Επιλογή Σελίδας


Μία επική πρόκριση στον τελικό της δικώπου άνευ, πήραν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε πρώτο στην ημιτελική σειρά που συμμετείχε, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ (έσπασε στην επόμενη ημιτελική σειρά από τη Νέα Ζηλανδία) και θα πάει για ένα μετάλλιο πλέον στον αυριανό τελικό (03:30 ώρα Ελλάδος)! Τα δύο κορίτσια που χρειάστηκαν να περάσουν από τα ρεπεσάζ για να μπουν στα ημιτελικά, έκαναν τον αγώνα της ζωής τους και ξεπέρασαν κορυφαία πληρώματα, για να σημειώσουν χρόνο 6:48.70, σε μια τεράστια (και ευχάριστη για την Ελλάδα) έκπληξη.

Το ελληνικό πλήρωμα πέρασε πέμπτο το πρώτο 500αρι, αλλά κοντά στα προπορευόμενα πληρώματα. Στο δεύτερο 500αρι ανέβηκε στην τέταρτη θέση, με την Βρετανία να έχει αποσπαστεί από τα άλλα πληρώματα και τον Καναδά με την Αυστραλία να είναι στην τριάδα που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό.

Μπούρμπου και Κυρίδου τα έδωσαν όλα στο τελευταίο 500αρι μειώνοντας την απόσταση από τα προπορευόμενα πληρώματα, με την Βρετανία να χάνει έδαφος. Τα δύο κορίτσια έκαναν μια συγκλονιστική προσπάθεια στα τελευταία 200 μέτρα και πέρασαν μπροστά, για να τερματίσουν τελικά σε χρόνο 6:48.70, επίδοση που ήταν η κορυφαία όλων των εποχών! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6:49.08 και άνηκε σε πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας από το 2017.

Το παγκόσμιο ρεκόρ του ελληνικού πληρώματος όμως δεν κράτησε πολύ ωστόσο, καθώς στην δεύτερη ημιτελική σειρά το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας το κατέρριψε αμέσως τερματίζοντας σε χρόνο 6:47.41

Στον τελικό (αύριο στις 03:30 ώρα Ελλάδος) εκτός της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας, προκρίθηκαν και οι Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Ισπανία.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This
// START Corner ad for Novibet // END Corner ad for Novibet