Επιλογή Σελίδας

Του Κωνσταντίνου Στρουμπάκου

Ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 60-49 της ΔΕΚΑ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Σερρών, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Στο λιγότερο θεαματικό παιχνίδι βάσει επιθετικού οίστρου της ημέρας, Πανσερραϊκός και ΔΕΚΑ απάρτισαν το ζευγάρι της Β Εθνικής που η κληρωτίδα έβγαλε για αυτήν την 1η αγωνιστική της Β Φάσης, με τους πρώτους πάντως να μοιάζουν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και εν τέλει πέρασαν στην 2η στροφή.

Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κλειστό αναφορικά με την έκταση του σκορ, με τους Σερραίους πάντως να είναι εκείνοι που είχαν στα χέρια τους τα ηνία στον πίνακα του σκορ προηγούμενοι τόσο με 13-9 στο 8′ όσο και με 28-23 στο 16′ έχοντας σε μεγάλη βραδιά τους Μιλόσεβιτς και Ντίνο που είχαν σκοράρει ήδη 14 πόντους αθροιστικά. Μάλιστα, μέχρι και το πέρας του ημιχρόνου, η απόσταση είχε καθίσει και στους 7 πόντους (34-27), ένα ισχνό προβάδισμα που ωστόσο έφερε στα αποδυτήρια με μεγάλη ψυχολογία τους οικοδεσπότες.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έκαναν ακόμα πιο αισθητή την ανωτερότητά τους κόντρα στην ακαδημία του Ευόσμου και με γεωμετρική πρόοδο αρχικά σταθεροποίησαν το προβάδισμά τους πάνω από τους 10 πόντους και εν συνεχεία κατόρθωσαν να δημιουργήσαν ένα ηχηρό μαξιλαράκι ασφαλείας, που εν τέλει τους χάρισε και μια άνετη φαινομενικά επιτυχία.

Διαιτητές: Ξενικάκης, Παπαγερίδης, Χρυσάφης.

Δεκάλεπτα: 17-15, 34-27, 47-36, 60-49.

ΜΓΣ Πανσερραϊκός (Κακιούζης): Αχτσής 4, Μιλόσεβιτς 11, Γρίψιος 10, Γεωργιάνος 9 (1), Χριστοδούλου 2, Κεραμάρης 5 (1), Μπίλιος 2, Μάντζιος 10, Αποστολίδης, Ντίνος 7 (1), Χατζόπουλος.

ΔΕΚΑ (Νικολαϊδης): Πούντος, Τουλούπης 10 (1), Καπετάκης, Τσιροπούλης Ι. 16 (1), Τσιροπούλης Μ., Θεογιάννης, Σουτζόπουλος 6 (1), Πασχαλίδης, Παλαμίδας 10, Βαϊντέρλης, Καλαποθαράκος 7, Αβραμίδης.

Πηγή: Basket Blog

Pin It on Pinterest

Shares
Share This