Επιλογή Σελίδας

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Πιερικού με την Ξάνθη, στην πρεμιέρα του Βορείου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2, στην αναμέτρηση του Α’ ΔΑΚ Κατερίνης.

Οι Ξανθιώτες προηγήθηκαν 0-1 στο 24′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Διαμαντόπουλου με τον Μηλιώτη να “απαντάει” στο 80′ και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Ο Πιερικός ικανοποίησε τους 600 και πλέον οπαδούς του που βρέθηκαν στις κερκίδες του Α’ ΔΑΚ και μπορεί να αισθάνεται και αδικημένος από την έκβαση του αγώνα, την οποία επηρέασε ο διαιτητής Μπαϊρακτάρης που… ανακάλυψε το πέναλτι με το οποίο οι Ξανθιώτες άνοιξαν το σκορ στο 24′ ενώ δεν είχε την ίδια γνώμη σε ανατροπή του Χαντζάρα στο 43′.

Η ομάδα της Κατερίνης κοίταξε στα μάτια ένα εκ των φαβορί για το πρωτάθλημα και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Ο Μπουολί αν και σαφώς ανέτοιμος βοήθησε έστω για 15 λεπτά και σίγουρα θα αποτελέσει και φέτος ένα από τα βασικά “γρανάζια” της ομάδας, με άπαντες στις τάξεις του Πιερικού να ελπίζουν το ίδιο να συμβεί και με τον Εμπουσί. Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος έκανε καλό στον Πιερικό που εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την ήττα στο Κύπελλο από τον Ηρακλή ενώ στα θετικά ήταν και η εικόνα των παικτών του που στο τέλος έδειχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τους παίκτες της Ξάνθης, κάτι που φανερώνει ότι γίνεται καλή δουλειά και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης.

Ο Πιερικός ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, Τοπαλίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, Γιαλαμίδη και Καρβούνη ως κεντρικούς αμυντικούς, τον Παντελιάδη αριστερά, τους Σούνταρ και Ίτσιο ως αμυντικούς μέσους, από μπροστά τους τον Καρανάτσιο, στη δεξιά πτέρυγα τον Χαντζάρα, στην αριστερή πτέρυγα τον Χαρτσιά και στην κορυφή της επίθεσης τον Ζαφειράκη.

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τον Ίτσο στο τέρμα, τρεις στόπερ (Μπάτζιος, Μιχαήλ, Πολίμος), Τζανακάκη στη δεξιά πτέρυγα, Μονρόουζ στην αριστερή, τον Βιθέντε μπροστά από την άμυνα, τους Δόρη και Τσέλιο “οκτάρια” και τους Πλατέλλα – Διαμαντόπουλο στην επίθεση.

Μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν τις πρώτες φάσεις στα καρέ του Τζήμα με τους Διαμαντόπουλο στο 9′ και Πλατέλλα στο 10′ ενώ στο 19′ το κόρνερ του Πλατέλλα έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Πιερικού.

Στο 21′ έγινε η φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Πιερικού με τον Μπαϊρακτάρη να δείχνει το σημείο του πέναλτι για ανατροπή του Πλατέλλα από τον Τοπαλίδη. Ο Διαμαντόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Τζήμα και έκανε το 0-1 (23′).

Η εξέλιξη αυτή φάνηκε πως αφύπνισε και πείσμωσε τους Κατερινιώτες που στο επόμενο λεπτό είχαν την πρώτη τους επιθετική προσπάθεια με τον Χαντζάρα το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ίτσο.

Ο Πιερικός συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και απείλησε εκ νέου στο 33′ και στο 37′ με ατομικές ενέργειες και σουτ των Ίτσιου (μπλόκαρε ο Ίτσο) και Καρανάτσιου (απέκρουσε ο γκολκίπερ της Ξάνθης).

Στο 43′ ο Χαρτσιάς έκανε συρτό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ίτσο, σε μια φάση στην οποία ο Πιερικός διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Χαντζάρα. Πρόκειται για μια περίπτωση που ήταν τόσο πέναλτι όσο και αυτό που υποδείχθηκε υπέρ της Ξάνθης…

Στο β’ μέρος, οι Ξανθιώτες μπήκαν και πάλι πιο δυνατά, θέλοντας να ελέγξουν τον ρυθμό αλλά παρά την ελαφριά υπεροχή τους δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Τζήμα που όταν χρειάστηκε επενέβη ορθά σε σουτ των Πλατέλλα στο 52′ και Διαμαντόπουλου στο 68′.

Ο Πιερικός δεν είχε τίποτε να χάσει και ο Νίκος Θεοδοσιάδης έριξε στον αγώνα τους Μηλιώτη και Μπουολί. Οι δυο αλλαγές έδωσαν πνοή στη επιθετική γραμμή με τον Πιερικό να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του στο τελευταίο τέταρτο και να φτάνει στην ισοφάριση με τον Μηλιώτη στο 80′ που εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Χαρτσιά.

Η ομάδα της Ξάνθης “ξύπνησε” μετά την ισοφάριση αλλά τόσο το σουτ του Βιθέντε στο 86′ όσο και την επικίνδυνη σέντρα του Πλατέλλα στις καθυστερήσεις τα “καθάρισε” ο Τζήμας.

Ενδιάμεσα, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Μηλιώτης σούταρε άουτ.

Το “φιλμ” του αγώνα
9′ Ο Τσέλιος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Διαμαντόπουλος έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά περνώντας λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τζήμα.
10′ Ο Πλατέλας έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής και δεξιά, απέφυγε τον Παντελιάδη και έκανε το δυνατό σουτ το οποίο όμως έφυγε ψηλά άουτ.
19′ Ο Πλατέλας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, έκοψαν πάνω στη γραμμή οι 19′ αμυντικοί του Πιερικού.
21′ Πέναλτι για την Ξάνθη. Ο Πλατέλλας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή του Πιερικού σε διεκδίκηση με τον Τοπαλίδη χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κάποια παράβαση από πλευράς του παίκτη του Πιερικού, όμως προς γενική κατάπληξη ο Μπαϊρακτάρης έδειξε το σημείο του πέναλτι, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
23′ Ο Διαμαντόπουλος από τη λευκή βούλα νικάει τον Τζήμα και βάζει την Ξάνθη μπροστά στο σκορ.
24′ Ο Χαντζάρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή, στο ύψος του πέναλτι και δεξιά και έκανε το γυριστό σουτ, όμως ο Ίτσο απέκρουσε με το πόδι.
33′ Ο Ίτσιος με ατομική ενέργεια έφτασε λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής και έκανε το δυνατό σουτ, που μπλόκαρε όμως ο Ίτσο.
37′ Παλικαρίσια ενέργεια του Καρανάτσιου που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ, όμως ο εξερχόμενος Izzo βρήκε τη μπάλα αποκρούοντας την, στην καλύτερη έως τώρα στιγμή του Πιερικού.
37′ Τσέλιος, Πλατέλλας και Διαμαντόπουλος προσπάθησαν να βρουν χώρο και να σουτάρουν προς την εστία του Τζήμα όμως οι αμυντικοί του Πιερικού δεν τους άφησαν περιθώριο με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στον Βιθέντε που έξω από την περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.
43′ Σε φάση διαρκείας για τον Πιερικό, συρτό σουτ του Χαρτσιά μέσα από την περιοχή και αριστερά, η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ίτσο. Πριν το σουτ του Χαρτσιά, ο Χαντζάρας βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή των Ξανθιωτών από μαρκάρισμα αντιπάλου όμως ο Μπαϊρακτάρης δεν ήταν το ίδιο… γαλαντόμος όπως στο πέναλτι που υπέδειξε νωρίτερα…
52′ Ο Τζήμας προσπάθησε να τροφοδοτήσει γρήγορα κάποιον συμπαίκτη του αλλά η μπάλα πήγε σε πόδια φιλοξενούμενων με τον Πλατέλλα να γίνεται κάτοχός της και να κάνει το σουτ που όμως μπλόκαρε ο πορτιέρε των γηπεδούχων.
68′ Συρτό χλιαρό σουτ του Διαμαντόπουλου, μπλόκαρε εύκολα ο Τζήμας.
75 Σουτ του Χαρτσιά έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ίτσο.
80′ Μετά από σέντρα του Χαρτσιά ο Μηλιώτης με άψογο κοντρόλ στόπαρε και με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 για τον Πιερικό.
86′ Σουτ του Βιθέντε, μπλόκαρε ο Τζήμας.
90′ Σουτ του Μηλιώτη από αριστερά, μπλόκαρε ο Ίτσο.
90’+2′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων ακολούθησε σέντρα σουτ του Πλατέλλα όμως ο Τζήμας “καθάρισε” μπλοκάροντας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπαϊρακτάρης (ΕΠΣ Αθηνών) με βοηθούς τους Ζήρδα (ΕΠΣ Αθηνών) και Μανασή (ΕΠΣ Τρικάλων). 4ος διαιτητής ήταν ο Μελτζανίδης (ΕΠΣ Ημαθίας).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισεν ο Ίτσιος (13′) του Πιερικού και ο Βιθέντε (45′) της Ξάνθης.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Τζήμας, Γιαλαμίδης, Καρβούνης, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Σουντάρ (64′ Κριμιτζάς), Ίτσιος (74′ Μπουολί), Καρανάτσιος (64′ Παπουτζίδης), Χαντζάρας (90’+1′ Ζούρκος), Χαρτσιάς, Ζαφειράκης (74′ Μηλιώτης).
Ξάνθη (Τζέιμι Μονρόι): Ίτσο, Μιχαήλ, Πολίμος, Τζανακάκης, Δόρης (71′ Γκινσάρι), Γκόμεζ, Πλατέλλας, Τσέλιος (81′ Θυμιάνης), Μονρόους, Μπάτζιος, Διαμαντόπουλος (71′ Κρητικός).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This