Επιλογή Σελίδας

Του Κωνσταντίνου Στρουμπάκου

Ο Πρωτέας Βούλας ηττήθηκε με 67-74 από το Αγρίνιο, στο Κλειστό γυμναστήριο Βούλας Γεώργιος Γεννηματάς, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Πρωτέας και ΑΟ Αγρίνιου άνοιξαν το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους τελευταίους να καταφέρνουν να επικρατήσουν σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι με πολλά φάουλ και μπόλικο physical game -περιμένοντας πλέον στην επόμενη στροφή το νικητή του αθηναϊκού ντέρμπι Παπάγου και Αμαρουσίου!

Η αρμάδα της Α2 εκκίνησε πολύ καλύτερη και πιο αποτελεσματικά την αναμέτρηση και με κύριο πρωτεργάτη τον Fisher (7 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ) κατάφερε από νωρίς να πάρει τα ηνία στον πίνακα του σκορ προηγούμενη τόσο με νταμπλ σκορ στο 4′ (5-10) όσο και με 8-15 στο 6′. Σταδιακά όμως, και παρά το γεγονός πως εκτελούσαν με τραγική συνέπεια από το παρκέ (3-11 σουτ), οι γηπεδούχοι με αρκετές δυναμικές φάσεις στην ρακέτα που επέφερε σωρεία βολών μείωσαν ακόμα και στο καλάθι (12-15 στο 8′) και έδειξαν τη μαχητική τους διάθεση μετά και την επική πρόκριση επί του γεμάτου ΑΟ Μυκόνου τις προάλλες -με την ομάδα της Βούλας με την πιεστική του full/half court πίεσή του να βάζει δύσκολα στον οργανισμό της Αιτωλοακαρνανίας, που αν και κυριαρχούσε στην ρακέτα (4 επιθετικά ριμπάουντ) δε μπόρεσε να βρει λύσεις στο σετ παιχνίδι.

Έτσι, σταδιακά το μομέντουμ πέρασε ολότελα στα χέρια του Πρωτέα, ο οποίος μπαίνοντας… φουριόζος με ένα μεγάλο 15-3 επί μέρους σκορ στην 2η περίοδο δεν πέρασε απλά για πρώτη φορά μπροστά αλλά έφτασε ακόμα και στο +7 (30-23) με συνεχόμενους πόντους από τον… καυτό Κυριλή (12 πόντοι | 4-6 σουτ, 2-3 τρίποντα) -με τους Αιτωλοακαρνάνες να μη μπορούν με τίποτα να βρουν πόντους μπροστά στην εξαιρετικά physical άμυνα των οικοδεσποτών!

Ωστόσο, με την αύρα του Μπαζίνα να κυριαρχεί εντός των τεσσάρων γραμμών σαν κάτι να άλλαξε άμεσα, με τους Αγρινιώτες γρήγορα γρήγορα να μαζεύουν τη διαφορά μέσα από δύο φάσεις από την άμυνά τους (coast to coact του Μπαζίνα), με τον Μπαρδάκα να κάνει ό,τι θέλει στην αντίπαλη ρακέτα (6 επιθετικά ριμπάουντ) και από κοντά να ισοφαρίζει σε 33-33.
Με ένα τρίποντο μάλιστα του νεαρού, το Αγρίνιο κατάφερε να κλείσει στο -1 (38-37) ένα ημίχρονο που έμοιαζε να είχε χάσει τελείως τον ρυθμό και το μομέντουμ πριν από λίγα λεπτά.

Με το μομέντουμ του πρώτου μέρους να τον κυνηγάει, ο σύλλογος του Καλαμπάκου μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και εκκινώντας με 5-5 σουτ και 3-3 τρίποντα κατάφερε όχι απλά να βάλει δύσκολα στους φιλοξενούμενους αλλά και να ξεφύγει ακόμα και με 9 πόντους (42-51) στο 25′ έπειτα από καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο του Νικολαϊδη! Μάλιστα, ακόμα και ο Πρωτέας συνέχιζε να πιέζει είτε σε όλο είτε στο μισό γήπεδο, το Αγρίνιο συνέχισε να έχει στην κατοχή του τα ηνία της συνάντησης καθ’ όλη τη διάρκεια της 3ης περιόδου, με τον Avelon να κάνει ό,τι θέλει (19 πόντοι, 10 ριμπάουντ σε 21 λεπτά) και να οδηγεί εκ του ασφαλούς τους φιλοξενούμενους σε διαρκείς διψήφιες αποστάσεις -με το εν λόγω δεκάλεπτο, έπειτα από ένα σερί της τάξης του +12 μέχρι τέλους, να λήγει στο 53-64!

Στην 4η περίοδο όμως, οι οικοδεσπότες πήραν τα πάνω τους μην έχοντας τι να χάσουν και μάλιστα τρέχοντας ένα 6-0 σερί μείωσαν τάχιστα σε 59-64 στο 32′ βάζοντας… φωτιά στο ματς! Ωστόσο, κολλώντας στο απόλυτο μηδέν επιθετικά στα επόμενα τρία λεπτά είδε τους φιλοξενούμενους να εκτινάσσουν το προβάδισμά τους στο +8 (59-67), με τον Πρωτέα να τα… σπάει από κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ.
Η δυστοκία των γηπεδούχων έσπασε τελικά πέντε λεπτά μετά την τελευταία φορά που σκόραραν μετά από όμορφο φλότερ του Καραμαλέγκου, ο οποίος μείωσε σε 61-68 τρία λεπτά περίπου πριν την εκπνοή -με τον Avelon (25 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ωστόσο ένα έμμεσο τρίποντο μετά από ένα τρομακτικό κάρφωμα πάνω από την άμυνα του Πρωτέα να κάνει το 61-71 και να «καθαρίζει» την πρόκριση!

Διαιτητές: Μακρόπουλος, Λογοθέτης, Αγγελής.

Δεκάλεπτα: 15-20, 38-37, 53-64, 67-74.

ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας (Τερζής): Δενδρινός 15 (3), Τσακναρίδης 3, Κυρίλης 14 (2), Καραμαλέγκος Ι., Ματσάγγος 2, Γάργαλης, Σκόρδας 11, Βεσκούκης 6, Καραμαλέγκος Η. 12, Βλάχος 2, Wisniewski 2.

ΑΟ Αγρινίου (Καλαμπάκος): Νικολαΐδης 12 (1), Avelon 26 (3), Ντουζίδης 2, Καφέζας 2, Τσούκας, Τσουργιάννης 8 (1), Κυρίλης, Fisher 13, Μπαζίνας Α. 5 (1), Μπαρδάκας 6.

Πηγή: Basket Blog

Pin It on Pinterest

Shares
Share This