Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Δαϊρετζή

Ποδαρικό με το “δεξί” πραγματοποίησε η ΑΕΛ που επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας στο γήπεδο “Αλκαζάρ”. Όγκμποε και Γλυνός οι σκόρερ των “νικητών” που παρότι δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης πήραν το τρίποντο που τους δίνει ηρεμία. Αξιόμαχος ο Απόλλωνας που είχε τις στιγμές του ώστε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε ένα μέτριο παιχνίδι από πλευράς θεάματος, με αρκετά λάθη και από τους δύο αντιπάλους κυρίως στα πρώτα 20′ – 25′. Με 4-1-4-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ηλίας Φυντάνης με τον Παπαγεωργίου να αγωνίζεται μόνος ως καθαρός αμυντικός μέσος μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς. Στον αντίποδα με 4-3-3 παρέταξε τους φιλοξενούμενους ο Μαρσέλο Στράτσια.

Ο Απόλλωνας μπήκε με διάθεση να γίνει πιεστικός για την ΑΕΛ, δίχως ωστόσο να απειλήσει τα καρέ του Θεοδωρόπολου στα πρώτα λεπτά. Στο 4′ ο Καρίκι έκανε το λάθος λίγο έξω από την περιοχή με τον να αιφνιδιάζεται και να μην μπορεί να πλασάρει με δύναμη προς την εστία και τους αμυντικούς να απομακρύνουν εύκολα. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν πολλά λάθη από αμφότερες τις ομάδες και το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό. Στο 14′ ο Φελίπε εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον Γιαννίτση να κάνει την κοντινή κεφαλιά και τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει εύκολα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 16ο λεπτό, στην πρώτη τους ουσιαστικά οργανωμένη επίθεση. Συγκεκριμένα, ο Συμελίδης έκανε όμορφη ενέργεια από τα δεξιά, πάτησε στην περιοχή και γύρισε για τον Όγκμποε που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μαντζάρη για το 1-0. Στο 21′ η ΑΕΛ απείλησε εκ νέου με τον Κολομπίνο να στρώνει για τον Συμελίδη που έκανε το σουτ το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Μαντζάρη.

Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Φυντάνη, έχοντας πλέον και το υπέρ τους σκορ που τους έδιωξε το άγχος ανέβασαν την απόδοσή τους και ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί για τα αντίπαλα καρέ. Στο 27′ ο Νικολιάς έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από μια όμορφη εναλλαγή της μπάλας, έκανε ένα ωραίο συρτό σουτ, ωστόσο ο Μαντζάρης απέκρουσε δύσκολα στην δεξιά του γωνία. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μαυριάς έβγαλε σε θέση βολής τον Όγκποε ο οποίος υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση από τον επόπτη Βεργέτη μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες.

Ο Απόλλωνας ήταν αρκετά επικίνδυνος από τα στημένα χτυπήματα με την άμυνα της ΑΕΛ να ανταποκρίνεται στις καλές εκτελέσεις του Βίγια. Στο 41′ ο νεοεισερχόμενος Ακούνια (πέρασε στην θέση του Νικολιά που τραυματίστηκε), γύρισε προς την “καρδιά” της περιοχής με τον Όγκμποε να κάνει την κεφαλιά η οποία σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Στην ξεκίνημα της επανάληψης η ΑΕΛ θέλησε να ψάξει το δεύτερο τέρμα που θα της επέτρεπε να συνεχίσει με μεγαλύτερη άνεση το παιχνίδι. Θέλησε να οδηγήσει την μπάλα στα πλάγια και να επιτεθεί με πρωτοβουλίες των Μαυριά και Ακούνια, με τον δεύτερο να είναι πιο ξεκούραστος καθότι πέρασε στο ματς στο 39ο λεπτό. Στο 58′ το φάουλ του Ακούνια πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο πρώτο μέρος στο 62ο λεπτό με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παναγιώτου να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτυών του Θεοδωρόπουλου.

Μετά το 65ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με το παιχνίδι να περιορίζεται στις προσωπικές μονομαχίες και να μην έχει φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Οι δυο ομάδες έβγαλαν αρκετή κόπωση. Η μεν ΑΕΛ ανακάτεψε την τράπουλα στο 75ο λεπτό περνώντας στο ματς τους Μαίδανό και Γλυνό προκειμένου να δώσουν ενέργεια στην θέση των Ογκποε και Παπαγεωργίου Α. αντίστοιχα. Από την άλλη οι “μπλε” των πολλών απουσιών είχαν κάνει από νωρίς κάποιες κινήσεις με τον Μαρσέλο Στράτσια να μην έχει τις λύσεις που θα επιθυμούσε ώστε να γίνει πιο παρεμβατικός στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η είσοδος του Σπύρου Γλυνού στο ματς και η τοποθέτησή του στο αριστερό άκρο της επίθεσης, μετατόπισε τον Ακούνια στην κορυφή της επίθεσης για να δώσει περισσότερη ενέργεια έναντι του σκόρερ που είχε τρέξει αρκετά και αποχώρησε κατάκοπος. Στο 83′ ο Ακούνια έκλεψε ψηλά την μπάλα με την άμυνα του Απόλλωνα να είναι ανοργάνωτη και τον Κολομπίνο να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει με τον Μαντζάρη να τον σταματά. Στο 85ο λεπτο ο Απόλλωνας έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Χατζής πήδηξε ψηλότερα όλων και πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στην ρίζα της δεξιάς δοκού του Θεοδωρόπουλου.

Οι “Βυσσινί” τελειώσαν την υπόθεση νίκη στο 86ο λεπτό, όταν έφυγαν στην κόντρα επίθεση με Ταχάρ να πασάρει προς τον Γλυνό που “γλίστρησε” στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και με εύστοχο πλασέ από θέση τετ α τετ έγραψε το 2-0. Από εκεί και έπειτα δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο έως το φινάλε με την ομάδα του Ηλία Φυντάνη να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Τσαγγαράκης.
Βοηθοί: Βεργέτης – Τυριακίδης.
Τέταρτος: Τσιμεντερίδης.

ΑΕ Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Παπαγεωργίου Α. (75′ Μαϊνδανός), Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Παπαγεωργίου Κ., Κολομπίνο, Νικολιάς (39′ Ακούνια λ.τρ.), Ογκμπόε (75′ Γλυνός), Μαυριάς (67′ Ταχάρ), Συμελίδης.

Απόλλων Λάρισας (Μαρσέλο Στράτσια): Μαντζάρης, Καρίκι, Λίταινας, Σκούπρα, Χατζής, Γιαννίτσης, Βίγια (82′ Νούσιος), Κόζαχ, Παναγιώτου, Καλούσης (67′ Λουκάς), Σούλτσε (62′ Μπαλογιάννης).

Πηγή: Athletic Λάρισα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This