Επιλογή Σελίδας


Του Βασίλη Σκουντή

Τις μέρες που έχει την τιμητική του ο Διαμαντίδης με το “Βάλ’ το αγόρι μου”, έπεσε ο κλήρος και στον Βεζένκοβ!

Ο Σάσα δεν έβαλε το σουτ, αυτό επιφυλάσσεται να το κάνει εν καιρώ τω δέοντι και όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν…

Έβαλε όμως τη τζίφρα του σε ένα καινούργιο επεκταμένο συμβόλαιο, κρίνοντας ότι δεν είχε κανέναν λόγο να βαδίσει στα χνάρια του Σιλβέστερ Σταλόνε και του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Α, ναι, αυτή είναι μια ωραία ιστορία που δεν παράγει μέχρι νεωτέρας ίντριγκα, εκτός κι αν βαρέσουν άμεσα τα τέλια από ΝΒΑ μεριά…

“Escape plan” μόνο στο σινεμά

Τι εννοώ; Όπως είχα ξαναγράψει στις 6 Μαρτίου, μια από τις αγαπημένες του ταινίες είναι το “Escape Plan” στην οποία πρωταγωνιστούν ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, αλλά ως εκεί και μη παρέκει…

Στην παρούσα φάση όμως ο Βεζένκοβ δεν έχει καταστρώσει κανένα σχέδιο ώστε να δραπετεύσει από τον Ολυμπιακό: βασικά δεν έχει λόγο απόδρασης, άρα ούτε και τέτοιο σκοπό.

Στο μεταξύ τώρα που το σκέπτομαι καλύτερα, συμπεραίνω ότι ο λεγάμενος αρέσκεται και ρέπει προς οτιδήποτε είναι τριμερές!

Εχει από μόνος του τριεθνή υπόσταση (Βουλγαρία, Κύπρος Ελλάδα), έκλεισε ήδη μια τριετία στον Ολυμπιακό (2018-2021), χθες δεσμεύθηκε για άλλη μία (2021-2024) και η πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για τρεις λόγους…


Κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε

Ο πρώτος είναι ότι ενώ ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε τέτοιες κινήσεις μεσούσης της σεζόν, τώρα έσπευσε να “δέσει” τον Βεζένκοβ μόλις μετά το δεύτερο επίσημο ματς της τρέχουσας περιόδου…

Παρεμπιπτόντως το ίδιο είχε συμβεί και πριν από έναν χρόνο, (22 Σεπτεμβρίου 2020) με την ανανέωση του συμβολαίου του Κώστα Παπανικολάου…

Αυτό σημαίνει πολλά, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον παίκτη που τρόπον τινά αποσείει την όποια αγωνία ή ακόμη και ανασφάλεια θα του δημιουργούσε αυτή η υπόθεση.

Συν τοις άλλοις, εδώ ισχύει και το νόημα της παροιμίας που λέει, πως “όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και στο γιαούρτι“: ο Ολυμπιακός σπεύσει να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του με την πρόωρη ανανέωση, ώστε να μην μπλέξει το καλοκαίρι και αναγκαστεί τότε να τρέχει και να μη φτάνει, όπως συνέβη με άλλους παίκτες στο παρελθόν…

Κοινώς, όπως λέει και μια σοφή παροιμία, κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε!

Ένα το κρατούμενο λοιπόν, το timing της ανακοίνωσης…

Οι τρεις… πουκαμισάδες

Δεύτερον, η φωτογραφία…

Βαδίζοντας στα χνάρια του συνταξιούχου, πλέον, Σπανούλη, του Πρίντεζη, του Παπανικολάου και του Σλούκα, ο Βεζένκοβ μπήκε στο κάδρο των εργοδοτών του και μάλιστα ντυμένος αμπιγέ!

Βεζένκοβ, κιθαρίστας και ντράμερ

Δεν είναι μονάχα το γεγονός ότι τον έβαλαν στη μέση για την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αλλά ό,τι και ο ίδιος σεβόμενος την επισημότητα του ενσταντανέ, φόρεσε πουκάμισο, όπως και οι πρόεδροι!

Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά, το ξέρω, αλλά επειδή είμαι λάτρης της σημειολογίας, θαρρώ πως για πρώτη φορά σε μια τέτοια φωτογραφία εικονίζονται τρεις πουκαμισάδες!

Η “Vogue”, το “Slam” και το “Φως των Σπορ”

Τρίτον, το πρωτοσέλιδο…

Κάποτε είχα διαβάσει πως για να καταξιωθεί παγκοσμίως ένα μοντέλο πρέπει να έχει γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό “Vogue”. Κατ’ αναλογίαν, λοιπόν, για να καταξιωθεί ένας παίκτης του Ολυμπιακού, πρέπει να γίνει εξώφυλλο στο “Φως των Σπορ”!

Ε, το κατάφερε ο Βεζένκοβ που είδε την αφεντομουτσουνάρα του φάτσα κάρτα στην χθεσινή πρώτη σελίδα της εφημερίδας που διάκειται φιλικώς προς τον Ολυμπιακό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Και όχι όπου κι όπου, αλλά βασικό θέμα στο εξώφυλλο, με τον πηχυαίο τίτλο “ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕ”.

Συνέπεσε κιόλας να μπει την ίδια ημέρα στο εξώφυλλο του “SLAM” o Γιάννης Αντετοκούνμπο και έδεσε το γλυκό!

Σπολλάτη του και σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως δικαιολογημένη η χαρά του.

Πριν από λίγες ώρες φιλοτεχνήθηκε εδώ το αγωνιστικό πορτρέτο του 26χρονου φόργουορντ, αλλά θα βάλω μια παραπάνω πινελιά σε αυτόν τον πίνακα…

Ο χειρισμός της μπάλας και οι πάσες στην αδύνατη πλευρά

Όντως τον Βεζένκοφ τον είδε η δουλειά και το ‘βαλε στα πόδια από τον φόβο της!

Ο οιοσδήποτε (όπως λέει και ο Γιάννης Ιωαννίδης) σέβεται τον εαυτό του, οφείλει κάθε σεζόν, κάθε μέρα και κάθε λεπτό να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να βελτιώνει το παιχνίδι του και ο Σάσα δικαιούται να παινεύεται για το work ethic του.

Ενόψει της νέας σεζόν, λοιπόν, ο ξανθομάλλης φόργουορντ εστιάζει στον χειρισμό της μπάλας.

Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικός σουτέρ και κυρίως από τα 6μ.75, αντιλαμβάνεται ότι οι αντίπαλοι θα γίνουν πολύ πιο επιθετικοί απέναντι του στα close-οuτ και γι’ αυτό φροντίζει να γίνει πιο διεισδυτικός.

Εκτός λοιπόν από σουτέρ, θέλει να είναι και driver, ώστε να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι με floaters και lay up, κάτι που έχει ως προαπαιτούμενο τον καλό χειρισμό της μπάλας.

Παράλληλα με την προπόνηση του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στη δημιουργία και δη στις πάσες προς την αδύνατη πλευρά.

Και κάτι τελευταίο, άσχετο, αλλά… σχετικό: ο Βεζένκοβ μιλάει και πάντως μπορεί να συνεννοείται άνετα σε κάμποσες γλώσσες και γι’ αυτό είναι περιζήτητος στις παρέες.

Στη Λευκωσία, στη διάρκεια του Τουρνουά στη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη έπαθα πλάκα ακούγοντας τον να μιλάει κυπριακά: και μάλιστα παραδοσιακά, βαριά και σε ένα βαθμό ακαταλαβίστικα από εμένα!

Του το είπα κιόλας και έβαλε τα γέλια!

Πηγή: Sport24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This