελνε το πέμπτο σουτ του πάνω στον τερματοφύλακα της Νόβι. Οι πρωταθλητές Ελλάδας εξακολουθούσαν να μην έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα στον παραπάνω κυνηγώντας το γκολ για κάτι παραπάνω από εξίμιση λεπτά την ώρα που στην άμυνά του κατέγραφε έξι κλεψίματα έναντι δύο του αντιπάλου. Η αποβολή του Βάμος επέτρεψε στον Γρανάδος να βρει το χώρο για το 8-6 (2:55) με τον Φιλίποβιτς να μειώνει και πάλι (2:35) με ένα ξαφνικό σουτ από τα 6μ.. Ο Ντράσοβιτς σημείωσε το ένατο γκολ για τους Σέρβους που θα έκλειναν το οκτάλεπτο με 9-7.

Όπως στην προηγούμενη περίοδο, έτσι και στην τελευταία, οι οικοδεσπότες βρήκαν στόχο για να βρεθούν στα τρία γκολ μακριά από τον Ολυμπιακό που έβλεπε την κυκλοφορία του να μην έχει αποτέλεσμα. Ο Παπαναστασίου είχε την κατάλληλη ευκαιρία να μειώσει και το έκανε χωρίς να λαθέψει (5:33), όμως δύο γκολ από Πιέτλοβιτς και Γρανάδος μέσα σε ένα λεπτό άνοιξαν την ψαλίδα στο 12-8. Το σουτ του Φιλίποβιτς και αυτό του Βάμος στον παραπάνω άφησαν ανοιχτά τα δεδομένα στα 3μιση λεπτά που απέμεναν. Η πλεονεκτική θέση της Νόβι συνεχίστηκε με το γκολ του Γρανάδος (3:10) και όσο τα σουτ των Φουντούλη και Παπαναστασίου κατέληξαν στο δοκάρι, πριν ο 24χρονος διεθνής σημειώσει το 11ο γκολ του Ολυμπιακού.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-4, 3-1, 4-4

Νόβι Μπέογκραντ (Ζίφκο Γκότσιτς): Φιλίποβιτς, Στραχίνια Ράσοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Γρανάδος 5, Βούτσινιτς 1, Πιγιέτλοβιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Γιάκσιτς, Πέρκοβιτς 1, Βλαχόπουλος 2, Σκουμπάκης, Βίκτορ Ράσοβιτς 1, Φερνάντεζ (17/28 αποκρούσεις, 60,7%).

Ολυμπιακός (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς (7/20 αποκρούσεις, 35,0%), Γκίλας, Βάμος 3, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Δήμου, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This