Επιλογή Σελίδας


Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών πραγματοποίησε μια ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση στα πρώτα τρία οκτάλεπτα του δεύτερου αγώνα της στον Α’ Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, προηγήθηκε με 6-2 κόντρα στην Ιταλία (με ξέσπσμα στο τρίτο οκτάλεπτο), αλλά η παγκόσμια πρωταθλήτρια κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στην τελευταία περίοδο. ‘Ετσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε τελικά στην ισοπαλία 6-6, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε καταλήξει δικό της και σίγουρα ήταν μια χαμένη ευκαιρία για μια ακόμη τεράστια νίκη.

Η Εθνική κρατάει την εξαιρετική άμυνα και τις φοβερές επεμβάσεις του Ζερδεβά, τις καλές επιλογές στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία -κυρίως από την περιφέρεια- και το ξέσπασμα στο τρίτο οκτάλεπτο. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί στον παίκτη παραπάνω (2/8), ενώ μπορεί να έχει παράπονα για ορισμένα σφυρίγματα των διαιτητών (2/13 οι Ιταλοί).

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι από τα πρώτα του δευτερόλεπτα. Οι άμυνες των δύο ομάδων είναι εκείνες που κυριάρχησαν, ενώ υπήρξαν πολλές δυνατές μονομαχίες. Η Ιταλία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με τον Αϊκάρντι. Η Εθνική ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό πρόβλημα με το πρες των Ιταλών και έφτασε στην ισοφάριση με τον Κώστα Μουρίκη. Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στη δεύτερη περίοδο ο Λουόνγκο έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Ιταλούς. Η Ελλάδα δεν έβρισκε το δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ κυρίως από την περιφέρεια μέχρι που ο Παπαναστασίου με μία μαγική λόμπα έκανε το 2-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν βγαλμένο από τα όνειρα των Ελλήνων παικτών και του Θοδωρή Βλάχου. Μέσα σε περίπου ενάμισι λεπτό η Εθνική ομάδα πέτυχε τρία γκολ με τους Γενηδουνιά, Καπότση και Αργυρόπουλο και προηγήθηκε με 5-2. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Βλαχόπουλος έκανε το 2-6 το οποίο ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Η Εθνική, στο μεταξύ δέχτηκε πολλές ποινές και ολοκλήρωσε τον αγώνα με τρεις παίκτες (Φουντούλης, Βλαχόπουλος, Γενηδουνιάς) να ολοκληρώνουν το ματς με τρεις αποβολές.

Οι Ιταλοί μείωσαν με εύστοχο πέναλτι του Φιλιόλι στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου ενώ με τέρμα του ίδιου παίκτη και τον Αϊκάρντι μείωσαν σε 6-5 δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του ματς. Ισοφάρισαν σε 6-6 με γκολ του Ετσενίκε στον παίκτη παραπάνω ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος. 

Το επόμενο ματς για την Ελλάδα είναι κόντρα στην Ιαπωνία στις 29 Ιουλίου στις 12:20 ώρα Ελλάδος. 

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-1, 0-4, 2-0.

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούγκο, Ντι Φλούβιο, Λουόνγκο 1, Φιλιόλι 2, Πρεσιούτι, Βελότο, Ρενζούτο, Εστενίκε 1, Φιγκάρι, Μποντέγκας, Αϊκάρντι 1, Ντόλτσε.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 1.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This