Επιλογή Σελίδας

Το “εισιτήριο” για τον τελικό της Κυριακής (16.30) απέναντι στον ΠΑΟΚ πήρε η Ρέιντζερς, η οποία επικράτησε 3-1 της Φερεντσβάρος, στον δεύτερο ημιτελικό του 2ου προκριματικού ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών που διεξάγεται στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Τα δυο πρώτα γκολ για τη βρετανική ομάδα πέτυχε η Ντάνιελσον, με πέναλτι στο 14′ και γυριστό σουτ στο 48′ και το τρίτο η Μ. Χέι στο 90′ με σουτ ενώ για τις Ουγγαρέζες σκόραρε η Φίσλεϊ στο 69′ με πλασέ.

Οι Σκωτσέζες επέδειξαν… κυνισμό, ανοίγοντας το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ντάνιελσον στο 14′ (υποδείχθηκε σε ανατροπή της Μακόι από την Τσίγκι), στην πρώτη τους… επίσκεψη στα μαγυάρικα καρέ, κι ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα της Ουγγαρίας φαινόταν πιο κινητική.

Οι Ουγγαρέζες απείλησαν μόλις σε δυο περιπτώσεις, στο 31′ και στο 45′, με ισάριθμα σουτ της Σάμπο, τα οποία έφυγαν άουτ, με τη Ρέιντζερς να κρατάει με σχετική άνεση το προβάδισμα μέχρι το τέλος του α’ μέρους, έχοντας και διπλή ευκαιρία με τις Μίνταγκ και Κερ στο 24′, οι οποίες είδαν τη αντίπαλη τερματοφύλακα να αποκρούει.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Γλασκώβης που ζευγάρωσε τα τερματά της με έξοχο γυριστό συρτό σουτ της Ντάνιελσον μέσα από την περιοχή.

Το 0-2 υποχρέωσε τη Φερεντσβάρος να γίνει πιο επιθετική και αφού στο 58′ υπήρξε μια… προειδοποιητική βολή, οι προσπάθειες των παικτριών της ουγγρικής ομάδας καρποφόρησαν στο 69′ όταν η Φίσλεϊ βγήκε τετ α τετ με την Έσσον και από το ύψος του πέναλτι και δεξιά την πλάσαρε και “έγραψε” το 1-2.

Όσο περνούσε ο χρόνος, η πίεση των παικτριών της Φερεντσβάρος αυξανόταν, ωστόσο η μεγάλη φάση δεν ήλθε ποτέ.

Στο 89′, σε αντεπίθεση για τη Ρέιντζερς η Χάουατ έχασε μοναδική ευκαιρία να “σφραγίσει” την πρόκριση όταν “νικήθηκε” σε τετ α τετ από την Μπιρό.

Στο 90′ νέο τετ α τετ της Χάουατ με την τερματοφύλακα της Φερεντσβάρος είχε ίδια κατάληξη, όμως η Μ. Χέι πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-3, χαρίζοντας τη νίκη – πρόκριση στην ομάδα της.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν λιγοστοί θεατές, με τους υποστηρικτές της ουγγρικής ομάδας να κάνουν σαφώς περισσότερο θόρυβο!

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Λιθουανή Γιουργκίτα Ματσικουνιτέ. Βοηθοί της ήταν η συμπατριώτισσά της, Ούγκνε Σμιτάιτε και η Ουκρανή Σβιτλάνα Γκρούσκο. 4ης διαιτητής ήταν η Κατερίνα Ούσοβα, επίσης από την Ουκρανία.

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Τσίγκι (14′), Παπ (38′) και Ξάνι (43′) της Φερεντσβάρος.

Φερεντσβάρος (Φάνι Βάγκο): Μπιρό, Μπάρκερ, Παπ, Τσίγκι, Νέμεθ, Ξάνι, Φενιβέσι, Πούτσαϊ (65′ Τσέλερ), Μπράντιτς (46′ Φίσλεϊ), Βαγκό, Σάμπο Β..

Ρέιντζερς (Μάλκομ Τόμσον): Έσσον, Ντόχερτι, Ντάβισον, Χιλ (70′ Μακλιν), ΜακΛόλαν, Μίνταγκ, Όρτσμαν Ν., Κερ, Ντάνιελσον (81′ Χέι Μ.), Κόρνετ, Μακόι (81′ Χάουατ).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This