Επιλογή Σελίδας

Αν και ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης κατά κύριο λόγο, η Νίκη δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ξάνθη, την οποία φιλοξένησε στο γήπεδο της Νεάπολης, με τους «κυανόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί, αφού στο πρώτο μέρος η Νίκη έχασε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ πέτυχαν ένα γκολ από το… πουθενά με τον Παπάζογλου, για να παίξουν στη συνέχεια με τον χρόνο ώστε να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Αναγνωριστικό ήταν περισσότερο το πρώτο δεκάλεπτο, με τα δύο σύνολα ωστόσο να δείχνουν θέληση να βγάλουν φάσεις. Μάλιστα λίγο έλειψε η Νίκη ν’ ανοίξει το σκορ στο 4’, όταν ο Κάσσος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά με τον Ροχάνο να είναι ακριβώς στην πορεία της μπάλας και να κάνει το πλασέ, για να τη στείλει όμως στην αγκαλιά της Ξάνθης.

Στο 13΄ο Κυριακίδης βρέθηκε στο έδαφος εντός αντίπαλης περιοχής από μαρκάρισμα του Παπάζογλου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ στο 17’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας μπροστά στον Ίτσο, ο Μέτσε έκανε το σουτ αλλά δεν είχε τη δύναμη να δυσκολέψει την προσπάθεια του τερματοφύλακα της Ξάνθης.

Πέναλτι ζήτησε και η Ξάνθη στο 21’ με τους φιλοξενούμενους να βλέπουν χέρι του Τσιμπούκα αλλά και στη συνέχεια σε πτώση του Μονρόουζ, ωστόσο ο διαιτητής και στις δύο φάσεις έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 23’ ο Ροχάνο βρέθηκε απέναντι στον Ίτσο μετά από μπαλιά του Μιράντα αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας του είπε «όχι», με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία της Νίκης να πηγαίνει χαμένη, ενώ στο 27’ ο ίδιος παίκτης συνδυάστηκε με τον Τσουκαλά, που έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Πάντως η Νίκη συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ξάνθη να αμύνεται (σε κάποιες περιπτώσεις μαζικά…) και να προσπαθεί να απειλήσει μόνο με αντεπιθέσεις, αν και όταν προέκυπτε τέτοια δυνατότητα. Ωστόσο αυτόν τον έλεγχο του αγώνα η Νίκη δεν τον μετουσίωνε σε γκολ που θα της έδινε περισσότερη άνεση.

Κλασική ευκαιρία για τη Νίκη ήταν και αυτή στο 40’, όταν ο Μέτσε βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ροχάνο και αυτός «εσπασε» στο ύψος του πέναλτι και στον Μιράντα, που έκανε όμως πολύ κακό σουτ και έστειλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Από την άλλη η Ξάνθη δεν έδειξε αντίδραση στις προσπάθειες της Νίκης, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό αλλά υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων, με τη Νίκη να έχει την πρώτη της τελική στο 53’, όταν ο Κάσσος πάσαρε κινούμενος από δεξιά στον Μιράντα και αυτός έκανε το σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με τον Ίτσο να πέφτει. Τρία λεπτά αργότερα για την Ξάνθη ο Μονρόουζ κινήθηκε από αριστερά και έβγαλε την μπαλιά στον Γκόμεζ που κέρδισε μετά από σουτ το κόρνερ.

Mέχρι το 75’ όμως ποδόσφαιρο δεν είδαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης, με τις καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών (Παπάζογλου και Γκόμεζ να βρίσκονται για κάμποσα λεπτά στο έδαφος) να είναι αρκετές, μέχρι να γίνει η ζημιά για τη Νίκη στο 78’.Ο Τζινσάρι εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, λίγο μπροστά από το κέντρο, με τον Παπάζογλου να πιάνει την κεφαλιά και να δίνει στην μπάλα περίεργη τροχιά, στέλνοντάς την τελικά στα δίχτυα του Μπάγιτς για το 0-1.

Μετά από αυτό, οι παίκτες της Ξάνθης κοιτούσαν με κάθε τρόπο να κρατήσουν το προβάδισμα με την αλλαγή του Παπάζογλου να αποτελεί την αρχή για μία σημαντική χρονικά διακοπή, καθώς ο παίκτης βρέθηκε και στο έδαφος μπροστά από τον πάγκο της ομάδα του, δεχόμενος αντικείμενο, κάτι που προκάλεσε και προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση. Στα λεπτά των καθυστερήσεων η Νίκη έψαξε κάτι καλύτερο αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ, με την Ξάνθη να κατακτά τους τρεις βαθμούς, και τους «κυανόλευκους» να έχουν παράπονα και από τον διαιτητή της αναμέτρησης κο Τακίδη και για τις καθυστερήσεις από πλευράς φιλοξενούμενων αλλά και για σφυρίγματα που δεν έδωσε…

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τσιμπούκας (70’ Πάνος), Τζοβάρας, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Τσουκαλάς, Κυριακίδης, Μέτσε (82’ Τζιώρας), Κάσσος, Μιράντα (95’ Βλαχομήτρος), Ροχάνο

ΑΟ Ξάνθη (Κεχαγιάς): Ίτσο, Μπάτζιος, Ουνγιαλίδης (46’ Πολίμος), Παπάζογλου (85’ Φαζός), Τζανακάκης, Τζινσάρι, Ιμπραΐμι (77’ Διαμαντόπουλος), Μονρόουζ (57’ Δόρης), Γκόμεζ, Θυμιάνης, Τσέλιος.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This