Επιλογή Σελίδας

Του Σταύρου Σουντουλίδη

Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά πήρε φόρα και… τίποτα δεν την σταματά! Οι Θρακιώτες πέρασαν νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ Β’, έφτασαν τις έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα της Superleague 2 Betsson και σκαρφάλωσαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ξάνθη σ’ αυτό το άκρως εντυπωσιακό «6Χ6», υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ! Μετά τις νίκες με Θεσπρωτό (1-0), Καβάλα (0-6), Αλμωπό Αριδαίας (2-0), Νίκη Βόλου (0-1), Ολυμπιακό Βόλου (2-0) ήρθε και το 0-1 επί του ΠΑΟΚ Β’ σ’ ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις, ένταση και πάθος.

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στο ματς και στα πρώτα δέκα λεπτά το παιχνίδι είχε πολλές συγκινήσεις. Γκολ, ακυρωθέν γκολ και χαμένο πέναλτι!

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 3ο λεπτό με το πλασέ του Γκινσάρι ύστερα από το σουτ του Ιμπραϊμι που σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Καλουτσικίδης. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σκόραρε με τον Τζίμα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 12′ η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιμπραϊμι από τον Σαλαμούρα, όμως ο 34χρονος Σκοπιανός επιθετικός αστόχησε από την «άσπρη βούλα» στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.

Η Ξάνθη ήταν ανώτερη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και με κινητήριους μοχλούς τους Μονρόζ, Ιμπραΐμι και Τζινσάρι απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία του Ταλιχμανίδη. Μέσα σε διάστημα επτά λεπτών (22’-29’) με πρωταγωνιστές τους τρεις ποδοσφαιριστές οι Θρακιώτες δημιούργησαν ισάριθμες ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ μέρος και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές του. Η Ξάνθη απείλησε πρώτη με το δυνατό σουτ του Μονρός (61’), ο ΠΑΟΚ Β’ απάντησε με το σουτ του Πανίδη και την εντυπωσιακή απόκρουση του Ίτσο (78’), ενώ στο 81’ ο Φαζός σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του «Δικεφάλου».

Διαιτητής: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας).

ΠΑΟΚ Β’ (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Καλουτσικίδης (46’ Κουλούρης), Αποστολόπουλος, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Ουντρεαόγκο, Σαλαμούρας (74’ Γρόσδης), Χατζηστραβός (87’ Φασίδης), Τάχατος, Τζίμας (68’ Μελετίδης), Γκορτετζιάνι (68’ Πανίδης)

ΑΟ Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Φαζός, Θυμιάνης, Τζανακάκης (70’ Δεληγιαννίδης), Πολίμος, Γκόμες (70’ Δόρης), Μονρόζ (62’ Πλατέλλας), Τζινσάρι (87’ Παπάζογλου), Τσέλιος, Ιμπραΐμι (46’ Διαμαντόπουλος)

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This