Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Την δεύτερη νίκη της πανηγύρισε η ΑΕΛ που επικράτησε με 2-0 του Πανσερραϊκού στο γήπεδο Αλκαζάρ. Ακούνια (πεν.) και Γιάκος οι σκόρερ των βυσσινί. Αρκετή ένταση και πολλά φάουλ από τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, σε μια αναμέτρηση με λιγοστές φάσεις στο δεύτερο μέρος.

Ο Ηλίας Φυντάνης διαφοροποίησε πρόσωπα και διάταξη, με τον Ακούνια και τον Γαρουφαλιά να ξεκινούν για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα. Ο Πρώτος αγωνίστηκε ως περιφερειακός επιθετικός στο πλάι του Μάριου Ογκποε στο 4-4-2 με το οποίο παρατάχθηκε η ΑΕΛ. Ιδιαίτερα καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που με κινητήριο “μοχλό” τον Ακούνια προσπάθησαν να βγάλουν ενέργεια, πάθος και απειλήσουν τα καρέ του Καβουσάκη. Από την άλλοι οι ποδοσφαιρστές του Σέζαρ Σαραγόσα θέλησαν να “χτυπήσουν” στην κόντρα – επίθεση με πιο επικίνδυνο ποδοσφαιριστή σε αυτόν τον τομέα τον Κόντσι ο οποίος αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Οι “βυσσινί” κέρδισαν αρκετά κόρνερ στα πρώτα 15′ με την πρώτη τους ευκαιρία να σημειώνεται στο 11ο λεπτό όταν ο Κολομπίνο έκανε την σέντρα προς το ύψος του πέναλτι εκεί όπου ο Ακούνια πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Καβουσάκη. Στο 18′ ο Συμελίδης ελίχθηκε όμορφα και έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής με τον Καβουσάκη να έχει εκ νέου απάντηση.

Από εκεί και πέρα, το ματς έδειξε να χάνει τον ρυθμό του. Τα νεύρα και η ένταση αυξήθηκαν με την ΑΕΛ να χάνει κατά κάποιο τρόπο την συγκέντρωσή τους. Στο 23′ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για μαρκάρισμα εντός περιοχής που δέχθηκε ο Νικολιάς, ωστόσο ο κύριος Μαλούτας είχε διαφορετική άποψη. Στο 30ο λεπτό ο Ογκμποε βρέθηκε σε θέση βολής με τον Καβουσάκη να τον σταματά με τα πόδια σε μια φάση την οποία πάντως ο επόπτης Αϊναλής σήκωσε την σημαία του καθυστερημένα,

Οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Φυντάνη είχα την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ. Παρόλα αυτά έδειξε να τους λείπει το καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση κυρίως στην τελική πάσα. Από την άλλη ο Ισπανός τεχνικός των φιλοξενουμένων άλλαξε πλευρά τους Κόντσι και Κανίς με τον πρώτο να μετατίθεται στο δεξί άκρο της επίθεσης. Στο 39ο λεπτό ο Συμελίδης απέφυγε τον Κανίς και γύρισε προς το δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο επερχόμενος Ομάρ έκανε το βολέ με την μπάλα να φεύγει οριακά πάνω από την συμβολή των δοκών.

Λίγο πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ήρθε η δικαίωση για την ΑΕΛ, Ο Ακούνια ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Καραμπέρη με τον Μαλούτα αυτή την φορά να δείχνει ορθά την λευκή βούλα. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στην δεξιά γωνία του Καβουσάκη άνοιξε το σκορ, διώχνωντας το άγχος από τα πόδια του ίδιου και των συμπαικτών του.

Μέτριος ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με το παιχνίδι να περιορίζεται στον χώρο του κέντρου και σε αρκετά φάουλ με τον “άρχοντα” της αναμέτρησης να κάνει αρκετές φορές χρήση της σφυρίχτρας του προκειμένου να τα καταλογίσει. Βλέποντας τον χρόνο να κυλά εναντίον της ομάδας του ο Σέζαρ Ζαραγόραα, με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πραγματοποίησε τετραπλή αλλαγή προκειμένου να δώσει ενέργεια στην ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα την “σκυτάλη” των πολλών αλλαγών έλαβε ο Ηλίας Φυντάνης περνώντας στο ματς τους Παπαγεωργίου Θ., Παπαγεωργίου Κ. και Γλυνό στις θέσεις τον Μπέρτου, Γαρουφαλιά και Συμελίδη αντιστοίχως.

Στα αγωνιστικά λεπτά που προηγήθηκαν οι δυο ομάδες έκαναν την προσπάθειά τους χωρίς όμως να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δυο εστίες. Η ΑΕΛ δν προέβη σε ιδιαίτερα ρίσκα και θέλησε αρχικά να διασφαλίσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 στο 74′ με τον νεοεισερχόμενο Γλυνό να βρίσκει από τα δεξιά τον Ακούνια που έκανε ένα “χλιαρό” τελείωμα με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Η τριπλή αλλαγή έδειξε να δίνει ενέργεια στους γηπεδούχους που προσπάθησαν να αναπτυχθούν κυρίως από τα δεξιά με τον ξεκούραστο Μανώλη Γλυνό. Παρά το γεγονός πως η ΑΕΛ δεν κινδύνευσε ως το φινάλε ήταν λογικό να διακατέχεται από άγχος καθώς το σκορ ήταν ρευστό και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αλλάξει. Στο 93′ έφτασε δε μια ανάσα από το 2-0 όταν ο Γλυνός έκανε την κεφαλιά – ψαράκι με τον Κανουσανάκη να απομακρύνει με τα πόδια.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα οι “βυσσινί” τελείωσαν την υπόθεση νίκη με τον πορτιέρο του Πανσερραϊκού να διώχνει αρχικά το τελείωμα του Ογκποε με τα πόδια, ωστόσο στην συνέχεια της φάσης ο Γιάκος με κοντινό πλασέ έγραψε το τελικό 2-0. Κάπως έτσι η ομάδα του Ηλία Φυντάνη έφτασε στην δεύτερή της φετινή νίκη αφήνοντας πίσω την ήττα στου Ρέντη κόντρα στον Ολυμπιακό Β.

Διαιτησία: Μαλούτας (Αϊναλής – Χαραλαμπόπουλος).

ΑΕ Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (65′ Παπαγεωργίου Θ.), Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γαρουφαλιάς (65′ Παπαγεωργίου Κ.), Κολομπίνο, Νικολιάς (77′ Μαυριάς), Όγκμποε, Ακούνια (82′ Γιάκος), Συμελίδης (65′ Γλυνός).

Πανσερραϊκός (Σέζαρ Σαραγόσα): Καβουσάκης, Γιανναράκης, Ζέρης, Δημητρίου, Φουάσης, Καραμπέρης (60′ Κρητικός), Εππάς (60′ Ανάκογλου), Τσιμίκας (60’Μαρτσιόνι), Κανίς, Κόντσι (81′ Χαϊντάρα), Παπαβασιλείου (60′ Μεσσι).

Πηγή: Athletic Λάρισα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This