Επιλογή Σελίδας

Την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Θερμαϊκός Κορινού επικρατώντας εκτός έδρας του Δία Δίου με 3-2, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.

Μάλιστα, η νίκη που ήλθε με ανατροπή για τους παίκτες του Κώστα Τσέργα οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν με δυο γκολ διαφορά στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, όμως με τρία γκολ από το 69′ μέχρι το 89′ έφτασαν στο “τρίποντο” και ατενίζουν με αισιοδοξία της συνέχεια του πρωταθλήματος, μιας και “ξεκόλλησαν” από τον πάτο της βαθμολογίας προσπερνώντας Αετό Καταλωνίων και Άρη Κοκκινοπλιτών και πλέον είναι 11οι με 3 βαθμούς.

Όσο για τον Δία, έμεινε στους 5 βαθμούς και στην 9η θέση του πίνακα, ισόβαθμος με τον Ατρόμητο Κατερίνης (οι δύο ομάδες έχουν κάνει το ρεπό τους).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα που μόλις στο 1′ άνοιξε το σκορ με τον Ευαγγελόπουλο ενώ στο 15′ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 με τον Καλαμπάκα και αφού η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυντικού.

Ο Δίας δημιούργησε και έχασε ευκαιρίες και για άλλα γκολ στο α’ μέρος, ωστόσο στο β’ μέρος η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική καθώς οι Κορινιώτες ήταν ανώτεροι και εκμεταλλευόμενοι την τραγική εικόνα της ομάδας του Δίου έφτασαν στην επικράτηση.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τέρμα του Ζουκάν στο 69′ και έφεραν το ματς στα ίσα στο 77′ με γκολ του Αντωνιάδη.

Την ολική ανατροπή για τον Θερμαϊκό ολοκλήρωσε στο 89′ ο Ζουκάν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το “φιλμ” του αγώνα
Μόλις στο 1′ ο Δίας άνοιξε το σκορ στο ματς, με τον Ευαγγελόπουλο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, να προσποιείται και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλασάροντας με το αριστερό στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0!
Στο 7′ ο Μανίκας σέντραρε για τον Καλαμπάκα μέσα στην περιοχή, εκείνος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.
Στο 11′ ο Μανίκας τροφοδότησε τον Ευαγγελόπουλο, εκείνος «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και εκτέλεσε στη συνέχεια με γυριστό δεξί σουτ το οποίο πέρασε για λίγα εκατοστά σε κόρνερ.
Στο 15′ ο Καραθάνος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Καλαμπάκας έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0!
Στο 22′ ο Κουντούρης έπιασε δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 27′ ο Μανίκας βγήκε σε θέση βολής και επιχείρησε με δεξί πλασέ να κρεμάσει τον Σαλκάμη αλλά ο τερματοφύλακας του Θερμαϊκού έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.
Στο 28′ ο Καραθάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μανίκας έπιασε δεξί σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Στο 33′ ο Θερμαϊκός απείλησε για πρώτη φορά με το ωραίο δεξί σουτ του Ζουκάν το οποίο μπλόκαρε ο Ξανθόπουλος.

Στο 34′ ο ίδιος παίκτης απείλησε με το δεξί εντός περιοχής με πολύ καλές προϋποθέσεις, αλλά το τελείωμα ήταν κακό και πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 40′ ο Μανίκας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με το δεξί εξωτερικό, με τον Σαλκάμη να πέφτει στη γωνία του και να παραχωρεί το κόρνερ.
Στο 48′ ο Δίας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το τρίτο γκολ, όταν ο Καραμήτρος με προσωπική ενέργεια από τη δεξιά πλευρά σέντραρε χαμηλά μέσα στην περιοχή, με τον Ζώβληκα να χάνει το «άχαστο» στο δεύτερο δοκάρι αστοχώντας από το μισό μέτρο και στέλνοντας τη μπάλα άουτ!

Στο 51′ ο Ζουκάν απείλησε με δεξί σουτ από διαγώνια θέση με τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.
Στο 69′ ο Θερμαϊκός μείωσε σε 2-1, όταν ο Ζουκάν βρέθηκε σε θέση βολής από την αριστερή πλευρά μέσα στην μεγάλη περιοχή και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Ξανθόπουλο πλασάροντας εύστοχα στην κλειστή του γωνία!
Στο 72′ ο Μανίκας εκτέλεσε το φάουλ βρίσκοντας τον Ευαγγελόπουλο στο πίσω δοκάρι, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε για λίγα εκατοστά άουτ.

Στο 77′ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν την παρτίδα, όταν έπειτα από κόρνερ και αδυναμία της άμυνας του Δία να «καθαρίσει» τη φάση, ο Αντωνιάδης με ωραίο αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι βρήκε δίχτυα για το 2-2!
Στο 84′ ο Ευαγγελόπουλος εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής, με τον Σαλκάμη να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να απομακρύνει σε κόρνερ.
Στο 89′ ο Θερμαϊκός Κορινού έφτασε στην ανατροπή, όταν ύστερα από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζουκάν με εξαιρετική κεφαλιά στην απέναντι γωνία, νίκησε για δεύτερη φορά τον Ξανθόπουλο πετυχαίνοντας το 2-3!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπίνιας με βοηθούς τους Μηνούδη και Νίκολιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Ξανθόπουλος, Βούλγαρης, Τσενεκίδης (46′ Καραμήτρος Ν.), Αλεξανδρίδης, Σιαμάγκας, Καραθάνος Χ. (46′ Παγωνίδης), Ευαγγελόπουλος, Ζώβληκας, Καλαμπάκας (21′ Λαφατζής – 70′ Καλαιτζής), Κουντούρης (61′ Αμανατίδης), Μανίκας.
Θερμαϊκός Κορινού (Κώστας Τσέργας): Σαλκάμης, Γονιάδης (46′ Προδρομίδης), Παναγιωτίδης, Γεσίλι,
Υφαντίδης, Μάντζιος, Αντωνιάδης, Χνούδας, Μητσιόπουλος (46′ Σπανός), Αλχατζίδης, Ζουκάν.

  • Το Δ.Σ. του Δία Δίου συγχαίρει τόσο τη διαιτητική τριάδα για την άψογη απόδοσή της όσο και την ομάδα του Θερμαϊκού Κορινού για την σπουδαία νίκη της και της εύχεται καλή συνέχεια.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This