Επιλογή Σελίδας

Πανάξια στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας ανέβηκε ο ΓΑΣ Σβορώνου που στο κατάμεστο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” κέρδισε με 2-0 τον Βατανιακό στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και κατέκτησε τον τίτλο μετά από 15 χρόνια.

Η ομάδα του Σβορώνου στην αναμέτρηση κόντρα στον δεύτερο Βατανιακό, η οποία είχε τον χαρακτήρα “τελικού” μιας και οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη προκειμένου να μην… μπλέξουν στα πλέι οφ, πιστοποίησε την ανωτερότητά της φτάνοντας δίκαια στην επικράτηση χάρη σε γκολ των Κυπαρίσση στο 22′ και Δημητρουλόπουλου στο 29′.

Ο Βατανιακός έπαιζε για δύο αποτελέσματα όμως δε μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να απειλήσει ουσιαστικά τα καρέ του Παπατολίκα. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με κύριο μέλημα να μη δεχθούν γκολ και στο πρώτο εικοσάλεπτο κράτησαν μακριά από τα καρέ τους τον ΓΑΣ Σβορώνου.

Το… λουκέτο της άμυνας του Βατανιακού “ξεκλείδωσε” στο 22′ ο Κυπαρίσση, ανοίγοντας το… δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα του με… περιπετειώδη τρόπο. Συγκεκριμένα, ο πρώτος σκόρερ του ΓΑΣ Σβορώνου που αγωνίστηκε με μπανταρισμένο κεφάλι λόγω του τραυματισμού του στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, έκλεψε τη μπάλα από τον Λιόλιο λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, προχώρησε και μπήκε στην περιοχή του Βατανιακού, επιχείρησε να πασάρει αριστερά στους Κυρτέγο και Δελαβερίδη, η πάσα του κόπηκε από τον Κολαξίδη, ακολούθως έκανε το σουτ που έκοψε ο Δερμίσης αλλά στη συνέχεια με το “μυτάκι” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κούζα, κάνοντας το 1-0.

Στο 29′ ο Δημητρουλόπουλος με εκπληκτικό μακρινό σουτ, έχοντας και τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κούζα “γράφοντας” το 2-0, μέσα σε αποθέωση.

Το γκολ του Δημητρουλόπουλου “αποτελείωσε” ψυχολογικά τον Βατανιακό που έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει στη συνέχεια, παρότι υπήρχε πάνω από μία ώρα αγώνα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε μετά την αποβολή του Κυπαρίσση με κόκκινη κάρτα στο 69′ για βίαιη συμπεριφορά κατά αντιπάλου, απόφαση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Σβορωνιώτες, με τον διαιτητή Μέγα όμως να μην αλλάζει γνώμη.

Ο Βατανιακός, έχοντας την αριθμητική υπεροχή φάνηκε περισσότερο παίρνοντας την κατοχή, όμως και πάλι δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Παπατολίκα, ψάχνοντας το γκολ με ανορθόδοξο τρόπο και μπαλιές απελπισίας που δεν είχαν καμία τύχη.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και πλέον να σκέφτονται τον τελικό του Κυπέλλου (πιθανότατα θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης) εκεί όπου θα βρουν απέναντί τους και πάλι τον Βατανιακό.

Η τελική συγκομιδή του ΓΑΣ Σβορώνου τα λέει όλα καθώς οι “κιτρινόμαυροι” σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή με 24 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες σε 26 αγώνες, μαζεύοντας 74 βαθμούς και σκοράροντας 87 τέρματα, δεχόμενοι μόλις 5.

Ο Βατανιακός “κυνήγησε” μέχρι τέλος τους πρωταθλητές όμως οι 20 νίκες και 3 ισοπαλίες και τα 77 γκολ (δέχθηκε 20) δεν ήταν αρκετά για να στερήσουν τον τίτλο από τον ΓΑΣ Σβορώνου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μέγας με βοηθούς τον Βρούζο και τη Δ. Τσικλητάρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΓΑΣ Σβορώνου (Γιάννης Βαρβούτης): Παπατολίκας, Βούλγαρης Χ. (77′ Κατσιαμήτας), Χατζηθεοδωρίδης, Τροΐρης (85′ Γκαράτζιας), Δημητρίου, Δημητρουλόπουλος, Καρτσαμπάς, Ζώβληκας (85′ Τριανταφύλλου), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (90′ Καραμανώλας), Δελαβερίδης (77′ Μακράκης).
Βατανιακός (Γιώργος Ποτουρίδης): Κούζας, Αδαμόπουλος (46′ Μιχαηλίδης), Δερμίσης (73′ Τσικαδέρης), Λιόλιος, Κολαξίδης (58′ Κατσάρας), Μυστρίδης Ρ.Α., Λαζαρίδης, Τσιώμης, Μπενίσκος, Δημηνάς, Μυστρίδης Ν..

Pin It on Pinterest

Shares
Share This