Επιλογή Σελίδας

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League γνώρισε ο Πιερικός, χάνοντας 0-1 από την πρωτοπόρο Βέροια, για την 8η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου. Το γκολ για τους Βεροιώτες πέτυχε ο Πασάς στο 73′. Ο Πιερικός αγωνιζόταν από το 35′ με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Καραγκιολίδη.

Η ομάδα του Πιερικού περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μισό του α’ μέρους με τη Βέροια να έχει καλή κυκλοφορία, να επιβεβαιώνει τη στάμπα του φαβορί του ομίλου και τους Κατερινιώτες να μη μπορούν να “ξεμυτίσουν” από το δικό τους μισό του γηπέδου. Σταδιακά όμως οι παίκτες του Μάριου Παναγιώτου (βρισκοταν για άλλη μια φορά στην κερκίδα) ισορρόπησαν και έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν το βαθμό της ισοπαλίας. Κομβική για την έκβαση του αγώνα στάθηκε η αποβολή του Καραγκιολίδη, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα εντός περιοχής αλλά στη συνέχεια βρέθηκε εκτός περιοχής με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και να αποβληθεί. Ο Πιερικός ήταν πλέον αναγκασμένος να παίξει για σχεδόν μία ώρα με δέκα παίκτες και κράτησε με άνεση το μηδέν μέχρι το τέλος του α’ μέρους. 

Στο β’ μέρος οι Βεροιώτες μπήκαν πολύ δυνατά, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και αν και δε σκόραραν στα πρώτα λεπτά, έφτασαν στο γκολ με τον Πασά στο 73′. Ο Πιερικός προσπάθησε αλλά η επιθετική του παρουσία εξαντλήθηκε ουσιαστικά σε ένα πολύ καλό φάουλ του Χαρτσιά στο 87 που έφυγε άουτ.

Κέρδος ο Τζήμας

Ο Νίκος Τζήμας κλήθηκε να ντεμπουτάρει με τα γάντια του Πιερικού σε μια δύσκολη συγκυρία, με την ομάδα να έχει μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές και τα πήγε πολύ καλά. Στη φάση του γκολ δεν κατόρθωσε να διώξει τη μπάλα στο σουτ του Πασά, παρότι τη βρήκε ενώ γενικά είχε πολύ καλή παρουσία, εισπράττοντας το χειροκρότημα των θεατών. Καλύτερες στιγμές του στην αναμέτρηση ήταν οι αποκρούσεις του στην προβολή-απομάκρυνση του Κανταρτζή στο 68′ αλλά και στο δυνατό μακρινό σουτ του Πόζογλου στο 76′ άφησα. Ο 25χρονος τερματοφύλακας θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός την Τετάρτη του Πάσχα απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου λόγω της τιμωρίας του Καραγκιολίδη.

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την προσέφερε το LIVE του katerinisport.gr.

Το “φιλμ” του αγώνα
9′ Σέντρα σουτ του Πόζογλου, ο Τακίδης βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι, αυτή πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία αναγκάζοντας τον Καραγκιολίδη να διώξει σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.
16′ Σέντρα του Παπαχρήστου από αριστερά, ο Λουκίνας δε μπόρεσε με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή να βρει τη μπάλα.
20′ Σέντρα του Μακρή, μπλόκαρε ο Βελλίδης.
23′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόζογλου από αριστερά, ο Σκόνδρας έπιασε την φαλτσαριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα να φύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καραγκιολίδη.
25′ Εκτέλεση φάουλ του Γκατσολάρι, μπλόκαρε ο Βελλίδης.
32′ Μετά από σέντρα του Μούργου από δεξιά, ο Κανταρτζής έκοψε με το κεφάλι, στέλνοντας να φύγει κόρνερ, περνώντας λίγο δίπλα από την εστία του Καραγκιολίδη.
33′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πόζογλού, γυριστό σουτ του Μούργου, η μπάλα έφυγε άουτ.
34′ Αποβολή του Καραγκιολίδη, καθώς μπλόκαρε τη μπάλα και δεν κρατήθηκε εντός περιοχής. Στη θέση του Τακίδη ο Τζήμας, για να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια.
38′ Ο Πόζογλου εκτέλεσε το φάουλ αλλά η μπάλα χτύπησε στο τείχος του Πιερικού.
42′ Κοντινή κεφαλιά του Λουκίνα, μπλόκαρε εύκολα ο Τζήμας.
45′ Εκτέλεση φάουλ του Ντόση από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Γκατσολάρι που έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο έφυγε άουτ.
47′ Γυριστό σουτ του Λουκίνα μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ.
51′ Πολύ καλή στιγμή για τη Βέροια. Μετά από ωραία ενέργεια του Πασά ο Λουκίνας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή και πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.
60′ Κεφαλιά του Μακρή μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκατσολάρι, η μπάλα έφυγε άουτ.
68′ Μετά από φάουλ – γέμισμα του Καραγιάννη από δεξιά, ο Κανταρτζής έκανε την προβολή για να διώξει τη μπάλα που πήρε πορεία προς τα δίχτυα του Πιερικού, όμως ο Τζήμας ενστικτωδώς με το δεξί πόδι έδιωξε σε κόρνερ.
73′ ΓΚΟΛ! 0-1: Μετά από σουτ του Λουκίνα η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς του Πιερικού και κατέληξε στον Πασά που με διαγώνο σουτ νίκησε τον Τζήμα και έκανε το 0-1.
75′ Σε αντεπίθεση για τη Βέροια, ο τελικός αποδέκτης Πασάς έκανε το σουτ, αλλά ο Κανταρτζής βρήκε τη μπάλα και παραχώρησε κόρνερ.
76′ Δυνατό σουτ του Πόζογλου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ.
78′ Πολύ δυνατό μακρινό σουτ του Πασά, έδιωξε σε κόρνερ ο Τζήμας.
87′ Εκτέλεση φάουλ του Χαρτσιά, η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Βελλίδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν η Τσιοφλίκη από την Λάρισα με βοηθούς τους Νίκζα από την Λάρισα και Τοροσιάδη της ΕΠΣ Μακεδονίας. 4ος διαιτητής ήταν Θεοχάρης της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Εκτός από την κόκκινη κάρτα στον Καραγκιολίδη (34′) η Τσιοφλίκη παρατήρησε με κίτρινες κάρτες τον Μακρή (14′) του Πιερικού και τους Παπαχρήστο (26′) και Λουκίνα (65′) ενώ κίτρινη κάρτα δέχτηκε και συνεργάτης του Μάριου Παναγιώτου, Νίκος Θεοδοσιάδης.

Γενικά, η Λαρισαία διαιτητής προστάτευσε την Βέροια εκνευρίζοντας με τις αποφάσεις της τους γηπεδούχους ενώ εκτός από την Τσιοφλίκη, η εξέδρα τα έβαλε κατ’ επανάληψη με τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη και με τον Μάρκο Βελλίδη, οι οποίοι μέχρι να μπει το γκολ της Βέροιας διαμαρτύρονταν για καθυστερήσεις, τις οποίες όμως έκαναν και οι ίδιοι, όταν το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του!

Οι συνθέσεις των ομάδων
Πιερικός (Μάριος Παναγιώτου): Καραγκιολίδης, Τοπαλίδης, Γιαλαμίδης, Κανταρτζής, Τακίδης, Ντότσης (80′ Χαρτσιάς), Μακρής, Παπαδόπουλος (85′ Μηλιώτης), Κυβελίδης, Ίτσιος (85′ Ιντζόγλου), Γκατσολάρι (80′ Δεμηρτζόγλου).
Στον πάγκο: Τζήμας, Κριεμάντι, Μπουολί, Μηλιώτης, Ιντζόγλου, Μπουζούκης, Γαλανόπουλος.
Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Παπαχρήστος, Μουχάλης (73′ Αποστολόπουλος), Οικονόμου (58′ Σιμόνι), Πασάς, Πόζογλου (83′ Βεργώνης), Μούργος (58′ Καραγιάννης), Λουκίνας.
Στον πάγκο: Τσιμόπουλος, Μαραγκός, Μπλέτσας,  , Ντι Τζιοβάνι, Βασίλτσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This