Επιλογή Σελίδας

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, και μάλιστα με ανατροπή, πέτυχε ο Δίας Δίου, επικρατώντας με 3-2 της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης σε αναμέτρηση που διεξηχθη στο “Θεόδωρος Παπαδόπουλος” για την 4η αγωνιστική.

Η ομάδα του Παναγιώτη Σαρπότα βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο τέρματα στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, παρόλα αυτά, έφτασε στο “τρίποντο” που την φέρνει στην 8η θέση του πίνακα με 4 βαθμούς, όσους έχουν και οι Πόντιοι (αμφότερες οι ομάδες έχουν κάνει το ρεπό τους).

Το “συγκρότημα” του Αστέριου Γιώτσα άνοιξε το σκορ στο 9′ με πλασέ του Φωκαΐδη, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα έπειτα από λάθος γύρισμα του Καλουσίδη με το κεφάλι.

Στο 14′ ο Γιώτσας με απευθείας εκτέλεση κόρνερ νίκησε τον Γκεβρέκη, κάνοντας το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Η “απάντηση” του Δία ήλθε στο 19′ όταν ο Μανίκας τροφοδότησε τον Καλαμπάκα και αυτός αφού κοντρόλαρε με το στήθος έκανε το πλασέ κάνοντας το 2-1.

Στο 22′ ο Πεΐδης έκανε το πλασέ στην κίνηση έπειτα από πάσα του Δελαβερίδη αλλά ο Τσακνάκης μπλόκαρε.

Στο 26′ ο Μανίκας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τσακνάκη και αφού τον απέφυγε έκανε το σουτ όμως οι αμυντικοί της ΠΑΕ Ποντίων έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 29′ ο Καζακλάρης έγινε κάτοχος της μπάλας από κακή εκτίμηση του Πεΐδη, όμως το δυνατό σουτ του κόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Βούλγαρη.

Στο 30′ ο Μανίκας με γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ισοφάρισε για τον Δία σε 2-2, το οποίο ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο 54′ το σουτ του Μανίκα μετά από ωραία πάσα του Καραμήτρου, έφυγε άουτ.

Στο 55′ οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν ξανά κεφάλι στο σκορ όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή μέσα στη μεγάλη περιοχή του Μιχαηλίδη από τον Πεΐδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κατσαμάγκας αλλά ο Γκεβρέκης έπεσε στη δεξιά του γωνία και κράτησε το ισόπαλο 2-2.

Στο 58′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλαμπάκα έφυγε άουτ.

Στο 59′ το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Δελαβερίδη έξω από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Τσακνάκης.

Στο 60′ το σουτ του Καλαμπάκα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και εν συνεχεία νέο δυνατό σουτ του Καλουσίδη λίγο έξω από την περιοχή το οποίο έφυγε άουτ.

Στο 63′ κεφαλιά του Καλαμπάκα μετά από πάσα του Μανίκα, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 67′ μετά από σέντρα του Μανίκα από δεξιά ο Δελαβερίδης έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Τσακνάκης απέκρουσε και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Στο 70′ συρτό σουτ του Καραθάνου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 81′ ο Καραθάνος με ατομική ενέργεια αφού απέφυγε αντιπάλους και κράτησε τη μπάλα πριν αυτή βγει ακτός αγωνιστική χώρου, έβγαλε σέντρα στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Καλουσίδης με γυριστή κεφαλιά “έγραψε” το 2-3.

Στο 86′ ο Μανίκας με εντυπωσιακή ενέργεια απέφυγε τρεις αντιπάλους και εν συνεχεία έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσακνάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παραδεισόπουλος με βοηθούς τους Κουκουβίτη και Βασιλειάδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης 2012 (Αστέριος Γιώτσας): Τσακνάκης, Ίτσιος, Σταθακόπουλος, Γιώτσας, Κυλώνης (86′ Κουκουνάρας), Καζακλάρης (57′ Σεϊταρίδης), Μιχαηλίδης, Μουρατίδης, Κατσαμάγκας, Ανυφαντής (80′ Μανουσαρίδης), Φωκαίδης.

Δίας Δίου (Παναγιώτης Σαρπότας): Γκεβρέκης, Πεΐδης, Αλεξανδρίδης (31′ Καραμήτρος Ν.), Καλουσίδης, Βούλγαρης, Καραθάνος Χ., Καλαιτζής (60′ Αράπης), Δελαβερίδης (83′ Αμανατίδης), Καλαμπάκας (60′ Κουντούρης), Παγωνίδης, Μανίκας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This