Επιλογή Σελίδας

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη στην Super League 2 κατά την οποία ενημερώθηκαν οι ομάδες για το ραντεβού, που έγινε νωρίτερα ανάμεσα στην επιτροπή της Λίγκας και τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Στην τηλεδιάσκεψη πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος και ειδικά σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό μέτωπο και την έναρξη της σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της mikriliga.com, η SL2, με τη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού, θα στείλει αντιπρόταση στην ΕΡΤ που θα αγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι το κρατικό κανάλι στην πρόταση του προς τη διοργανώτρια έβαλε ταβάνι τα 4,3 εκατ. ευρώ και πλέον τα επόμενα 24ωρα θα φανεί τι ακριβώς θα συμβεί.

Σε περίπτωση πάντως που η νέα πρόταση της SL2 απορριφθεί από την ΕΡΤ, τότε πρόθεση των ομάδων και της Λίγκας είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 31/10 χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο και στην πορεία να υπάρξουν εξελίξεις για το θέμα αυτό.

Η συνάντηση με Αυγενάκη

Πριν την τηλεδιάσκεψη, η επιτροπή της Super League 2, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Λεωνίδα Λεουτσάκο, τους αντιπροέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακός Β’ (Κώστα Καραπαπά), ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β’ (Γιάννη Παναγιωτίδη) είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητήσουν τα οικονομικά ζητήματα που προβάλλουν οι σύλλογοι, για να καταστεί δυνατή η εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Η πλευρά των ομάδων έθεσε ξανά επί τάπητος το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου (μέσω της ΕΡΤ) και του ποσοστού από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Και στα δύο θέματα οι σύλλογοι έχουν την κατανόηση και την πλήρη στήριξη απ’ την πλευρά του υφυπουργείου, όμως, αποτελούν ζητήματα τα οποία θα πρέπει να αξιολογηθούν και να εξεταστούν συνολικά από τα αρμόδια υπουργεία της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, μετά τη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Να σταλεί επιστολή στην ΕΡΤ Α.Ε όπου θα επαναδιαπραγματεύεται τους όρους της συνεργασίας των δυο πλευρών .
2) Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της SL2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: Mikriliga

Pin It on Pinterest

Shares
Share This