Επιλογή Σελίδας

Την πρόκρισή του για τον τελικό του 2ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ που κέρδισε με 2-0 τη Σουόνσι, στον ημιτελικό που διεξήχθη στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης το απόγευμα της Πέμπτης.

Τα γκολ που έκριναν τη συνάντηση πέτυχε η Βλασσόπουλος στο 16′ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 70′ με καρφωτή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα της Μίτκου από δεξιά.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ ήταν ανώτερα στο πρώτο ημίωρο και θα μπορούσαν να έχουν ανοίξει το σκορ δυο λεπτά νωρίτερα από το 1-0, όταν τα διαδοχικά σουτ των Καλέση και Βαρδαλή μπλοκαρίστηκαν από τις παίκτριες και την τερματοφύλακα της Σουόνσι.

Η βρετανική ομάδα ισορρόπησε στη συνέχεια χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά τα ασπρόμαυρα “καρέ” (η Χατζηχαρίστου ήταν ουσιαστικά θεατής καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού), με τον ΠΑΟΚ να χάνει άλλες δυο ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του α’ μέρους όταν το μακρινό σουτ της Βαρδαλή έδιωξε σε κόρνερ η Σκίννερ και στη συνέχεια το σουτ της Καλέση κόπηκε εκ νέου σε κόρνερ.

Στο β’ μέρος, η ομάδα του ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, χάνοντας ευκαιρία στο 55′ με το σουτ της Βλασσόπουλος να αποκρούεται σε κόρνερ από την Σκίννερ.

Τελικά, η Βλασσόπουλος με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα της Μίτκου από δεξιά, ζευγάρωσε τα προσωπικά της τέρματα, “γράφοντας” το τελικό 2-0.

Στο 87′ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ όταν το σουτ της Γιαννακά απέκρουσε η Σκίννερ και στη συνέχεια η Βλασσόπουλος πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ ενώ στο 90’+5′ η Σκίννερ “είπε όχι” μία ακόμη φορά, παραχωρώντας κόρνερ σε σουτ της Χαλατσογιάννη.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό της Κυριακής, ο οποίος θα είναι ένας εκ των Ρέιντζερς ή Φερεντσβάρος που θα αναμετρηθούν το βράδυ της Πέμπτης, στις 21.00 ενώ οι Ουαλές θα αγωνιστούν με τον ηττημένο για την τρίτη θέση.

Τον αγώνα διαιτήτευσε η Ολίβια Τσον από την Αυστρία με βοηθούς τις Λένα Χιρτ από την Αυστρία και την Μιχαέλα Τεπούσα από τη Ρουμανία. 4η διαιτητής ήταν η Αλίνα Πέσου από τη Ρουμανία.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν η Χαλατσογιάννη (42′) και Γιαννακά (57′) του ΠΑΟΚ και οι Ντέιβις (35′), Χόσφορντ (39′) της Σουόνσι.

Παρά τον καύσωνα, στις κερκίδες του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης βρέθηκαν πάνω από 500 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα, ενισχύοντας τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ (Λευτέρης Κανάτας): Χατζηχαρίστου, Γιαννακά, Γκούνη, Παπαϊωάννου (88′ Πέντερσεν), Δοϊρανλή, Μίτκου, Γκομέλα, Ακίντα, Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή (79′ Μπασούρη), Καλέση, Βλασσόπουλος.

Σουόνσι (Τσέρι Φίλιπς): Σκίννερ, Τζένκινς, Πάουε, Φιντς, Λέικ, Ντέιβις (71′ Ουίλιαμς), Άνταμς Κ. (78′ Χόργκαν), Άνταμς Σ. (61′ Ρις), Μπέινον (78′ Λίγκαλ), Χόσφορντ, Τζον-Ντέιβις.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This