Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Σαμόλη

Ο Ολυμπιακός Β’ νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ Β’ στην πρεμιέρα της Super League 2, παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 στο ημίχρονο. Κίτσος, Μπα και Βοΐλης τα γκολ των «ερυθρόλευκων», προηγήθηκε με αυτογκόλ του Καλογερόπουλου ο Δικέφαλος.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Νίκολιτς, αριστερός ο Αποστολόπουλος, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας συνέθεσαν οι Μπαγκαλιάνης – Καλογερόπουλος. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή απαρτιζόταν από Κωστή, Σουρλή και Ξενιτίδη, στα δύο άκρα της επίθεσης ξεκίνησαν οι Μαρίνος (δεξιά) και Κίτσος (αριστερά), ενώ στην κορυφή ο Μπα.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Γκολκίπερ ήταν ο 64Ταλιχμανίδης. Την άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά συνέθεσαν οι Καλουτσικίδης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Τσαούσης. Οι αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ουεντραόγκο και Σαλαμούρας, στα «φτερά» ξεκίνησαν οι Τζίμας (αριστερά) και Γαϊτανίδης (δεξιά), ενώ ο Χατζηστραβός πήρε θέση πίσω από τον Πανίδη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυναμικά την αναμέτρηση και στο 9ο λεπτό τα σουτ που επιχείρησαν οι Κωστή και Μπα κόντραραν στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Το σκορ όμως άνοιξε ο Δικέφαλος, όταν στο 13′ ο Καλογερόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη (0-1). Οι «ερυθρόλευκοι» δεν το έβαλαν κάτω και άρχισαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους, απειλώντας στο 22′ με το σουτ του Μπα που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 23ο λεπτό επικράτησε ένταση στο παιχνίδι, ύστερα από αψιμαχία ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων. Ο διαιτητής Βεργέτης, μάλιστα, έδειξε κόκκινη κάρτα στον προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, ενώ στο ταρτάν έπεσαν καθίσματα και μπουκάλια. Η ένταση κόπασε ύστερα από πέντε λεπτά και το παιχνίδι ξεκίνησε εκ νέου. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν κατοχή μπάλας, το σουτ του Μπα στο 36′ μπλόκαρε ο Ταλιχμανίδης, ενώ στο 45′ ήταν η σειρά του Τζολάκη να μαζέψει σταθερά μετά το σουτ του Καλουτσικίδη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51′ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Γιαξή, που είχε μπει στο ματς ως αλλαγή. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του Ιμπαγάσα χάθηκε στο 63′, όταν το πλασέ του Μαρίνου μέσα από την περιοχή και αριστερά, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Αυτός που ισοφάρισε ήταν ο έτερος εξτρέμ, ο Κίτσος, στο 65′ με ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή (1-1). Πέντε λεπτά μετά ο Μπα ανατράπηκε από τον Κουλιεράκη, ο ίδιος ο επιθετικός από τη Γουινέα ανέλαβε την εκτέλεση στο 71′ και έγραψε το 2-1.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε στο ματς έμπειρους παίκτες (Φασίδης, Αποστολόπουλος) για να ισοφαρίσει η ομάδα του. Στο 84′ ο Αποστολόπουλος έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μαρίνο, ενώ στο 87′ ο Ολυμπιακός, που έπαιξε σωστή άμυνα μετά το 2-1, έφτασε και σε τρίτο τέρμα. Το πέτυχε ο Βοΐλης, ο οποίος είχε μπει στο ματς μόλις δύο λεπτά νωρίτερα. Από βαθιά μπαλιά του Καλογερόπουλου, ο φορ των φιλοξενούμενων τσίμπησε τη μπάλα προ του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και σκόραρε.

Ολυμπιακός Β’ (Α. Ιμπαγάσα): Τζολάκης, Μπαγκαλιάνης, Καλογερόπουλος, Νίκολιτς, Αποστολόπουλος, Ξενιτίδης, Κωστή (81′ Σαπουντζής), Σουρλής (90’+1′ Ντόη), Κίτσος, Μαρίνος (90′ Λιάτσος), Μπα (85′ Βοΐλης).

ΠΑΟΚ Β’ (Π. Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Τσαούσης (75′ Φασίδης), Καλουτσικίδης, Ίνγκασον (67′ Αποστολόπουλος), Κουλιεράκης, Ουεντραόγκο, Σαλαμούρας (46′ Γιαξής), Χατζηστραβός, Τζίμας (67′ Παναγιώτου), Γαϊτανίδης, Πανίδης (58′ Γκορντεζιάνι).

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This