Επιλογή Σελίδας

Με τον Γραικό να βγάζει τρεις σέντρες και τον Σιαφά να σκοράρει δις και να έχει και ένα δοκάρι, ο Ολυμπιακός Βόλου είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, επικρατώντας 3-2, έστω και αν χρειάστηκε να αγχωθεί στο τέλος…

Ο Σιαφά έδειξε τις επιθετικές του αρετές και άφησε υποσχέσεις και για τη συνέχεια, έστω και αυτό που παρουσίασαν συνολικά οι δύο ομάδες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό θέαμα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν φάνηκε να σπαταλά δυνάμεις, αρκούμενος στη γρήγορη επίτευξη των δύο πρώτων τερμάτων. Από την άλλη, η μείωση του σκορ σε 3-2 στο 87’ ήταν αρκετή για να πιέσει περισσότερο τους «ερυθρόλευκους»…

Η έναρξη του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον Ολυμπιακό Βόλου… Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γραικός κινήθηκε από δεξιά, με τον Όσκαρ Σιαφά να κινείται παράλληλα και να βρίσκει την μπάλα. Ο Πολίτης έμοιαζε ανήμπορος ν’ αντιδράσει, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0 πολύ γρήγορα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Σιαφά έμοιαζε ασταμάτητος και κατάφερε πολύ γρήγορα να σημειώσει και δεύτερο γκολ, καθώς στο 6’ οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έκλεψαν την μπάλα, ο Σιαφά τρίπλαρε τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά και τον τερματοφύλακα για να κάνει το 2-0 και να δώσει έτσι προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του!

Στο 12΄πάλι ο Απόλλων Πόντου προσπάθησε ν’ αντιδράσει, με τον Καλαϊτζίδη να εκτελεί το κόρνερ από δεξιά και ο Σουντουρά πετάχτηκε για να πάρει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω στον Ξενοδόχοφ, που μπλόκαρε εύκολα.

Το κακό σε περιπτώσεις γρήγορων γκολ είναι ότι τα παιχνίδια χάνουν τον ρυθμό τους και οι προηγούμενοι στο σκορ δείχνουν να επαναπαύονται, τη στιγμή που αυτοί που βρίσκονται πίσω κοιτούν περισσότερο να αποφύγουν τα χειρότερα. Αυτό ακολούθησε και στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με τις φάσεις να λείπουν και τους παίκτες των δύο ομάδων να αρκούνται στην αλλαγή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μεν την κατοχή, αλλά η ουσία ήταν εμφανώς απούσα, με αποτέλεσμα κανείς να μην είναι ικανοποιημένος γι’ αυτό που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του αγώνα, με την αρχική εικόνα και την εντύπωση για ένα παραγωγικό παιχνίδι να μην επιβεβαιώνεται στην εξέλιξή του.

Λίγο πιο ενεργητικές ήταν οι δύο ομάδες στην αρχή του δευτέρου μέρους, και στο 48’ ο Κουντουριώτης έκανε την ατομική ενέργεια, μπήκε εντός αντίπαλης περιοχής και σούταρε από διαγώνια θέση, με την μπάλα να καταλήγει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ένα λεπτό αργότερα ο Φράγκος επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά για τον Απόλλωνα Πόντου, με τον Ξενοδόχοφ να πέφτει και να μπλοκάρει.

Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γραικός έκανε τη σέντρα και ο Σιαφά ήταν αυτός που πετάχτηκε για να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο ο επερχόμενος Σκοπελίτης με κεφαλιά κι αυτός έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πολιτη για να κάνει το σκορ 3-0.

Από πλευράς Απόλλωνα Πόντου υπήρξε πάντω αντίδραση, αφού ο Ν’Νομό στο 56’ είχε μία προσπάθεια, για να έρθει το 3-1 στο ίδιο λεπτό από τον Καλογέρη με σουτ στο ύψος της περιοχής που έστειλε την μπάλα στην εστία του Ξενοδόχοφ.

Η συνέχεια δεν είχε κάτι το εντυπωσιακό, με την εικόνα του πρώτου μέρους να κάνει την εμφάνισή της και πάλι, έστω και σε μικρότερο βαθμό. Βέβαια, το περίτεχνο και δυνατό σουτ του Κουντουριώτη στο 78’ από δεξιά ανάγκασε τον Πολίτη να διώξει με υπερένταση και έδωσε μία διαφορετική νότα στην αναμέτρηση, όπως και ένα σουτ του Μπαργκάν στο 80’.

Ακόμη πιο διαφορετική έγινε η κατάσταση όταν ο Δαλιανόπουλος έκανε το 3-2 καθώς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και μετά από μπαλιά του Ν’Νομό πλάσαρε τον Ξενοδόχοφ για να σκοράρει. Ο Ν’Νομό έκανε ένα σουτ και στο 90’, για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, με την όποια πίεση των φιλοξενούμενων από εκεί και πέρα να μην στερεί τη νίκη από τους «ερυθρόλευκους».

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Να’ά (82’ Κόκας), Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς, Σκοπελίτης (74’ Χατζής), Κόλα, Κουντουριώτης, Βερνάρδος, Μπάτροβιτς (61’ Κατσούκης), Σιαφά (61’ Οκάν).

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Καλαϊτζίδης, Δεινόπαπας (46’ Ν’Νομό), Δαλιανόπουλος, Παπαϊωάννου, Καλογέρης, Ζαχαράκης, Αμαραντίδης, Ξιφιλίνος(73’ Μπαργκάν), Φράγκος.

Πηγή: Μαγνησία News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This