Επιλογή Σελίδας

Του Σταύρου Σουντουλίδη

Ανοικτή έμεινε η υπόθεση πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του UEFA Europa League, με τον ΠΑΟΚ να θέλει νίκη και πολλά γκολ την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Λίνκολν.

Οι «ασπρόμαυροι» πάλεψαν, προσπάθησαν, δεν απειλήθηκαν από την Σλόβαν, αλλά υστέρησαν στο κομμάτι του γκολ. Κι όταν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να ελπίζεις και σε πολλά περισσότερα από το 0-0 που διαμορφώθηκε στο άδειο «Tehelne Pole».

Με τον Άντερσον Εσίτι και τον Τσούμπα Άκπομ στο αρχικό σχήμα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ τον «τελικό» της Μπρατισλάβα. Ο Νιγηριανός χαφ προτιμήθηκε αντί του Σβαμπ και μαζί με τον Κούρτιτς αποτέλεσε το δίδυμο των εσωτερικών μέσων, ενώ ο Άγγλος φορ επιλέχθηκε αντί του Σφιντέρσκι ως ο μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού.

Από την πλευρά του ο Βλάντιμιρ Βάις, σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας, προχώρησε σε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα της Σλόβαν, με δικαιολογημένη απουσία αυτή του Κανγκάβα από τη μεσαία γραμμή, ενώ απουσίαζε και ο βασικός Πάουσεκ.

Το πρώτο ημίχρονο στην Μπρατισλάβα ήταν ένα «copy paste» όλων σχεδόν των προηγούμενων αγώνων του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που έλεγχε το ρυθμό, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, είχε υπομονή στο κουβάλημα της μπάλας και την κατοχή (39%-61%), διπλάσιες τελικές προσπάθειες (4-8), όμως ήταν εμφανέστατη η αδυναμία του να γίνει απειλητικός μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Σλόβαν.

Ο φιλότιμος Τσούμπα Άκπομ έκανε πάλι πολλή δουλειά εκτός περιοχής, ωστόσο δεν ήταν το φορ που θα αποτελούσε σημείο αναφοράς στο επιθετικό κομμάτι του «Δικεφάλου». Και μόνο το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (4) και σουτ για γκολ λέει πολλά…

Αν δεν υπήρχε το σουτ του Μεντβέντεβ στο 43’ δε θα θυμόμασταν την Σλόβαν να έχει γίνει απειλητική για την εστία του Πασχαλάκη. Ο Βλάντιμιρ Βάις πόνταρε πολλά στα ατομικά λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ, όμως αυτή τη φορά ήταν ελάχιστα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κρέσπο να μένει στα αποδυτήρια, λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο, και τον Μιχάι να παίρνει θέση δίπλα στον Βαρέλα, με τη δεύτερη παρέμβαση από τον πάγκο του Λουτσέσκου, βάζοντας τον Σβαμπ αντί του Εσίτι, είχε ξεκάθαρο στόχο να κάνει την ομάδα του καλύτερη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Το ίδιο στόχο είχαν και οι κινήσεις του Ρουμάνου με Σφιντέρσκι και Μουργκ να παίρνουν τις θέσεις των Άκπομ και Καντουρί, που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν σχεδόν τίποτα στον «Δικέφαλο».

Ο Πολωνός επιθετικός πέταξε στα σκουπίδια μια πολύ καλή αντεπίθεση (77’) των «ασπρόμαυρων», επιλέγοντας να σουτάρει αντί να πασάρει στον Ζίβκοβιτς, τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να έρθει ο Μιτρίτσα στο 89’ να χάσει σπουδαία ευκαιρία, με την παρέμβαση του Κάσια να είναι καθοριστική.

MVP: Άλλους δέκα ή και παραπάνω Ζίβκοβιτς θα ήθελε να έχει στο γήπεδο ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Λούκας Τέιλορ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τσούμπα Άκπομ απέδειξε με την εμφάνισή του γιατί ο τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ένα μεγάλο (απρόοπτο) χτύπημα για τον ΠΑΟΚ.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ένα ολόκληρο 90λεπτο ο Βάις έδωσε την μπάλα και το γήπεδο στον ΠΑΟΚ. Περιμένοντας μια γκάφα των παικτών του Λουτσέσκου. Λάθος του…

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Ντένις Χίγκλερ από την Ολλανδία είχε ένα εύκολο έργο ήταν κοντά στις φάσεις, με εξαίρεση ένα φάουλ πάνω στον Μιτρίτσα από τον Κάσια προς το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος της Σλόβαν, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τουλάχιστον το θε

τικό είναι ότι με το 0-0 στην Μπρατισλάβα έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης και τώρα θα παίξει την τελευταία αγωνιστική για το εισιτήριο στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Μεντβέντεβ, Κάσια, Μπόζικοβ, Ντε Μάρκο (90’ Ντα Σίλβα), Άγκμπο, Ιμπραχίμ (90’ Μραζ), Γκριν (71’ Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχάλ (71’ Ντράζιτς), Χέντι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Εσίτι (64’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Καντουρί (71’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86’ Μιτρίτσα), Ακπομ (71’ Σφιντέρσκι).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This