Επιλογή Σελίδας


Μετά από 2 ώρες και 33 λεπτά αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Marcos Giron με 7-6 (5), 4-6, 6-3 και έκλεισε μια θέση για τα ημιτελικά του Mallorca Championships στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα για τον Στέφανο, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, κατάφερε όμως να κερδίσει το tie-break του 1ου σετ και να κάνει το αποφασιστικό break του 3ου σετ, για να κερδίσει αυτή τη μεγάλη μάχη και να παραμείνει σε τροχιά τίτλου στη Μαγιόρκα.

Στο 1ο σετ ο Στέφανος έχασε δυο φορές προβάδισμα με break, αφού πρώτα προηγήθηκε με 4-2, βλέποντας τον Αμερικανό να τον ισοφαρίζει σε 4-4, ενώ στη συνέχεια έκανε κι άλλο break, για να περάσει μπροστά με 6-5. Δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει το σετ στο σερβίς του, καθώς υπέστη νέο break και οδηγήθηκε σε tie-break.

Εκεί κατάφερε να διατηρηθεί ψύχραιμος και να κερδίσει τους πιο σημαντικούς πόντους, για να το κερδίσει με 7-5 παρότι είχε μείνει πίσω με 3-4 και με 4-5 νωρίτερα.

Ο Giron ωστόσο δεν σταμάτησε να βάζει δύσκολα στον Τσιτσιπά και γινόταν απειλητικός σε πολλά service games του Έλληνα τενίστα στο 2ο σετ, φτάνοντας τελικά και στο break, στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Ο Αμερικανός πήρε ένα love service game στη συνέχεια και “σφράγισε” την κατάκτηση του 2ου σετ με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Στεφ χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game και να αποφύγει τα χειρότερα. Στη συνέχεια βρήκε ξανά καλό ρυθμό στο σερβίς του, δεν κινδύνεψε σε άλλο game και στο 8ο game έκανε και το μοναδικό break του σετ, για να ολοκληρώσει τη νίκη του στο 9ο game, με τον 13ο άσο του.

Στα ημιτελικά του Mallorca Championships, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi, τον οποίο είχε κερδίσει και πριν λίγες μέρες στο Χάλε, όχι εύκολα πάντως, με 7-6 (1), 1-6, 6-3.

Ο Bonzi διανύει μια πολύ καλή σεζόν στο γρασίδι και κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Daniel Altmaier με 6-3, 6-4, παίζοντας πολύ καλό τένις για ακόμα ένα παιχνίδι.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This