Επιλογή Σελίδας

Με υπόδειξη πέναλτι της κ. Αντωνίου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων η Νίκη δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και έτσι υποχρεώθηκε στο βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Βέροια, στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής, για τη δεύτερη ισοπαλία στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έμεινε πίσω στο σκορ μετά από τέρμα του Ράμος Ολιβέιρα στο 30ο λεπτό, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τζοβάρα στο 37’ και να πάρει το προβάδισμα με τον Τσουκαλά στο 80ο λεπτό. Αλλά το σφύριγμα της διαιτητού της αναμέτρησης κ. Αντωνίου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, για μαρκάρισμα του Ανδρέου πάνω στον Πασά, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Οι γηπεδούχοι θεώρησαν στο άκουσμα του σφυρίγματος, ότι θα δοθεί επιθετικό φάουλ, μιας και ο Πασάς φάνηκε να σπρώχνει τον Ανδρέου, αλλά η κ. Αντωνίου, είχε άλλη άποψη, δίνοντας την εσχάτη των ποινών, με τον παίκτη που το κέρδισε να ευστοχεί για το τελικό 2-2.

Το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη ήταν καλύτερη, φάνηκε απειλητική κυρίως από το αριστερό άκρο με τον Τζοβάρα (ο καλύτερος παίκτης της Νίκης) να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, με τη Βέροια να αναλώνεται σε παιχνίδι κατοχής και κυρίως με πλαγιοκοπήσεις, οι οποίες ανακόπτονταν από τους γηπεδούχους.

Οι πρώτες δύο πολύ καλές στιγμές της Νίκης σημειώθηκαν στο 19ο λεπτό με τον Τζοβάρα πρωταγωνιστή στην πρώτη και τον Αλιατίδη στη δεύτερη. Ο ακραίος αμυντικός της Νίκης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, μπήκε στην μεγάλη περιοχή από πλάγια, επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Βελλίδης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση, σε φάση που φάνηκε δουλεμένη στην προπόνηση, ο Πάνος από δεξιά, βρήκε τον Αλιατίδη έξω από την μεγάλη περιοχή, πιάνοντας δυνατό ευθύβολο σουτ, αλλά ο Βελλίδης για δεύτερη φορά έπεσε στη δεξιά γωνία του και παραχώρησε κόρνερ.

Παρ’ όλα αυτά και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Βέροια βρήκε πρώτη γκολ, στη μοναδική καλή στιγμή που σημειώθηκε στο πρώτο 45λεπτο για την ομάδα της Μακεδονίας, με τη συμπλήρωση του ημιώρου, όταν ο Μούργος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Νίκης δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα, δημιουργήθηκε σύγχυση στη μικρή περιοχή του Μπάγιτς, με τον Ράμος Ολιβέιρα να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να ακουμπάει τη μπάλα λίγο πριν τη γραμμή –με τη μπάλα να έχει κατεύθυνση προς την εστία ούτως ή άλλως- για το 0-1.

Η Νίκη κατάφερε να βρει άμεσα το 1-1 –έξι λεπτά αργότερα από το γκολ της Βέροιας- στο 36ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά του Τζοβάρα στο πίσω δοκάρι, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ωραία σέντρα του Πάνου από τα δεξιά, με τους δύο ακραίους να συνεργάζονται για την επίτευξη της ισοφάρισης.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη μπήκε με φόρα και στην επανάληψη και στην πρώτη φάση ο Τζιώρας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, πέρασε τον Πεταυράκη, έβγαλε στρωτή πάσα απέναντι στα αριστερά για τον Τζοβάρα, έπιασε το σουτ ολομόναχος από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Η Νίκη συνέχισε να είναι πιεστική και στο 51ο λεπτό ο Τζιώρας «έστρωσε» για τον Ανδρέου, με τον αμυντικό των γηπεδούχων να πιάνει το σουτ, αλλά κι αυτό να έχει την ίδια τύχη με το αντίστοιχο του Τζοβάρα.

Στο 55’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου. Ο Ανδρέου έκανε φάουλ στον Ολιβέιρα στα αριστερά, σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Οικονόμου το εκτέλεσε με φάλτσο, με τη μπάλα να τραντάζει την αριστερή συμβολή των δοκών της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάγιτς.

Στο 65ο λεπτό ο Τζιώρας σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά, όταν μια σέντρα από τα δεξιά του Τζοβάρα, ο Βελλίδης που είχε κάνει έξοδο δεν συνεννοήθηκε με τον Σκόνδρα, ο οποίος σηκώθηκε να διώξει με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον επιθετικό της Νίκης, αλλά το γυριστό σουτ που επιχείρησε, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 74ο λεπτό καταγράφηκε η δεύτερη καλή στιγμή για τη Βέροια στην επανάληψη, με τον Γαβριηλίδη να πιάνει το σουτ και τον Μπάγιτς να διώχνει σε κόρνερ πέφτοντας στην αριστερή γωνία του. Στην εκτέλεση του κόρνερ, ακόμα μία αδράνεια σε «στημένο», οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν έδιωξαν, ο προωθημένος Σκόνδρας έκανε την προβολή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπάγιτς.

Στο 80ο λεπτό η Νίκη πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1, με  σουτ του Τσουκαλά, σε σέντρα του πολυτιμότερου παίκτη της Νίκης στο παιχνίδι, Γιώργου Τζοβάρα, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Κι εκεί που όλοι πίστευαν ότι οι γηπεδούχοι θα πανηγύριζαν το πρώτο τρίποντο, στο 94ο λεπτό, η κ. Αντωνίου υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα του Ανδρέου πάνω στον Πασά, υπόδειξη που αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι, με τον ίδιο να το εκτελεί και να ευστοχεί για το τελικό 2-2.

Νίκη Βόλου (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Πάνος, Τζοβάρας, Ανδρέου, Παναγιωτίδης, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Τζιώρας, Γκαρσία (81’ Μέτσε), Τσουκαλάς, Ροχάνο (90’ Μπόσιο).

ΝΠΣ Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (84’ Ντίνας), Ράμος Ολιβέιρα (60’ Πόζογλου), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (71’ Περδίκης), Πασάς, Μούργος (60’ Μπλέτσας).

Πηγή: Magnesianews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This