Επιλογή Σελίδας

Μία σημαντική ευκαιρία για να κλείσει το 2021 με νίκη έχασε ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού παρά το καλό πρόσωπο που έδειξε απέναντι στον Αλμωπό (ειδικά στο πρώτο μέρος) και ενώ για 89 λεπτά ήταν μπροστά στο σκορ, τελικά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 σε εκείνο το σημείο, που μοίρασε τελικά τους βαθμούς ανάμεσα σε στις δύο ομάδες…

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ο Όσκαρ Σιαφά, αλλά στο 89’ ο Σουλιώτης από το πουθενά ισοφάρισε για τον Αλμωπό Αριδαίας, με τους φιλάθλους στις κερκίδες αλλά και τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Μάνου Καγιέχα να μην πιστεύουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη…

Από την αρχή ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε τις επιθετικές του διαθέσεις έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων με αρκετές εναλλαγές της μπάλας. Έτσι, η πρώτη ευκαιρία καταγράφεται μόλις στο 7’, όταν όντας εντός περιοχής ο Σιαφά με κεφαλιά πέρασε δεξιά στον Σκοπελίτη, αλλά το σουτ που επιχείρησε από κοντινή απόσταση ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου ήταν πολύ κακό με την μπάλα να μην οδεύει καν προς την εστία και να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος ήταν εμφανές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αλμωπό να περιορίζεται κατά κύριο λόγο στα αμυντικά του καθήκοντα. Στο 15’ ο Βερνάρδος βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής Τσιάρας ήταν πολύ κοντά στη φάση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η υπεροχή του Ολυμπιακού Βόλου σε κάθε περίπτωση συνεχιζόταν, έστω και φλυαρη, με τα σφυρίγματα πάντως του διαιτητή να μην επιτρέπουν στο παιχνίδι ν’ αποκτήσει ρυθμό, παρά τις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» για να δημιουργήσουν φάσεις και να βγάλουν τελικές προσπάθειες.

Όμως η εικόνα άλλαξε άρδην στη συνέχεια, με τον Αλμωπό να έχει τρεις ευκαιρίες, οι δύο κλασικές, για γκολ. Στο 30΄ ο Γιαλαμίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τριανταφυλλάκη που κινήθηκε εντός περιοχής και σούταρε αλλά δεν βρήκε πορεία προς την εστία, με αποτέλεσμα να καταλήξει άουτ. Από την άλλη στο 32’ και σε αντεπίθεση του Αλμωπού, ο Τριανταφυλλάκης πέταξε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και στον Ρόβα που ήταν σχεδόν μόνος του απέναντι στον Ξενοδόχοβ, αλλά και αυτός σούταρε για να τη στείλει άουτ, με την τύχη να ευνοεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Παράλληλα, στο 39’ ο Ασλαμπάλογλου έπιασε ένα μακρινό σουτ, εκμεταλλευόμενος το ότι ο Ξενοδόχοβ ήταν εκτός θέσης, με την πορεία της μπάλας να τον δικαιώνει εν μέρει, αφού τελικά και πάλι κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ήρθε το γκολ της… λύτρωσης για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 40’ λοιπόν και μετά από σέντρα του Να’ά από αριστερά, ο Σιαφά πετάχτηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Παϊτέρη για το 1-0. Μάλιστα, στο 44’ ο Ολυμπιακός Βόλου παραλίγο να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, με ωραία εκτέλεση φάουλ του Κόλα από την αριστερή γωνία της αντίπαλης περιοχής, με τον Παϊτέρη όμως να πετάγεται και να διώχνει τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Νευρικές ήταν οι δύο ομάδες στην έναρξη του δεύτερου μέρους και για ένα τουλάχιστον 15λεπτο δεν είχαμε κάποια ουσιαστική φάση από κάποια από τις δύο πλευρές, με την μπάλα να μετακινείται μεταξύ των δύο περιοχών.

Aπό τη μία ο Αλμωπός έψαχνε τρόπο να βγάλει τη φάση που θα έφερνε την ισοφάριση, αλλά από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορεί να πει κανείς ότι κλείστηκε πίσω. Αντίθετα φάνηκε να έχει επιθετικές διαθέσεις, έστω και αν αυτές δεν μετουσιώνονταν σε φάσεις. Πραγματικά, πέρα από κάποια σουτ που δεν ήταν και ιδιαίτερα απειλητικά για τους δύο τερματοφύλακες, κάποια ιδιαίτερη φάση δεν καταγράφεται μέχρι και το 80’ τουλάχιστον.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε να παλεύει πάντως αναζητώντας ένα δεύτερο τέρμα, ενώ και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κάνουν ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά και στο 89’ τα κατάφεραν… Από μία εκτέλεση πλαγίου, ο Σουλιώτης έκανε ένα γυριστό σουτ με πλάτη στον Ξενοδόχοβ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου να μην μπορεί ν’ αντιδράσει και την μπάλα να καταλήγει στην εστία του για το 1-1…

Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να πιέσει στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, ο Αλμωπός πάλι κοίταξε να κρατήσει την ισοπαλία και ο Χατζής είχε ένα καλό σουτ για τους «ερυθρόλευκους» στο 95’, αλλά τελικά δεν άλλαξε κάτι, με το ισόπαλο σκορ να παραμένει μέχρι τέλους.

Ολυμπιακός Βόλου (Καγιέχα): Ξενοδόχοβ, Σκοπελίτης (85’ Χατζής), Να’ά, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Κόλα, Κουντουριώτης (73’ Μαρκοπουλιώτης), Κιτόκο, Σιαφά, Κατσούκης (78’ Σουλεϊμάν), Βερνάρδος.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Παϊτέρης, Παρασκευάς, Σέχου (85’ Αδαμίδης), Κολλαράς, Σουλιώτης, Ασλαμπάλογλου, Κέρθι (76’ Γιουκούδης), Ρόβας, Τριανταφυλλάκης (72’ Μπακούτσης), Γιαλαμούδης (72’ Πρίκας), Ρίμπας (85’ Καράμπελας).

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This