Επιλογή Σελίδας

Του Κωνσταντίνου Στρουμπάκου

Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς ηττήθηκε με 61-63 από τον ΣΚ Ιωάννινα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μεσοποταμίας, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών.

Όντας εξαιρετικό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και παρά την ολική του κατάρρευση στην 4η περίοδο, το IBC κατάφερε να περάσει από τη Μεσοποταμία της Καστοριάς με 63-61 και κάνοντας το 2/2 στο Κύπελλο να προκριθεί στην 3η και τελευταία αγωνιστική της Α’ Φάσης.

Ουσιαστικά, οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι και την αξιοπρόσεκτη διαφορά δυναμικότητας και εμπειρίας στα εδάφη της Γ’ Εθνικής έναντι στο νεοφώτιστο φέτος ΠΑΟΚ, προηγήθηκαν πολλάκις ακόμα και με διψήφιες διαφορές και -ακόμα και αν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στον αγώνα- κατόρθωσαν να κλείσουν με το ευρύ 26-37 το πρώτο μέρος.
Μάλιστα, η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, με την ομάδα των Ιωαννίνων να κρατάει μόλις στους 9 πόντους τον αντίπαλό της στα πρώτα 9 λεπτά της 3ης περιόδου και να ξεφεύγει ακόμα και με 19 πόντους (35-54) λίγο πριν την εκπνοή του εν λόγω δεκαλέπτου -δείχνοντας να «καθαρίζουν» εν ολίγοις το ματς από νωρίς.

Ωστόσο, στην 4η περίοδο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με… φόρα στο παρκέ και με ένα ηγεμονικό 20-2 επί μέρους σκορ στα πρώτα 8 λεπτά του δεκαλέπτου, κατά τα οποία μάλιστα το IBC δεν εκτέλεσε πολλάκις επίθεση ελέω χρόνου, και επέστρεψαν για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης! Βέβαια, ο απόλυτος πρωταγωνιστής τους, ο Ρέππας, που με σωρεία τριπόντων κράτησε ζωντανό τον οργανισμό του σε αυτό του το ξέσπασμα αστόχησε στην κρίσιμη τελευταία επίθεση -με τους φιλοξενούμενους να μπορούν να… αναπνεύσουν και πάλι!

Διαιτητές: Τσιαπλής, Παπανικολάου.

Δεκάλεπτα: 10-18, 26-37, 38-57, 61-63.

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς (Τζηλίνης): Ιωσήφ 6, Δήμου, Σακαλίδης, Ρέπας 17 (5), Γκλιάνας 6, Τσολάκης 5 (1), Φούφας 3 (1), Πανίδης, Βελαώρας, Παγανάς 7, Μαλλιούρας 12, Γιαννουζάκος 5 (1).

ΣΚ Ιωάννινα (Παπαδόπουλος): Ζώτος 16, Γκλιναβός, Ξιούρας 9 (1), Πολύζος 2, Μπαρτζώκας Π. 3, Βάση 12 (2), Ζάψας, Σφουγγάρης, Μιλάνοβιτς 4, Μπαρτζώκας Σ. 7, Χατζάρας, Νταβουλτζόπουλος 10.

Πηγή: Basket Blog

Pin It on Pinterest

Shares
Share This