Επιλογή Σελίδας


Την πιο χρυσή σελίδα στην σύγχρονη Ιστορία της γράφει η ελληνική πάλη στην Ουγγαρία

Η Μαρία Πρεβολαράκη πιστή στο ραντεβού με μια ακόμα τεράστια διάκριση έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η «Κυρία» της ελληνικής πάλης ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά μέτρησε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και κατάφερε να περάσει στον τελικό των 53κ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που διεξάγεται στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Η Μαρία αντιμετώπισε στον πρώτο της αγώνα την Τατιάνα Ντεμπιέν από τη Γαλλία, φτάνοντας στη νίκη με 3-1 μετά από ένα στρατηγικό αγώνα με πολύ τακτική. Στη συνέχεια τέθηκε απέναντι στη Μολδαβή Ιουλία Λέορντα, η οποία μάλιστα μπήκε στο τουρνουά με τον τίτλο του φαβορί για το χρυσό. Εκεί η «Κυρία» έδωσε ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο αγώνα και μετά το 3-3 με μία πτώση έδωσε τέλος στο ματς και πέρασε στα ημιτελικά.

Στο ματς που την έστειλε στον τελικό η Μαρία Πρεβολαράκη κυριάρχησε απόλυτα. Απέναντι στην Ζεϊνέπ Γετγκίλ από την Τουρκία δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Έφερε τοι παιχνίδι στα μέτρα της από την αρχή και κατάφερε με πτώση να πάρει πανηγυρική πρόκριση.

Στο ματς για το χρυσό μετάλλιο θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (1/4) την 21χρονη Έμα Γιόνα Ντενίς Μάλμγκρεν από την Σουηδία με στόχο να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Στην ελληνορωμαϊκή, το πρόγραμμα της οποίας ξεκινάει την Παρασκευή (1/4) οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας έμαθαν τους αντιπάλους τους μετά την διεξαγωγή της κλήρωσης. Πρώτος στη μάχη ρίχνεται ο Ηλίας Παγκαλίης. Ο 22χρονος θα αγωνιστεί το πρωί της Παρασκευής στη φάση των «16» στα 87κ. με αντίπαλο τον 24χρονο Μίρκο Μονγκούτσι από την Ιταλία.

Το Σάββατο (2/4) ο Γιώργος Πρεβολαράκης θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά των 82κ. τον Νταβίντ Ζιτομίρσκι από το Ισραήλ, ενώ εάν προκριθεί θα διασταυρωθεί στη φάση των «16» με τον Τόμας Λεβάι από την Ουγγαρία.

Ο Λαοκράτης Κεσίδης, που κληρώθηκε απευθείας στους «16», περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στον Ρεβάζι Νανταρεϊσβίλι από την Γεωργία και στον Αλεξάντερ Γκεόργκι Στιεπάνεβιτς από την Σουηδία.

Να θυμίσουμε ότι η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην ελευθέρα με τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη και για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών δύο αθλητές θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This